Спасиха бременна с рядко заболяване, плодът е загинал

Спасиха бременна с рядко заболяване, плодът е загинал

Лекарите в столичната Първа специализирана акушеро-гинекологична болница "Св. София" спасиха жена с рядко срещаното заболяване мола хидатидоза, по-известно като гроздовидна бременност, съобщи БТВ.

Болестта се среща веднъж на 2000-3000 бременни, като най-често проявата е при жени в по-зряла репродуктивна възраст.

Преди седмица диагнозата е поставена на 44-годишната пациентка с желана бременност, потърсила медицинска помощ. При първоначалния преглед лекарите констатират, че плода е загинал и изразяват съмнение за мола хидатидоза. Наличието на гроздовидна бременност е потвърдено от специалистите в Отделението по патология на бременността и жената е преместена в еднодневната хирургия.

На път за операционната зала кървенето става обилно, а жената получава хеморагичен шок. Тежкото състояние на пациентката налага незабавното отстраняване на матката, което спасява живота й.

При гроздовидната бременност плацентата е пълна с вода, поради което се образуват мехурчета, а износването на бременността е неосъществимо. Лекарите в "Св. София" се сблъскват със заболяването веднъж на 2-3 години, съобщават от лечебното заведение.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG