Албена Ситнилска за трети път Спортист №1 на Благоевград /снимки/

Албена Ситнилска за трети път Спортист №1 на Благоевград /снимки/

Албена Ситнилска стана Спортист №1 на Благоевград за 2014 година. Това е трето подобно признание за най-титулуваната жена в Европа по таекуондо и световна шампионка по кикбокс. След като прес 2012 и 2013 година отново бе избрана за Спортист №1 на областния център на Пиринско. Наградата й връчи градоначалникът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

 

Официален гост на церемонията, която приключи преди минути в зала „Скаптопара“ бе единствената олимпийска шампионка на България по плуване Таня Богомилова. Едни от специалните гости на най-очакваното за спортистите на Благоевград събитие бяха и футболната звезда на руския "Динамо" Москва Станислав Манолев и капитанът на „Литекс” Страхил Попов.

 

В залата бяха Неврокопският митрополит Серафим, председателят на ОбС Радослав Тасков, много изявени спортисти от настоящето и миналото.

Богата програма зарадва препълнената зала „Скаптопара“. Освен традиционното награждаване публиката се наслади и на атрактивните демонстрации на таекуондо клуб „Фолкън“ и клубът по спортна гимнастика „Любчо Солачки“. Малките танцьори от „Карат“ заредиха с усмивки всички присътващи.  Присъстващите се насладиха още и на прекрасни изпълнения на художествена и естетическа гимнастика и танци.

 

Втори в анкетата за спортист на Благоевград за 2014 година се нареди световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев. Трети е съотборникът му от „Спартак“ и също световен шампион и абсолютен шампион на България Красимир Костадинов. На четвърто място се нареди плувната гордост на Благоевград Рая Андонова, а петицата за най-добри спортисти на Благоевград затвори европейската шампионка по таекуондо Ейми Тасева.

 

При юношите до 18-годишна възраст борбата също бе много оспорвана. Тук първото място завюва седмият от младежката олимпиада в Нанджинг Иво Балабанов. На второ място се нареди бъдещето на българската и световната канадска борба – състезателят на „Спартак“ Александър Андреев. През изминалата година Сашо завоюва световни титли и при юношите и при мъжете. Трети остана европейският шампион по таекуондо за юноши Антон Огорелков от „Фолкън“. Четвърта е Рая Зашева. 11-годишната плувкиня стана държавен шампиона и подобри рекорда на България за нейната възраст. Пети се нареди бронзовия медалист от европейското по бокс за момчета Антонио Стойков.

 

За треньор на годината бе определен наставникът на влезлия в „Б“ група ОФК „Пирин“ Йордан Самоковлийски.

 

„Тази награда ни задължава тази година да влезем в „А“ група“, каза Самоковлийски от сцената.

 

Женският футболен тим „Спортика“ пък стана отбор на годината, а футболната националка Вени Дона Сърбинска, която се възстановява от тежка автомобилна катастрофа, получи приза за феърплей.

 

В началото на церемонията кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов раздаде награди на 50 деца до 14-годишна възраст с високи спортни постижения през 2014 година. 

 

За цялостен принос в развитието на спорта бяха наградени футболните ветерани Борис Николов и Петър Петров, баскетболните Благо Ангелов и Крум Савов, и плувният деятел Ангел Мощански.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG