Какви са модните тенденции за пролет 2015?

Какви са модните тенденции за пролет 2015?

Както винаги, Седмиците на модата за пролет/лято 2015 бяха повече от любопитни. Новото старо – това ни хрумва, когато гледаме какво ни показаха любимите дизайнери.

 

На модните подиуми се завърна стилът от 70-те, гингам карето, възроден беше и добрият стар деним.

 

Кои са горещите тенденции за пролетта?

 

1. Деликатен стил ала 70-те

Derek Lam

 

Ретрото сякаш всяка година присъства в колекциите на дизайнерите, въпросът е кое десетилетие надделява. Тази година актуални ще бъдат силуетите с панталони в стила на 70-те, ретро ревера и цветовите комбинации. Казваме обаче деликатен, защото всичко е въпрос на фини нюанси – не прекалено ретро, но и достатъчно ясно кое десетилетие интерпретираме.

2. Велур

Karen Walker

 

При това цветен! В никакъв случай не бихме определили велура като пролетна материя, но сега придобива нов, атрактивен щрих – пастелните, ярки цветове правят велура един от трендовете на пролетта. Altuzarra, Derek Lam, Tommy Hilfiger, Karen Walker, Jill Stuart показаха този приятен за окото тренд.

3. Забележително райе

Altuzarra

Michael Kors

 

Райето не изоставя топ позициите си в пролетните тенденции почти всяка готина. Все пак дизайнерите разнообразяват визията, като се заиграват с размера на райето и позициите му върху дрехата.

4. Стил сафари

Jason Wu

 

Каки рокли, щампи с папрат и камуфлажни детайли, които са всичко друго, но не и незабележими. Нещо, свързано със сафари приключение, се върти в главата на дизайнерите.

5. Пола тип "престилка"

DKNY

Giambattista Valli

Peter Som

 

Този стил сякаш виждахме през годините в модните блогове, ето че го прихванаха и дизайнери като Peter Som и Donna Karan. Полата придобива нови измерения – добавена ѝ е престилка. Наслояването се съчетава с всякакъв тип поли, включително става и с панталони.

6. Паднали рамене

Zac Posen

 

Този сезон забравяме за раменните подплънки, които да придават усещане за самоуверено и силно излъчване. Този път дизайнерите просто разголиха раменете. Няма значение дали ще са двете рамена или само едно, хитът тази пролет е да покажете малко повече плът.

7. Гингам

Altuzarra

Michael Kors

 

Този принт не е нещо непознато в модата, напротив. Дизайнерите го възраждат с различни варианти. Карето гингам е атрактивен вариант за стрийт стил.

8. Фестивален стил

Saint Laurent

 

Когато кажем фестивал, веднага се сещаме за отрязаните деним панталонки и шапките с периферия. Пролетта и лятото на 2015-та честват фестивалния стил! Край на късите панталонки, световноизвестните дизайнери създадоха колекции с облекла специално за събитията. Шифонени рокли с принт, копринени кукленски рокли, свободни панталони и откраднати от мъжкия гардероб якета ще властват във фестивалната мода.

9. Къс топ

Erdem

Michael Kors

 

Късият топ, който разкрива пъпа, беше хитът на 90-те, но се завърна доста шумно още през 2013. И продължава да властва на модните подиуми. И тази пролет ще го носим – заменяме дългите официални рокли с изрязан топ и миди пола, доста атрактивно и много удобно.

10. Якичката

Dolce&Gabbana

Prada

 

Нещо неочаквано от модните дефилета – леко консервативен стил с изцяло покрито деколте, дори и шия. Dior и Prada бяха сред марките, които демонстрираха този стил по време на ревютата си. BEU. bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG