ТЪРСИ

Мис Бони: Гримьорът на Лили Иванова е най-големият интригант!

Мис Бони: Гримьорът на Лили Иванова е най-големият интригант!
Мис Бони на едно от екзотичните си пътувания – в компанията на делфин
 
Повод да потърсим Мис Бони е възмущението му от журито на „Гласът на България“ и най-вече от Миро и ДесиСлава, които нападнаха фолк певицата Джена, която е близка приятелка на известния гримьор. Той изрази своята защита, след което бе подложен на сериозни заплахи от почитателите на треньорите в предаването по bTV. 

За първи път Бони говори пред наш репортер за колегата си Кирил Чалъков - той смята, че от него идва лошото име на фолк бранша, тъй като „гримьорът на Лили Иванова“ правел всички певици еднакви. Чалъков бил и най-големият лицемер и Бони все още не може да проумее как се е сдушил с Мария, с която преди години имаха жестоки скандали и се обиждаха на лична основа. 

Ето и още откровения от най-голямата уста на шоубизнеса:



Boni_vatre.JPG- ДесиСлава и Миро се изказаха не много ласкаво за певицата Джена в „Гласът на България“. Ти си добър приятел с нея и я познаваш доста добре. Във Фейсбук дори сподели личното си мнение, като твърдиш, че думите на треньорите са неоснователни…?
- Не харесвам изказването на ДесиСлава и Миро и изразих мнението си. Аз имах смелостта да се изкажа, защото повечето хора, когато се възмущават за него, го правят под псевдоними, никнейм и т.н., а аз го правя с името си. ДесиСлава ми е приятелка, нямам никакъв проблем с нея, нито породен такъв след моето изказване. Хората бъркат много нещата като си мислят, че имам някакъв проблем с нея! 

С Джена се чухме тези дни, тя въобще не е запозната със случилото се. Момичето обаче, което изпълнява песента – Лъчезара Стефанова, се свърза с мен чрез Фейсбук. Тя ми сподели, че няма желание да се разправя с когото и да било и че за нея Джена е доказано име, пълна отличничка от Котел, доказала се във фолклора, и за нея тя е един идол в пеенето. Аз даже й предложих да я запозная с Джена, след като тя е неин идол, мога да направя едно добро дело за нея. За мен момичето пее добре и беше доста грозно оплюта. Качествата на Лъчезара като изпълнител не бяха зачетени.

- Често ли се оказваш между чука и наковалнята? Вземаш ли страна в спорове между певици?
- Постоянно съм между чука и наковалнята, цял живот! Но 

аз не съм презерватив между два полови органа и никога няма да бъда!

Когато вземам позицията на една от страните, тя винаги е правата страна. Няма значение дали ми е приятел или не. Много проблеми съм си създавал в живота по този начин, защото винаги съм държал да се каже истината, без значение дали тя е и в моя полза. 

- Всеизвестен факт е, че гримьорите са големи клюкари. Ти спадаш ли в това число и за какво най-често си говориш със „звездите“? Обсъждате ли конкуренцията?
- Единственото нещо, което хората в България не могат да разберат, е какво означава клюка, интрига, тайна. Аз знам страшно много неща за изпълнители, които никога няма да издам. Те споделят адски много неща с мен, които аз никъде не казвам. Когато имам смелостта да говоря за някого, го правя с име, а те си мислят, че аз вадя нещо от личния им живот. Не спадам към клюкарите, аз никога не питам, страшно обран съм в емоциите си, в информацията, която събирам в главата си...

Всеки в неговата си област има конкуренция и всеки търси начин да събере информация. В мое присъствие не позволявам да се коментират певици, не позволявам една друга да се оплюват и не желая аз да бъда затлачван с информация.

За съжаление, коментарите се случват при моя колега Кирил Чалъков, това за никого не е тайна. Не съм предразположен добре към тази информация, която се лее и излива. Проблемът е обаче в клиентелата, защото ако аз имам смелостта да кажа истината на хората в очите, то в неговата гримьорна със сигурност лицемерието играе много голяма роля. Ето, сега ще ти кажа, че на всички концерти на „Пайнер” аз съм в една гримьорна с Джули Ангелова – при нас няма изгонени, няма застрашени за влизане, няма охрани, няма такива неща. Информацията, която можем да съберем като гримьори за самите хора, е достатъчна и няма нужда да клюкариме. Много тайни съм запазил за себе си през годините и никога няма да ги издам. Аз съм спечелил доверието на хората и те знаят, че когато споделят нещо с мен, то там си остава. 

Хората смятат, че когато критикуваш и имаш градивна критика, когато кажеш истината – за тях това е 

клюкарстване и оплюване

Винаги отговарям на точните въпроси с точните отговори. Никога не съм се опитвал да подронвам името и авторитета на някого. Никога не мога да излъжа за нещо и съм готов за очна ставка. 

- Коя изпълнителка си гримирал най-трудно, коя е най-взискателна, най-много те изнервя?
- Много са взискателните! Най-прецизни са тези, които от години са гримирани от различни професионалисти. За мен Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Лили Иванова, Нели Рангелова, Катя от „Ритон“, Искра Радева са големи имена за българския пазар и за нашата култура, които са страшно взискателни, защото те имат много голям опит на базата на това как са били гримирани, от колко много хора са гримирани, как сами са свикнали да изглеждат и да се виждат в огледалото. 

В попфолка Глория и Тони Дачева са с най-голям стаж, с които работя с най-голямо удоволствие. Това са взискателните лица, защото знаят какво искат. Всяка работа с Лили Иванова е била един урок за мен, научавал съм много неща. От много години работя и с Тони Димитрова, която е уникален човек! Тя никога не е крила годините си, но за човек, който е на 50, е просто уникална. Силвия Кацарова прави 40 години на сцена. Аз съм от 15 години гримьор, което означава, че съм толкова никъде, стигнал в нищото, в сравнение с нейната кариера. 

За мен клиентелата се изгражда на базата на работата, но и на взаимоотношенията. Аз предпочитам да бъда като лешоядите и да ям мъртвите, отколкото да съм като лицемерите и да ям живите. Никога не си позволявам да лицемернича, не ми е в стила да кажа: „Колко си красива, колко си уникална, ти си единствена и невероятна!...“. Аз оставям клиента да прецени сам, поглеждайки се в огледалото. Не е необходимо да го убеждавам. 

- Ти си познат с пиперливия си език – това не ти ли носи повече негативи? Като че ли изпълнителките започнаха да се страхуват да работят с теб?
- Има много изпълнителки, които са обидени, но първо трябва да се обърнат и да погледнат собствената си вина за това нещо – да получат тези мои думи! Има изпълнителки, които, когато и да ми се обадят, аз съм вечно зает за тях. Трябва да разберат, че моята кариера не е започнала от тях, за разлика от тяхната. Аз съм бил част от екипа, който се е грижил за тях. Не понасям, когато ме вземат за даденост или да си помислят, че могат да ме командват, най-малко - с финикийски знаци.

Колкото и да ми се сърдят певиците, те до болка знаят, че аз съм прав

Предполагам ме питаш за Цветелина Янева, Мария, Алисия, с които не работя от известно време. Но аз не се притеснявам от това, че не работя с тях. В моя телефон техните номера стоят и когато и да ми звъннат, аз вдигам телефона си. Моят пиперлив език е насочен към хората, които уважавам. Незначителните и тези без смисъл в моя живот не получават такава информация, не ме интересува правят или не грешки. Моят пиперлив език е за хора, които наистина уважавам. Много кариери на изпълнителки са започвали с мен, но са и свършвали с мен. Аз не съм знаел, че по малките градове и села е имало момичета, които желаят да стигнат до мен, но след една година не искам момичета от селата да ме учат как трябва да работя. Един от образите, с който дори не искам да ме свързват вече, е Азис. Но това, че съм го създал като образ, не означава, че съм му дал кариерата. Кариерата си е негова, талантът си е негов, аз съм бил част от екипа, който създаде този образ. В никакъв случай не ме е срам и не искам да изтрия това като част от миналото си. Но в никакъв случай не мога да защитавам този образ повече, защото не съм част от екипа...

- От известно време изработваш и бижута, които изпълнителките разграбват като топъл хляб. Кои са най-редовните ти клиентки и скъпи ли са бижутата ти?
- Винаги съм ги изработвал. Още преди да стана гримьор съм правил вариететни костюми на мен и моите колеги, изработвал съм всички аксесоари на Азис, много изпълнители са се доверявали за украса на дрехи и т.н. Това ми е хоби и сега нашумя, защото модата през последните години е за по-едри аксесоари. Първите неща, които съм правил, са всичките корони на Азис, да не казвам, че повечето, които е слагал, са си мои. Правя бижута за хора, които да носят положителната му енергия, защото аз влагам страшно много чувство в изработката им. Държа да бъдат по поръчка на някого, нашумя се покрай Джена, защото тя ми се доверява на 100 %.

- Ти какви съвети даваш на клиентките си? Всяка фолк дива е наблъскана със силикон от главата до петите! Ти, като истински естет, одобряваш ли тези интервенции? Коя има най-лош силиконов бюст и коя най-лошо направени устни? 
- Тук е мястото да кажа, че имам клиентела с много повече силикон, отколкото изпълнителките в попфолка. Те са булки, които са продавачки в плод и зеленчуци, магазинерки и т.н. 

Хората трябва да разберат, че попфолкът не е нарицателно, защото всички изпълнителки се стремят към една много по-висока цялостност на образите си. Вече няма пошлост в техните визии, работят с най-добрите фризьори, гримьори, стилисти, марки и т.н. Аз съм първият гримьор, който подаде ръка на попфолка. А за народната музика си оставам единственият, който държи да работи с народните изпълнители. Те са големи професионалисти и хора като Славка Калчева човек трябва винаги да има до себе си за приятели и клиенти. Смятам, че на пазара има две певици, които могат да се запишат в историята на българския фолклор – Валя Вълкова и Пепи Христозова. За мен най-важно е, когато телефонът ми звънне по празници, да ме поздравят хора, на които държа. Хора само с финикийски знаци – поставяне на грим и после мокра салфетка - за мен те нямат никакво значение. Те са част от плащането ми на тока. Мина времето, в което ще се кланям и ще ме интересува за кого точно съм приятен. 

Аз съм неприятен за повечето хора и държа да остана такъв 

В последно време се изолирам от информацията да разбера кой какво има в устните или където и да било. Не питам. Много често са ме питали какво има в устните Мария. Питайте си Мария! Тези подобрения не пречат на гримьора при неговата работа, само в случаите, когато е криво поставено нещо, не е правилно поставено, но по същата логика пречат и херпес, пъпка, ечемик и т.н. 

- Тези дни обявиха Алисия за най-секси българка. Можеш ли да се съгласиш с това и за теб коя е на първо място в тази класация?
- Не мога да определя, аз нямам класация за „най-секси българка“. Достатъчно съм пораснал, за да знам, че зад всеки вкус стои една жена, а зад всяка жена стоят много мъже. За мен Алисия е едно хубаво момиче, познавам я от съвсем малка. Тя е с много фина костна структура, с фино излъчване като жена. И това фино излъчване, съчетано с добра фотография, може наистина да покаже на хората, че тя е сексапилна. Но сексапилни са всички жени, които държат на себе си. Всяко момиче, което иска, да покаже сексапил. Щом Алисия е успяла – браво, мога да я поздравя, но аз никога не съм имал за цел да оплювам хората, а когато казвам истината – нека да не го приемат за оплюване. Ето, поздравявам я, че е спечелила в тази категория, но аз не мога да определя, че тя заслужава, или която и друга да е. 

- А защо прекъснахте работата си с Мария? Толкова години съвместна работа и изведнъж - край? Това се случи в превратен за нея момент, след като заживя с Християн Гущеров…
- Да, може би тя трябва да отговори на този въпрос, защото с нея и до ден-днешен се виждаме постоянно. Не сме спрели да контактуваме, не се подминаваме, не се заобикаляме, да се разминаваме с охрани и шамари. Просто професионално не се засичаме. А защо – нека тя да го каже. От моя гледна точка няма никаква професионална ревност, че тя работи с друг. По-скоро на мен ми е интересно как така с лицемер, който я оплю и е имала голям скандал с него (визира гримьора Кирил Чалъков – б.а.) , сега заработиха и се заобичаха?! Аз ако се скарам така с някого и си кажем такива думи, то със сигурност никога няма да си проговорим. Аз съм израснал като вълк-единак и характерът ми е такъв. И колкото и повече хората да се опитват да ме оплюват – техните оплювания са като шкурка за мен - по този начин ме шлифоват все повече. Колкото повече се опитват да ме изкарат някаква руда, всъщност ме правят диамант. 

- Можеш ли да направиш една класация „Топ 5“ на най-естествено красивите певици? 
- Говорим за 2014 година, нали? Защото има неща, които с времето се променят (смее се). Рени е едно от най-лъчезарните и хубави лица, което не търпи на много грим. Има една певица, която от много време не е на пазара, но с уникално лице – Орнела. Това са медийни образи, които са наложени с много малко грим и с малко работа по тях. Цветелина Янева е една от певиците, с която не работя от няколко месеца. Не одобрявам силния грим, който й се прави в момента, защото аз съм работил с нея през всичките години, запазвайки нейната естествена красота. Това си е мое мнение. Но тя е певицата с най-хубавото лице. Мога да спомена и Кали, дори като я гледам във „ВИП Брадър“ си е същата, просто е без спирала и гланц. Това е лице, което има силно излъчване. До някаква степен слагам и Славка Калчева, което може да изуми хората като комбинация с останалите. Тя може да е майка на повечето, но тя е една от жените с най-хубаво лице, коса и излъчване. Впечатляваща е на живо! 

- Как приемаш критиката към гримьорите, че правите фолкпевиците еднакви? Аз дори понякога се бъркам като видя Гергана, Емилия, Андреа…? 
- Ами тези, които споменаваш ти, се гримират при един и същи гримьор и той се нарича Кирил Чалъков. Нека хората да го попитат него защо ги прави еднакви! Аз нямам проблем с него, просто този въпрос не е за мен. Аз не харесвам маскарадно гримиране и да разнасям един и същ грим на няколко лица. Аз се отличавам от всичките си колеги. 

- Ти си работил и с Мария Илиева. Пред „ШОУ” Люси Иларионов призна, че тя си ляга с всеки, с когото работи...? 
- Така ли? Не съм чул, с мен не е лягала! (смее се) Аз винаги съм казвал, че тя е жената, от която бих искал да имам дете, защото е страшно красива и талантлива. Не мога да коментирам с кого си ляга или дали го прави с всеки - това е въпрос, който трябва да отправиш към нея. Но тя е достатъчно красива, харизматична и сексапилна, за да сложи в леглото си когото си поиска. Едва ли някой я слага нея в леглото! Така, че 

евала, защо пък не?! 

- И за финал да те попитам за доста актуална жена в момента – Албена Вулева. Спрягат я за най-плашещата във „ВИП Брадър“, след Камелия Тодорова...? 
- Не одобрявам появяването им на екрана по този начин, но в същото време мога да коментирам нещо важно. Първо, не трябва да забравяме годините на тези хора. И, второ, те не са известни като модели на реклами за кремове, те са известни с друго, и не трябва да принизяваме тяхната кариера и творчество с външния им вид. Всеки по различен начин е изживял живота си до този момент, и го живее.

В никакъв случай Албена не е грозно момиче. Може би има години, в които е съжалявала за външния си вид, но в момента изглежда добре, с добро телосложение. Но да бъде сравнявана с жена, която е на доста повече години и може да й бъде майка, не смятам, че двете могат да се сравняват. Грозотата търпи промени. Хората видяха Камелия Тодорова как изглеждаше, когато влезе в Къщата, и как на другия ден. Куклата влезе, а на другия ден хората не знаеха коя е... 

Аз съм бил жертва в предаването на Албена Вулева много пъти, но не мога да й се сърдя. Тя си е изкарвала по този начин парите, това е била нейната ниша. Определено тя беше страх за българските звезди, но тя беше и трамплин за страшно много хора. Благодарение на нейното предаване всякакви рапъри, малки и никому непознати групи, манекенки, певици станаха известни и хората научиха за тях. Животът е като една батерия – има плюсове и минуси, нейната работа - също. 

Едно интервю на Красимир Красимиров
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG