Йордан Андонов поиска оставката на болничния шеф Пандев

Йордан Андонов поиска оставката на болничния шеф Пандев

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ Йордан Андонов поиска оставката на управителя на МБАЛ – Благоевград - д-р Владимир Пандев, на днешната сесия на ОбС -Благоевград. Преди да започне разглеждането на точките, включени в дневния ред на заседанието на общинските съветници, Андонов взе думата и постави въпроса за асансьора в поликлиниката в областния център на Пиринско. Въпросният асансьор е недостъпен за лекари и пациенти след ремонт.  


„Посочената сграда е обществено значима и всякакви неправомерни ограничения на достъпа до нея могат да се приемат, като тенденциозни и злонамерени. В случая може да става дума и за недооценяване сложността на проблема. Може да става дума и за омаловажаване. Каквато и колкото и силна да е квалификацията за поведението на управителя на МБАЛ, видна е неговата некомпетентност. И ако в други сфери на обществения живот би могло временно да се неглижира проблемът, то тук се касае за здравето на хората и изисква задължителна светкавична реакция“, категоричен бе общинският лидер на ГЕРБ. 


Той заяви, че са без значение  всякакви икономически, административни и други съображения и добави: „Известно е , че чипът за въпросния асансьор, се съхранява в Спешна помощ . Дали в критичен за човешкия живот момент е удачно да се разкарват болните и техните близки. Нека подобни неразумни лабиринти визирания лекар – администратор престане да създава във и без това крехкото ни здравеопазване“.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG