Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

„Труд“

Обучават наши военни лекари за борба с еболата

Десет военни лекари от Българската армия вчера проведоха обучение как да реагират при евентуални случаи на смъртоносния вирус ебола. Началникът на Клиниката по инфекциозни болести във Военномедицинската академия проф. Камен Плочев ги събра на лекция, показа им костюмите, които се обличат в случай на нужда, и им обясни как да действат от поемането на пациента до започването на лечението, съобщиха за „Труд".

 

Здравни инспектори и шефка се замерят с жалби

Служители на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново настръхнаха срещу директорката на ведомството д-р Албена Ламбева. Напрежението назрява от юни 2013 г. От тогава негодуващите заливат институциите и политическите централи със сигнали за нарушения.

 

„24 часа“

Цацаров: Отвсякъде има политически натиск върху прокуратурата

Отвсякъде има политически натиск върху прокуратурата, призна главният прокурор Сотир Цацаров. Той откри изложба на ученици от Художествената гимназия във фоайето на 4-ия етаж на Съдебната палата.

 

Калфин срещу ГЕРБ: Малко е 200 лв. данъчна отстъпка за семейство с дете

“Предлаганата от ГЕРБ данъчна отстъпка от 200 лв. на година за родители на дете е символична и без значение за семейството.” Това коментира вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин по повод обявената от шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова идея.

 

„Капитал daily“

България може да загуби 205 млн. евро по "Околна среда"

Загубата на средства по Оперативна програма "Околна среда" може да достигне 205 млн. евро. Причината е критично забавяне на проекти и невъзможност парите да се пренасочат по други направления, тъй като идва краят на програмния период. Това обяви министър на околната среда и водите Ивелина Василева, по време на конференция за предизвикателствата пред изпълнението на инфраструктурни проекти.

 

Туристически организации протестират срещу ресорния зам.- министър

След като "Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти" (АББТА) изрази "категоричното си несъгласие" с преназначението на Бранимир Ботев като зам.- министър по туризма в новосъздаденото министерство, тази седмица още дванадесет организации поискаха оттеглянето му.

 

„Стандарт“

255 000 чакат пари от КТБ

255 000 вложители чакат парите си от затворената КТБ. Толкова са защитените от закона депозити до 196 хил. лева, чието изплащане ще започне на 4 декември в девет банки. Ако парите се теглят в брой, ще се начисляват такси, съобщи Радослав Миленков, шеф на Фонда за гарантиране на влоговете.

 

ДАНС на лов за джихадисти

Хайка за крайни ислямисти започна ДАНС. Звено на радикалната групировка "Ислямска държава" бе разбито при спецакция на агентите и прокуратурата в Пазарджик. Клетката на "Ислямска държава в Ирак и Левента" (ИДИЛ), която е била все още в зародиш, е надушена от нашето разузнаване покрай проследяването на дейността на местния проповедник Ахмед Муса.

 

„Сега“

Само катаджии с камери могат да спират на пътя

Нови правила вече са в сила при проверките на шофьорите на пътя - само катаджиите, които се отличават от останалите служители на МВР по белите си фуражки или черните плетени шапки, когато е студено, могат да спират коли. Освен това вече всяка проверка се заснема с видеокамера, а местата, на които има разположени проверяващи, се обявяват предварително на електронната страница на МВР - mvr.bg.

 

"Марица-изток 2" е най-големият замърсител в Европа

България оглави поредна срамна класация - държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух. Това показва разпространено вчера проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., което оценява щетите от замърсяването и чистота на въздуха във всяка една страна.

 

„Монитор“

Спираме само на полицаи с бели фуражки

Само полицаи с бели фуражки на главите ще могат да ни спират на пътя, и то само и единствено когато се извършва проверка по т.нар. широкообхватен метод. Дори тя обаче ще бъде надлежно записвана и филмирана. Това е една от мерките, които МВР предприема за борба с корупцията на пътя. Комплексът от промени беше представен вчера от вътрешния министър Веселин Вучков.

 

Създават дисциплинарен съд за сгафили магистрати

Дисциплинарен съд да разглежда делата за провинили се магистрати, като неговите членове не са от ВСС, но са действащи представители на съдебната власт. Това е едно от предложенията на прокуратурата, залегнали в стратегията й за съдебна реформа. Концепцията е придружена с про-ект за поправки в Закона за съдебната власт. Вчера тя бе представена на ресорния вицепремиер Меглена Кунева на среща между нея и главния прокурор Сотир Цацаров.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG