Намериха изчезналия от летището в Мадрид мъж от гоцеделчевско

Намериха изчезналия от летището в Мадрид мъж от гоцеделчевско

Изчезналият преди 12 дни Сергей Пилев от гоцеделчевското село Господинци бе открит на летището в Мадрид. За щастливата развръзка съобщи сестрата на изчезналия емигрант Бистра Пилева, цитирана от „Вяра”.Брат й бе потънал вдън земя след проверка на полицията, които го оставили без дрехи, телефон и багаж. Сергей е настанен в дома на Бистра в Испания. Най-голямото му желание в момента е да се прибере в България. 

„Вече не искам да чуя за Испания”, заяви Сергей Пилев, който е изпаднал в стрес. 12 дни е спал по пейките на летището, всеки ден е молел полицаи да го върнат във Валенсия, защото нямал у себе си нито пари, нито телефон, но не му било обърнато никакво внимание. 

Според него полицаите го оставили на една от последните спирки на метрото в Мадрид, след като командирът на полета за България отказал да го вземе в самолета поради липса на заповед за екстрадиция. След случилото се Пилев отново се добрал до летището. Там спал по пейките и се хранел с каквото намерел.

Откриването на Пилев се забавило, защото нито в полицията в Мадрид, нито във Валенсия няма записано подобно задържане. Българинът е редовно регистриран в Испания от 2000 г., където живее и работи.

Проблемите го застигнали след няколко години, когато съпругата му решила да го изостави и той приел много тежко раздялата. Тя дори се сдобила с ограничителна заповед Пилев да се доближава на 100 метра от нея. 

Тежката за него раздяла обаче го довела до чести злоупотреби с алкохол и той нарушавал често въпросната заповед. Затова се озовал в затвора с присъда от 6 г. 3 години близките не знаели в кой затвор е. 

Разбрали случайно от дочут разговор между български емигранти. Според разказа на Бистра Пилева на 29 октомври брат й, след като излежал цялата си присъда и допълнителни 6 месеца, излязъл от затвора. Дни по-късно бил арестуван отново, докато чакал в полицията да си извади испанските документи, които му били откраднати в затвора, за да започне работа.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG