Личният гадател на бизнес дамата – Стенли Топалов-Съни: Миропа остави огромни дългове!

Личният гадател на бизнес дамата – Стенли Топалов-Съни: Миропа остави огромни дългове!

След като благоевградската бизнесдама Миропа Кьосева внезапно напусна този свят на 61-годишна възраст, моментално се заговори, че работела върху голям проект, на който възлагала големи надежди, защото имала дългове към кредитори. Репортер на „ШОУ” се обърна към нейния гадател - окултистът от Варна Стенли Топалов-Съни, който години наред е бил довереникът й. Ето какво научихме за най-интимния свят на една от най-атрактивните жени на Югозападна България, известна като първия манекен в региона, Мис Макси шоу и собственик на модна агенция MSA MODEL GROUP – BULGARIA: 
 


- Стенли, били сте много близки двамата с Миропа, или Мопи, както я наричаха близките й...
- Познавам Мопи от 10 години. Последно се чухме по телефона седмица преди смъртта й. Аз й бях като отдушник.. Споделяла ми е, че е търсила помощта и на Наташа от Кресна, понеже навремето, когато са били с графа в Казахстан, се е случило нещо лошо... Знам почти всичко за живота на Мопи, но ще запазя най-големите й тайни за себе си – така е редно. Мога да споделя с вас само онова, за което съм сигурен, че и тя не би имала против да се знае. 

- Въпрос номер едно: говори се, че е оставила дългове...?
- Истина е, остави огромни дългове! Взимала е големи заеми и се притесняваше страшно много заради това нещо. Последната ни среща бе наскоро преди смъртта й в Сандански. Аз й се обадих и й казах, че ще пътувам до Рупите, и си нагласихме среща. Тогава тя ми сподели, че дължи големи пари, интересуваше се ще излезе ли от това положение. 

- Работила е върху голям проект...
- Тя не го правеше сама, а с още двама души. Сега, след като нея вече я няма, не знам дали те ще го продължат тия двамата, защото те са малко егоисти хора. Единият е в артистичните среди, а другият е икономист, но всъщност Мопи движеше нещата. 

- Има ли наследници Миропа?

- То няма какво толкова да се наследява освен дълговете й

Мопи няма други наследници, освен племенниците си – децата на брат й, който почина. Тя много тежко преживява смъртта му. Тежко преживя и смъртта на кучето си - и то умря тая година. Мопи остана някак сама и разочарована от хората – казваше ми, че са й омръзнали. Казваше: „Много хора ме ядат, и това разболява душата ми!..”. Разбирах я – модният свят е изтъкан от интриги – кой кого да стъпче. Но, макар и да се разочароваше, Мопи правеше всичко за момичетата си. Предполагам, че и затова е задлъжняла – да прави това и онова – за пиар, за участия, за да ги лансира... Водили сме горещи спорове, от които много се ядосваше. Аз й казвах, че в нейния занаят се продава плът и това е публично известно. Тя не искаше и да чува за това. Едно мога да кажа със сигурност - Мопи никога не е била сводница, тя по принцип се отвращаваше от подобно отношение към жената. Любовта имаше за нея романтичен ореол – издигаше я в култ и смисъл на живота. 

- Но остава огорчена от любовта на живота си – граф Поляков – сама ми го сподели...
- Тя се разочарова от него не заради това, което се говори - че бил гей. 

Казваше дори, че графът бил добър любовник. Бисексуален е бил

Нормално за балетист! Егоцентризмът му също си е типичен за всеки артист – тя го знаеше това нещо. Мопи не можеше да приеме единствено пренебрежението, което показваше той към нея. Той си пътуваше и не му пукаше – това я нараняваше дълбоко. За Мопи, както казах, любовта бе от огромно значение. Казваше ми, че любовта и сексът са „магията на живота й”. Казваше: ”Ще се боря силно в тоя живот, за да може любовта да завземе живота ми! Аз съм като една Лили Иванова!”. Тя страшно обичаше Лили. 

- Вярно ли е, че си предсказал смъртта на Мопи, на нея лично?
- Да. Гледах й на таро и излезе картата на смъртта. Отдавна, още преди години, й бях предсказал, че ще умре сама, а като се видяхме в Сандански, вече й казах: „Мопи, много те моля, отслабни – сърцето ти е затлъстяло! Трябва да внимаваш много какво ядеш. Ти с тия пълнени чушки и пържени филии прекаляваш! Престани, защото си натоварваш сърцето и то ще те предаде! Виж каква карта ми излезе!”. А тя, в типичния си стил, ми отвърна: „Ще си ям, каквото си поискам – един път се живее! Ще живея, няма да умра!”. Така ми говореше, с някаква хлапашка самонадеяност отхвърляше лошото, което й загатвах или казвах. Смяташе, че каквато е в работата – силна, властна, така ще командва и съдбата. Много рядко се отпускаше да сподели нещо самокритично, като, да речем, последно ми каза по телефона:

„Май пак започнах да пълнея!..”, а аз ви казах, че постоянно съм я критикувал за храните, които яде. Аз съм готвач по професия и стотици пъти съм я съветвал да внимава с храни, в които има набухватели – да не ги яде, но тя си обичаше тестените работи. Беше вироглава като дете в това отношение, но много сладка, много истинска! Отдаваше се напълно на нещо, което я заинтригува, и затова и понякога експериментираше рисковано. Навремето, когато отслабва – пак е крайна – за кратко време сваля 50 и повече килограма. Това пак е било вредно за здравето й! Миналата година пак така „експериментално” се натрови с тибетската гъба... 

Изобщо, такава си беше – крайна, но много истинска. Когато разбрах, че са я намерили мъртва, останах като гръмнат. В нея имаше толкова мощна жизнена сила, такъв хъс за работа, толкова амбиция, че каквото и да съм й пророкувал като окултист, винаги съм вярвал, че тя е силна да го пребори!... Мопи беше огнена жена и, въпреки трудностите, й се живееше! Искаше да си оправи дълговете и да отиде да живее навън. „Искам, вика, да се махна оттука, да заживея спокойно!...”. И тя, доколкото знам, искаше да отиде в Париж и да основе там нещо, но не й достигаха нито средствата, нито хората около нея...

- Преживяла е доста драматични събития в живота си...
- Беше амбициозна, устремена, но преживя много страдания, много мъки. Загърби и любовта си, а, както казах, тя беше водеща при нея. Мопи обаче така и не получи тази любов, която търсеше. А много мъже я харесваха. Имаше един в Турция, който умираше за нея, един българин преди това – 

от него забременява, но абортира...

Мопи беше натрупала болка в душата си!... 

- Ти си бил личен гадател и на покойните Бригита Чолакова и Илко Ескенази. Какво ще кажеш за смъртта на Ескенази?
- Че беше инсценирана. Той пречеше на много хора. 

- Вярно ли е, че си гледал и на Иво Карамански?
- Да. И не само на него - и на Илия Павлов съм гледал. Те ме потърсиха, без да съм давал интервюта в пресата, или да съм си правил някаква реклама. И сега говорих с вас заради Мопи, не за себе си. 

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG