Облачен и ветровит петък

Облачен и ветровит петък

Днес над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над южната част от страната, където валежи не се очакват. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър. Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните райони и Предбалакана е възможно дъждът да се примеси със сняг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 14°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната 2°, за Банско 10°/4°, Разлог 11°/4°, Дупница 9°/2°, Кюстендил 10°/2°, Перник 8°/3°, Гоце Делчев 14°/3°, Сандански 12°/4° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 12°, а минималните до 4°.

 

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и бъде малко по-високо от средното за ноември.

Над планините ще бъде предимно облачно, на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Ще продължи да застудява и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°. 

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно и на много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-10°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето 2-3 бала. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG