Медицински хеликоптер ще спасява давещи се по Черноморието

Медицински хеликоптер ще спасява давещи се по Черноморието

Пострадали при водни инциденти по цялото българско Черноморие вече имат по-голям шанс за живот.

 На Южния плаж в Слънчев бряг днес беше демонстрирано спасяване на давещ се, а в оказването на помощ, освен спасители и лекари, се включи и медицински хеликоптер, който пристигна за 6 минути от летището в Бургас, предаде Нова ТВ.

 Всеки ден по българските плажове се случват инциденти, при които трябва да се окаже първа долекарска помощ на пострадал при воден инцидент. Според водни спасители особено важни за спасяването на давещ се са първите минути.

За пръв път във взаимодействието между всички отговорни за спасяването на човешкия живот структури се включи и медицински хеликоптер. Той излетя от летището в Сарафово, където е в готовност за оказване на първа помощ от началото на сезона.

 Заради много почиващи израелски граждани по Южното Черноморие демонстрацията беше наблюдавана и от посланика на Израел у нас. 

 

Демонстрацията е част от проект „Активна грижа“, който подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел.

E79 News; Снимки: Флагман.бг

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG