Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

„24 часа“

Ще може да се връщат парите от НОИ в частен фонд, още мислят как

Правителството търси механизъм, по който прехвърлянето на личните партиди за пенсия от универсалните пенсионни фондове към НОИ да не е за постоянно, а да е възможно и връщане към частните фондове.

 

Сертов не се е крил от камерите на границата, пазарувал в два фришопа

Петко Сертов е напуснал България в посока Гърция още в деня на изчезването си на 5 декември, стана ясно на пресконференция в МВР. Във връзка с издирването му полицията е разпитала 27 души, сред които роднини, приятели и колеги.

 

БСП орязва щат и финанси на пленум в неделя

Орязване на щата на „Позитано“ 20 и на бюджета на партията, трябва да гласува БСП на пленум в неделя. Повече от месец лидерът Михаил Миков прави ревизия на работни места и пера, нуждаещи се от финансиране, за да види откъде да спести средства.

 

„Труд“

БДЖ слиза от релсите

Обмисля се възможността БДЖ да направи собствена автобусна фирма, с която да превозва пътниците по закритите нерентабилни линии. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Автобусите ще довеждат пътниците от отдалечени селища със спрени влакове до гарите и спирките, през които минават жп композиции.

 

„Сега“

Кабинетът ще определи кога и как родените след 1959 г. ще решават за НОИ

ГЕРБ оставя вратичка правителството да дописва скандалните пенсионни промени за избора къде да се осигуряват българите - само в НОИ или и в частен пенсионен фонд. Българите, родени след 1959 г., които се осигуряват в момента в универсален пенсионен фонд, ще могат да изберат еднократно дали да се прехвърлят само в НОИ. Как ще става това обаче ще реши Министерският съвет в подзаконов нормативен документ, който тепърва ще се пише.

 

Моделът "Цветанов" се връща в МВР с мощна парламентарна подкрепа

Парламентарното мнозинство на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, подкрепено от Българския демократичен център, прие вчера на първо четене широк кръг от поправки в Закона за МВР, с които премахна основните промени в сектор "Сигурност", извършени от предишното управление. Противопоставиха се БСП, ДПС и "Атака", които гласуваха през юни т.г. действалия досега Закон за МВР. Един червен депутат обаче наруши партийната дисциплина и подкрепи управляващите.

 

И ЕС се готви да затопли отношенията с Куба

След САЩ, и ЕС се готви да затопли отношенията си с Куба. Определяйки като "исторически обрат" възстановяването на замразените преди повече от половин век дипломатически връзки между Вашингтон и Хавана, върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини изрази надежда и Брюксел да може да общува "с цялото кубинско общество, като се даде тласък на икономическия и социалния напредък".

 

„Монитор“

Качват крадените антики в нета

Крадените предмети с културно-историческа стойност ще бъдат качвани на специална интернет страница, до която ще имат достъп както институциите, така и всички колекционери, началници на музеи и търговци на антики. Виртуалният портал ще тръгне до месец, стана ясно вчера при представянето на вече завършения проект, финансиран от Европейския съюз.

 

Ромка преби санитарка в болница

Ромка нападна, оскуба и преби санитарка от Второ детско отделение в пазарджишката областна болница. Вследствие на нападението пострадалата медицинска работничка още не може да се отърве от стреса и е принудена да ходи на работа, придружена от сина си. За поредното посегателство над здравен специалист потвърди директорът на лечебницата д-р Васил Вълчев.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG