Магията на Бербо донесе победа на Монако в ШЛ

Магията на Бербо донесе победа на Монако в ШЛ

След 10 години отсъствие Монако се завърна по победоносен начин в Шампионската лига. Отборът от Княжеството постигна много трудна, но сладка победа с 1:0 срещу Байер Леверкузен в мач от група „С“, пише gong.bg. „Аспирините“ могат да съжаляват много за направените пропуски пред вратата на Даниел Субашич. Единственото попадение в срещата падна в 61-та минута след асистенция на Бербатов. Българинът свали с глава топката към Жоао Моутиньо, който не пропусна да се разпише.

Още във втората минута имаше съмнения за дузпа за нарушение срещу Фабиньо, но съдията подмина ситуацията без да маркира нищо.

Шест минути по-късно Жоао Моутиньо подаде към Яник Ферейра-Караско, който стреля, но над напречната греда.

Последваха две ситуации пред вратата на Монако, които бяха пропилени от Гонсало Кастро и Хакан Чалханоглу. В 19-та минута Тин Йедвай центрира в наказателното поле на Монако, където Йомер Топрак надскочи Бербатов и стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Субашич.

Байер изпусна уникално чиста възможност да поведе в резултата в 34-та минута, когато Чалханоглу подаде към Карим Белараби, който излезе сам срещу Субашич, но отправи слаби и неточен удар, което позволи на защитник на Монако да се намеси и да изчисти топката.

В последните минути на първото полувреме играчите на Байер имаха видимо надмощие, но две много чисти положения пропусна Чалханоглу.

В 44-та минута Сон остана сам очи в очи срещу Субашич, но стреля в аут.

В добавеното време на първата част след центриране в наказателното поле на Монако Гонсало Кастро стреля отблизо, но вместо да намери очертанията на вратата топката рикошира в гърба на Курзава и излезе в корнер.

Монако поведе с 1:0 в 61-та минута, когато Димитър Бербатов свали с глава топката към Жоао Моутиньо, който я овладя излезе сам срещу Бернд Лено и вкара.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG