Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

„Труд“

Как горят над 2 млрд. лева за земеделието

Празна нула. Такава се оказа 2014-а година както за нови европроекти в земеделието, така и за всичките ни нови европрограми до 2020 г. Брюксел ни върна в средата на октомври проекта за нова Програма за развитие на селските райони с цели 426 забележки за поправяне. А само преди дни аграрният министър Десислава Танева призна, че до момента са изгладени едва половината.

 

10 риска пред бюджета догодина

Десет риска стоят пред изпълнението на бюджета за 2015 г. Това става ясно от актуализирания вариант на средносрочната бюджетна прогноза до 2017 г.

 

„24 часа“

Военното разузнаване предава досиетата на чуждата агентура

Служба "Военна информация" на МО ще предаде в близките дни досиетата на агентите си зад граница, съобщи висш военен.

 

С таен вот червените избраха Петър Кънев за шеф на комисия

Петър Кънев ще е шеф на комисията по икономика и туризъм в парламента. Това реши БСП след инфарктно над 3-часово заседание на групата си и тайно гласуване. Изненадващо вчера Мая Манолова предложи Румен Гечев като алтернатива на Кънев, който бе фаворитът на червеното ръководство. Изборът определи Кънев за шеф с 18 гласа срещу 14 за Гечев.

 

„Сега“

Лихвите по влоговете в банките се сринаха до 2%

Лихвите по спестяванията в банките паднаха до рекордно ниски равнища. През октомври средният доход по влогове на граждани е бил около 2.5%, показват данните на БНБ, публикувани вчера. Още по-ниски са процентите за фирмените депозити - около 1.1% за суми в евро и 1.5% за суми в левове.

 

Управляващите вдигнаха мерника на шефа на агенцията по сигурността

С настояване за оставката на шефа на ДАНС Владимир Писанчев завърши вчерашното му засекретено изслушване в парламента. То беше поискано от депутатите във връзка със зрелищната спецакция срещу предполагаеми разпространители на радикален ислям в Пазарджик, Смолян, Асеновград, Пловдив и Хасково.

 

„Монитор“

Студенти спят на легла на 44 години

Голяма част от студентските общежития в страната са в окаян вид. Бъдещите висшисти спят на легла от времето на соца, по стените пълзи мухъл, а хлебарки и дървеници са обичайни „съквартиранти”. Това показва проверката в студентските общежития, която извършва в момента Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

 

Няма терористична заплаха срещу България

Няма директна терористична заплаха за България, увери председателят на ДАНС Владимир Писанчев вчера в парламента. Той се яви на закрито изслушване пред депутатите, което продължи повече от два часа. Писанчев пристигна в парламента по искане на БДЦ във връзка с операцията срещу проповядването на радикален ислям, която се проведе във вторник.

 

„Капитал Daily“

Бюджетът за съдебната власт ще е с над 87 млн.лв. по-малко от поисканото през 2015

Финансовото министерство е орязало с над близо 84 милиона лева искания за бюджета на съдебната власт за 2015 година, представени от Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщи сайтът "Правен свят". От становището на Министерския съвет по проекта на ВСС за бюджета на системата за следващата година става ясно, че отново има драстично разминаване между исканията на магистратите и сумата, която е склонна да даде изпълнителната власт.

 

Парите за болници и лекарства няма да стигнат и през 2015 г.

Бюджетът на здравната каса за догодина е обречен и отсега е ясно, че парите няма да стигнат. Първо, в него изкуствено са завишени с над 200 млн. лв. очакваните приходи от осигуровки от частния сектор. Второ, без някаква реформа се залага касата да разполага с 250 млн. лв. по-малко от тази година.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG