ТЪРСИ

ОбС-Благоевград гласува промени в „Синя зона“ Благоевград

ОбС-Благоевград гласува промени в „Синя зона“ Благоевград

Местните парламентаристи дадоха право на кмета д-р Атанас Камбитов да представлява община Благоевград във ВиК асоциация, която предстои да бъде сформирана

 

 

ОбС-Благоевград гласува изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. С гласуваното изменение Общински съвет даде право плащането на местните налози да стартира от 1 февруари 2015 г., а не както до сега от 1 март. По този начин гражданите ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимата сума.

Промени бяха гласувани и в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, в частта отнасяща се за „Синята зона“ на паркиране в общината. Съветниците приеха предложението за уплътняването на „Синята зона“ с включването на няколко отсечки от улици, сред които попада и паркингът, от който започва пешеходната алея за Бачиново. Местните парламентаристи също така регулираха платеното паркиране чрез SMS.

 

Бяха удължени и сроковете на договорите на управителите на две общински дружества. Това са Васил Атанасов на „Паркинги и гаражи – Благоевград“ ЕООД и Юрий Воев на „Пазари“ ЕООД.

 

Като извънредна точка на сесията днес общинските съветници дадоха право на кмета д-р Атанас Камбитов да представлява община Благоевград във ВиК асоциацията, която се сформира към областната управа.

 

По време на днешната сесия ОбС-Благоевград даде имена на три улици. В квартал „Еленово“ вече ще има улица Димитър Янев, в ж.к. „Ален Мак“ ще има улица „Александър Кокарешков“, а в IV микрорайон улица ще носи името на проф. „Кирил Стефанов“.

 

От първи септември тази година Професионална гимназия по текстил и облекло се преобразува в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост.  

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG