Затопля се, облачността намалява

Затопля се, облачността намалява

Днес над Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над много райони от Южна България, където температурите значително ще се повишат. Ще е почти тихо с максимални температури в Северна България - между 1° и 4°, в София 7°, а в Югозападната част от страната до 12°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 11°, а минималната 3°, за Банско 13°/5°, Разлог 13°/6°, Дупница 10°/2°, Кюстендил 12°/1°, Перник 10°/2°, Гоце Делчев 12°/5°, Сандански 10°/4° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 10°, а минималните до 4°.

 

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е умерен от запад, югозапад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около 1°. 

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна над северната част.Там е възможно да превали слаб дъжд. Максималните температури ще са от 4° по северното крайбрежие, до 8° в южните райони. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG