Благоевградски чейнчаджия изгоря с 25 000 лв. за жилище фантом

Благоевградски чейнчаджия изгоря с 25 000 лв. за жилище фантом
Александър Атанасов
 
Популярният благоевградски чейнчаджия Александър Анастасов хвърли 25 000 лв. на вятъра, след като бе жестоко изпързалян с изгодна оферта за жилище, което се оказа фантомно, пише "Струма". Известният сараф, който има обменно бюро на централната улица „Тодор Александров”, искал да закупи апартамент на дъщеря си в София.През лятото на 2011 г. Костадин Янев, по прякор Коце Маленкото, му предложил апартамент за 90 000 лв., който бил на 3 минути път от НДК. Разговорът станал в присъствието на криминалнопроявения Валентин Сукалински - Ловешкия, който преди това предлагал на Атанасов да си купи имот в село Бараково. 

Заинтригуван от предложението, чейнчаджията проучил как върви пазарът на недвижими имоти в София и преценил, че офертата е изгодна. Костадин Янев казал, че Ива Дачева (осъждана няколко пъти за измами) има позната адвокатка  в столицата, която щяла да подготви документите. Така Александър се свързал с Катя Джурова, която се заела с документите и му определила ден, в който да отиде и да ги подпише. 

На 31 август Атанасов отишъл в кафене срещу черквата "Света Неделя", в близост до районния съд, Половин час по-късно на срещата дошли Костадин Янев, Валентин Сукалински, Катя Джурова и Галина Мирчева, съпруга на кримигероя Георги Кочев - Биби. Подписали документите, Александър Атанасов платил капаро 25 000 лева и 430 лв. адвокатски хонорар. 

След около месец сарафът потърсил адвокатката, за да сключат окончателния договор, но тя не си вдигала телефона. Тогава Атанасов се свързал с адвокат Калин Везенков от Кочериново, който направил проверка и установил, че имот с такъв идентификационен номер не съществува. Тогава чейнчаджията отишъл в София, намерил Джурова, а тя най-спокойно му казала да подаде жалба.

Въпреки че в измамата участва голяма група мошеници, дело е заведено само срещу Костадин Янев. 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG