Пламен Григоров: Секретните подземни бази в България все още са действащи!

Пламен Григоров: Секретните подземни бази в България все още са действащи!
Подземният комплекс край ловешкото село Лесидрен, известен като Обект 17
 
Пламен Григоров е автор на стотици публикации и десетки книги, между които „Ал Кайда” и ислямският тероризъм”, „Червените барети – тайните на Враня”, „Българските спецсили”, „Свръхчовекът от подземния свят” и много други. 

Спираме се като отправна точка за интервюто на последното му заглавие, тъй като то най-пряко касае България. 



Plam_vatre.JPG- Последната ви книга е посветена на потресаващи неща, които шокират – темата за подземните градове. Има ли нещо, което да разкриете извън книгата?
- Около подземните градове основната информация получих от едно момче. Той се представяше като Андрей Стеохард, от немски произход – баща му германец, майка му - рускиня. Андрей е взет от 6-годишна възраст на обучение в някаква подземна академия. Беше 1994 г. В общи линии, Андрей беше много интересно момче. За мое голямо съжаление, след лятото на 1997 г. той изчезна. Има някои неща, които не съм описал за свръх академията на КГБ. Андрей е живял и е бил обучаван близо 16 години в тази подземна академия.

- Какво представляват тези подземни „академии” в Русия?
- Това са огромни градове, със свои летища, гари, овощни и зеленчукови градини, секретни лаборатории, заводи и т.н. 

- Това наистина е научна фантастика и не виждам какви аргументи бихте противопоставили на опонентите си!?
- Най-големият опонент беше брат ми, който е десет години по-голям от мен, и беше директор на завода за велпапе в гр. Стражица. Запознах го с Андрей и той погледна доста саркастично и ехидно на нещата. Хайде, бе, глупости на търкалета, беше реакцията му. Но минаха няколко години, телефонът ми звъни - брат ми.

Питам го: „Откъде звъниш?”. Той ми казва: „Откъде да знам?! Обаждам ти се от някакъв град в Украйна...”. Викам: „Сериозно? И какво правиш там?”. Той малко объркано почна да ми обяснява, че били там на специализация и в момента разглеждали един огромен завод за велпапе, за хартия. Не знам как, но успя да ми каже, че се намира в някакъв необятен подземен град. Самолетът им кацнал отдолу, под земята, на подземно летище. Вика: „Захранването на всички тия огромни съоръжения тук е с ядрени батерии”. 

- Завод за велпапе... Звучи малко неубедително. Говорите за огромен подземен град с огромни съоръжения, захранвани с ядрени батерии, „райски подземни градини”, летища и гари, и... завод за велпапе!? Какво се прави всъщност в тези подземни градове? Публичната мълва е, че там се разработват предимно психотронни оръжия, както и супер кадри с помощта на психотронни методи?
- Нещата са много по-дълбоки. Сигурно сте чували за вуду магията, за вуду теориите. Човечеството има знания, които нарича езотерика, да речем. Някои смятат, че в основата си тези знания идват от атлантите, древната цивилизация на Атлантида и т.н. Но тези познания са още по-древни и според тях дълбоко в земята ни има друг, подземен свят. Там са т. нар. Учители, т.е. огънят на живота. Оттам тръгва връзката в изграждането на подземни градове в СССР за евентуална превенция при бъдеща ракетно-ядрена война. Затова са направени тези градове - 

за да може вътре да се укрие елитът

Защото те са защитени за дълги години – там може да се живее, без да попадне и частица радиоактивен прах, радио лъчение и каквото и да било. Те могат за миг да бъдат абсолютно херметизирани, а вътре са вкарани различни биологични видове – нещо като Ноеви ковчези. И това не е само в Русия! Такива подземни градове в подобни мащаби има и в САЩ, в Китай... 

- И до второто Христово или каквото и да е пришествие какво се прави в тези подземни градове по-конкретно? 
- Много секретни производства. Има институти, лаборатории и т.н., за да не може това да се види от Космоса. Андрей между другото ми разказа, че една от целите в тези подземни градове е създаването на вундеркинди, т.е. на свръхчовеци с огромни умствени способности. Всъщност целта е да се създаде една подземна академия на бъдещето за едни вундеркинди, които да открият неоткритите още ядрена формула 1 и формула 2. Така е поне според Андрей.

- Тоест, какво по-точно? 
- Как да го нарека... Това не е наука, а система за проучване, която е основана на антропологията на човека. Там се работи не с двоичната система, минава се от 16-тична нагоре. Сложно е за обяснение, но примерно, този свръхчовек, агент на КГБ, продукт на подземната академия, идвайки при теб на разговор, той може да те кодира. След това на основата на тази кодировка и според задачите му, той може да предизвика според указанията у теб инсулт, инфаркт. 

В други случаи може да пренастрои дори самия теб, да станеш друг човек и да извършиш било убийство, било друго. След това свръхчовекът на КГБ и „неговият човек” отново се препрограмират, изтриват се всякакви спомени и не помнят къде са били и какво са извършили. Може да ви звучи като фантастика, но например доказано е, че Ли Харви Осуалд, убиецът на Кенеди, е препрограмиран в контекста, за който говорим, три пъти.

- А в българските подземни градове – какво се върши там?
- В България подземните съоръжения основно са свързани с т. нар. подземни командни пунктове – резервни командни пунктове под земята, свързани с армията, но вече не само с нея. Все още тези неща са под голяма тайна и аз няма как да кажа всичко, което знам, защото 

се страхувам да не настъпя опашката на гущера

- Имате предположения за този страх, предполагам?
- Разбира се, че имам опасения. В тези засекретени военни обекти биха могли да се съхраняват, освен архиви, ядрени бойни глави, химически оръжия, и ред други супер секретни неща. Неслучайно бившият ни външен министър Соломон Паси се озова пред входа на един от тези подземни обекти в района на село Лесидрен. Явно му е поставена задачата да разкрие какво се крие в Лесидрен...

- От кой му е поставена задачата?
- От ЦРУ, предполагам. Бил се натъкнал случайно на този обект!? Хайде де! Подпитах насам-натам, но се оказа, че е опасно да питаш по тази тема.

- Остават предположенията...
- Предположения за какво? Аз знам, че тези подземни съоръжения са направени много добре и много добре са прикрити. Примерно, дадена функционираща ловна хижа приема наши и чужди любители на ловния спорт. Обслужват ги няколко души персонал, но никой от гостите не знае, че мазетата на хижата се разклоняват в тунел, този тунел влиза в някакви други разклонения и т.н. 

У нас има много такива „хижи”

- И къде се влиза от подземията на хижите с двойно предназначение? Кои са те?
- Вече ви казах, че не смея да говоря конкретно, защото ще увисна на кука, но мога да твърдя, че подземни съоръжения у нас има много. 

- Къде, все пак?
- Мога само да ви кажа, че много от тях са свързани с бойната готовност на армията ни в екстремални условия. Да се върна на случая с „разходката” на Соломон Паси до входа на обекта в Лесидрен, или каквото и да е там. За мен е абсолютно необяснима версията, че той просто се е разхождал там. Паси просто е изпълнявал задачите, поставени му от ЦРУ. След това направи допитване до Министерството на отбраната какъв е този обект. Това пък от своя страна води до извода, че той наистина е имал поставена задача...

- Добре де, преди години тези подземни съоръжения са правени явно от руснаците, не от американците или марсианците..
- Така е, но с днешна дата и едните, и другите се стремят да разберат какво има там?

- Значи ние крием военни тайни и от руснаци, но и от американци? 
- Точно така, както прави всяка страна, независимо дали е член на НАТО или не. Да не би американците да ни свикват на спявка, да не би те да ни обясняват секретните си военни тайни в САЩ или в базите си по света!? 

Във всички случаи сме запазили и от руснаци, и от американци някои от военните си тайни в буквалния смисъл.
Другото, за съжаление, 

тъне в пълна мъгла

Доколкото знам, много от нашите подземни бази са действащи. Останалите също се поддържат в перфектно състояние. Оказва се обаче, че проказата на Прехода вече е проникнала и там. Поне има такива индикации. Знам за поне един случай, в който мастит бизнесмен е пожелал да закупи такава подземна база. Знам също, че в случая той не е успял. Но знам също, че такива мераци вече има от много частни групировки. 

- И за какво са им?
- Вижте, когато навремето попитах един свой посветен познат за какво са им на частните групировки подземните бази на България, знаете ли какво ми отговори той!? „Ами аз навремето ги питах с какво се занимават, а те ми казаха с всичко. Това означава някакъв едва стърчащ легален бизнес на повърхността, плюс огромен ъндърграунд бизнес с наркотици и оръжие. С това се занимават всички крупни бизнесмени и групировки. 

Проблемът им е къде да складират „стоката”. Оказа се, че в България вече има много скривалища, където и пиле не може да прехвръкне. Ако някой не е успял, друг сигурно вече е успял. Това обяснява някои много странни факти, свързани с МНО....

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG