Продават дипломи за образование със супер-реклама в нет-а

Продават дипломи за образование със супер-реклама в нет-а

Няколко дни в социалната мрежа Фейсбук се споделя страницата на сайт за продажба на дипломи за различни степени на образование. Дипломите, които се предлагат са български и с опцията за издаване от различни университети или училища в страната ни.

 

Тапиите са както за висше, така и за средно и основно образование. Цена не е посочена.

 

Както е видно от сайта: bgdiplomi.wordpress.com, само за една седмица – от 12 до 18 юли запитване са направили 96 души.

 

Мераклиите за фалшив документ се интересуват предимно от цените на желаните дипломи.

 

Сред въпросите са: „Колко струва за бакалавър в машиностроенето?”, „Индустриален мениджмънт? Магистратура”, „kakva e cenata za diploma za sredno”, „Zdraveite , iskam cena za diploma specialnost gorsko stopastvo, lesotehnicheski universitet.blagodarq.”, „истересува ме диплома за бакалавър от Тххническия в София , спцеиалност Компютърно и софтуерно инженерство” и т.н.

На титулната страница на сайта за продажба на нелегалните документи, изрично е посочено, че дипломите, които продават са „напълно изрядни за използване за всякакви цели, като например за намиране на по-добре платена работа”. Упоменато е, че дипломата се получава в рамките на 3-4 дни от датата на поръчката, със специалност и успех по избор, а плащането – при свършена на работа.

 

И-мейлът, който е пътят за връзката на купувача с продавача, е регистриран през руски сървър. След като се „закачи” за офертата, мераклията за чисто нова диплома, чрез посочената електронна поща получава и подробна информация за услугата и начините за поръчка, както и за цената.

 

Един от по-любопитните въпроси, отправен от потенциален купувач, е може ли готовата диплома да бъде изпратена в чужбина. Иначе питанията са свързани със специалности, както от УНСС и Технически университет-София, така и с Лесотехническия, и с Икономическия университет във Варна и с множество средни училища. Отговорът на администратора е кодиран, но бърз, и задължително препраща към публикувания и-мейл за кореспонденция./агенция.бг

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG