Ансамбъл „Пирин” тръгва на лятно турне

Ансамбъл „Пирин” тръгва на лятно турне

Първият концерт е на международния фолклорен фестивал в Челопеч

 

 

Ансамбъл „Пирин” ще изнесе двучасов концерт на Първия международен фолклорен фестивал „Златен прах Челопеч” в село Челопеч.  Пъстрата програма на прославената благоевградска трупа започва от тази вечер с „Гурбетчийски предсватбени игри”. Ансамбъл „Пирин” ще покаже пред гостите на фестивала и красотата на пиринските, шопските и тракийските танци.

 

Талантливите момичета и момчета на Данислав Кехайов ще закрият галавечерта на XIV събор за народно творчество „Пирин пее” на 2 август от 20.30 часа на главна сцена в местността „Предел”. Отново „Гурбетчийски предсватбени игри” ще бъде гвоздеят в програмата на Ансамбъл „Пирин”.

 

Лятното турне на Ансамбъл „Пирин” ще продължи в Румъния, където фолклорните бисер на Пиринския край ще бъдат представени на Международен танцов фестивал в Калараш. Пред танцьори от цял свят Ансамбъл „Пирин” ще раздруса румънската сцена с „Шопчета”, „Копаница” и „Влаинки”, който танц много се доближава до румънските фолклорни традиции. Гостуването на благоевградския състав ще продължи от 5 до 9 август.

 

Богатото разнообразие от цветни носии, богат певчески и танцов талант и красотата на пиринската фолклорна традиция Ансамбъл Пирин” ще представи до 15 август и по българското Черноморие.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG