В понеделник започва строителството на новото кръгово кръстовище в Благоевград, временно се спира движението по част от бул. „Св. Димитър Солунски“

В понеделник започва строителството на новото кръгово кръстовище в Благоевград, временно се спира движението по част от бул. „Св. Димитър Солунски“

Точно в 06:00 часа на 28 юли започва строителството на новото кръгово кръстовище в Благоевград между булевардите „Васил Левски“ и „Св. Димитър Солунски“.

 

От същия момент ще бъде затворена за движение в двете посоки и отсечката от моста над река Благоевградска Бистрица до кръстовището с бул. „Васил Левски“. За целта е създадена временна реорганизация на движението и е определен обходен маршрут – по ул. „Александър Стамболийски“.

 

Забраната за движение ще остане за 15 дни, след което поетапно ще бъдат затваряни и други пътни артерии за нуждите на строителството. Крайният срок за завършване на обекта е 40 работни дни.

 

Всички дейности за осигуряване безопасността на движение в района са съгласувани и координирани с КАТ. Промяна има и в маршрутите на градския транспорт, като линиите, които преминават през затворената отсечка ще бъдат пренасочени по ул. „Александър Стамболийски“. По същия маршрут ще бъдат отклонени и линиите от областната и републиканска транспортна мрежа.

 

Благодарение на създадената временна реорганизация на движението в района, достъпът до магазините „Кауфланд“ и „Технополис“ няма да бъде прекъсван както за клиенти, така и за снабдители.

 

По предварителни разчети се очаква чрез новото кръгово кръстовище между двата булеварда значително да се съкрати времето за преминаване, като това ще доведе и до облекчаване на трафика. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG