НОВИ КАБИНЕТИ С ТЕРМИНАЛНИ РЕШЕНИЯ В СЕДМО СОУ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ - БЛАГОЕВГРАД

НОВИ КАБИНЕТИ С ТЕРМИНАЛНИ РЕШЕНИЯ  В СЕДМО СОУ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ - БЛАГОЕВГРАД

НОВИ КАБИНЕТИ С ТЕРМИНАЛНИ РЕШЕНИЯ  В СЕДМО СОУ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ - БЛАГОЕВГРАД

        

Седмо СОУ“Кузман Шапкарев“ следва своята политика в областта на развитието на информационните технологии сред младите хора. Само месец след стартирането на IT Academy  Microsoft в училището бяха оборудвани два нови кабинета с терминални решения висок клас по програмата „ИКТ в образованието“. По мнението на специалистите кабинетите са най-добрите в страната, което дава реална  възможност за осъществяване на ИТ Академията, наред с квалификацията на учителите. Възможностите на интерактивното обучение и софтуерните продукти ще бъдат демонстрирани на самото откриване на 07.02. 2014 година.

В края на март на новата техника ще се радват не само учениците от седмо училище, а и участниците в шестото национално състезание по ИТ, на което училището е организатор и домакин, заедно с партньорите от Югозападния университет, община Благоевград и РИО – Благоевград. Състезанието се превърна в най-големия форум и достойно извоюва водеща позиция сред националните състезания в страната.  Заявки за ползване на кабинетите правят учителите по всички учебни предмети. По време на откриването гостите ще се насладят на интерактивен урок по география и икономика, който е и вторият профил, в посоката на която се развива учебното заведение. Географските теми присъстват ежегодно като теми на националното състезание като доказали най-голям интерес от участниците. Учителите по чужд език също проявяват интерес към кабинетите. Седмо училище беше едно от най-големите 31 училища в страната, които получиха преносими компютри за всеки учител и мултимедии за учебните кабинети. Интерактивното обучение наложи своето присъствие  и това наистина направи училището най-желаното в града.

На откриването са поканени да присъстват Кметът на община Благоевград, представители на Microsoft, Началникът на РИО, както и представители на ИТ фирмите, участвали в инсталирането на техниката. Специална покана имат и учителите по ИТ в града.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG