ТЪРСИ

Теньо Гогов: Първата ми среща с Джина Стоева беше със… задника й

Теньо Гогов: Първата ми среща с Джина Стоева беше със… задника й
 

- Теньо, как се зароди приятелството ви с Ивена и Джина Стоева? 
- Хронологически първо с Джина се запознах. Аз и до ден-днешен я бъзикам, че първата ми среща е със задните й части на стълбите на „Ара мюзик”. Това е по времето на „Буболечка кючек“, отивах до фирмата и се изкачвам по стръмните стълби и по едно време си вдигам очите и виждам Джина, известна със своите женски форми – тя е спортистка, лекоатлетка. Гледам една пола и един задник, който се кандилка на два метра от мен, и си викам: „Т‘ва пък кой е?!“. След това във фирмата ме запознаха с нея, но първата ни среща е на стълбите, и то с нейния задник (смее се).

А с Ивена първата ни среща е задочна, чухме се по телефона по повод песен, която написах за нея. Тя ми звънна да ми каже за текста и почна да се обяснява – не може ли текстът така, не може ли иначе... Спомням си, че аргументите й нещо ме подразниха и аз реагирах много остро. Казах неща, които са доста хард. Съдейки по първия ни разговор, си мислех, че с този човек повече никога няма да имам допирни точки. А то се оказа точно обратното – през годините тя е била най-лоялна към мен. 

- Лесно ли се работи с две красиви жени, коя от двете е по-капризна? 
- Всяка посвоему е капризна, но май Джина Стоева е по-капризната, аз съм й го казвал и на нея. Привидно не изглежда така, но си е характерче. Ивена първоначално изглежда по-хард, но всъщност е по-лесно работеща в съгласие. Но и двете са ми близки приятелки от години, знаем си мурафетите и се разбираме лесно.

- Те двете свалят горнищата си пред твоя поглед в новия ви клип – предполагам, е хубава гледка? Да не си се изкушил и да пипнеш?...
- Честно да ти кажа, видяха се някакви неща (смее се). 

- Ти си написал не един или два текста в попфолка - можеш ли да издадеш някой каприз на изпълнителите? Ти направи и дует с Ивена, където осмяхте ситуацията с евтините текстове…
- Жената е известна, че е по-капризна от двата пола. Имайки предвид, че повечето изпълнители в този жанр са жени, ти дава веднага да разбереш, че ще се сблъскаш с това нещо под една или друга форма. Разбрал съм, че 

на певица не се угажда 

защото е жена, и второ се опитват да уцелят хита, но те не знаят къде и започват да задават прекалено много излишни въпроси, които не ти помагат, а пречат. Изпълнителят се притеснява, и то с право, защото плаща едни не лоши пари за изработката на една песен, друг е въпросът, че от страх и притеснение никой не е сколасал. 

- Ти си завършил право в Софийския университет, как се преориентира и виждаш ли се един ден да работиш нещо по специалността? 
- Не знам… По-скоро смятам, че ще продължа да бъда сценарист и човек, който работи с текстове. Мечтите ми не са към правото, макар че то много ми помага за много неща, и не съжалявам за образованието си, нищо, че не практикувам тази професия. 

- Преди години работеше за Слави Трифонов, защо се разделихте и липсва ли ти предаването?
- Нали го дават по телевизията 

ако се затъжа, ще си го пусна да го гледам 

(смее се) Като му мине времето, трябва да продължиш напред. Има хора, които си стоят там – явно тяхното време не е дошло все още. Аз съм го почувствал и съм го направил. Имам много хубави спомени от престоя си там. Трябва да си намериш своя път и да го извървиш. То е като школа за млади футболисти - те там могат да се научат как да биеш вътрешен/външен фалц, как да биеш дузпата, но когато отидеш на световно първенство, треньорът от школата няма да дойде и да бие дузпата, тогава си ти сам. 

Твоята реализация, дали ти ще станеш добър футболист, вече не е школата. Значи „Шоуто на Слави“ е била една школа за мен и оттам нататък, ако искаш, да направиш своя собствена кариера. Излизаш от люпилнята, каквото си взел - взел, каквото си дал - дал. Нормално е, че в школата няма как да има звезди освен треньора. И ако ти искаш по някакъв начин да блеснеш, нека така да го кажа, да не използвам думата звезда, трябва да излезеш от сигурността на системата и да видиш какво ще направиш.


Intervu2.JPGИвена: Няма смисъл Алисия да ми се сърди

- Ивена, Теньо Гогов ми сподели, че запознанството ви е стартирало и със скандал – какво си помисли тогава и как му отвърна ти?
- Бях му поръчала един текст, за песента „Женски номера“, и аз му звъннах по телефона: „Искам така, такъв, онакъв, тук не знам си какво, по за любов да се пее…“ - моите си претенции. И той тогава ми отвърна: „Ми като искаш, някой друг да ти го напише“ - точно, ясно и конкретно ми го каза. В началото леко се стъписах от начина, по който говореше. Запознахме се лично след време и, казвам ти с ръка на сърцето, че Теньо е човек, който и в 3 часа през нощта да ми звънне – ставам и помагам с каквото мога! 

- В интервю преди известно време Деян Неделчев-Икебаната те нападна - била си му държала сметка за визията от последния му клип и за роклята, направена от вестници, която я бил видял от вас с Джина…
- Не съм му държала сметка. Бяхме при „Съпругите“ по ТВ7 и той дойде да разправя за новия си клип, осмивал жълтата преса, даже си бил направил рокля от вестници. Така го каза, че на мен ми стана смешно. Пошегувах се тогава, не съм целяла да го засегна, даже след предаването му казах, че съм се шегувала и ако съм го обидила, да ми приеме извиненията. Но в шегата има истина, защото преди години на едни музикални награди с Джина се появихме с рокли от вестници, също осмиваме жълтата преса в „Една новина“, но го правим много по-чисто, не е нужно да бъде вулгарно, шегуваме се с това. Просто му казах, че ние бяхме преди него, няма какво да се обижда, аз съм права. Той не е открил топлата вода.

- Преди време сподели, че си обидена на Алисия, оправихте ли си взаимоотношенията, тя потърси ли те след казаното?
- Тя не ме е потърсила, но аз не й се сърдя. Не мисля, че и тя на мен трябва да се сърди за нещо. Аз просто споделих, че клиповете ни много си приличат, защото сме снимани на едно и също място - в банята на Фердинанд. Тя може да не е знаела къде отива да снима. Ако тя беше снимала преди две години там, а аз след нея, хората пак щяха да скочат срещу мен. 

Красимир КРАСИМИРОВ
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG