Ученик от Благоевград шокира учителката си в час, отказа да рецитира стихотворение с думите: Ако Васил Левски беше жив днес, сам щеше да се обеси

Ученик от Благоевград шокира учителката си в час, отказа да рецитира стихотворение с думите: Ако Васил Левски беше жив днес, сам щеше да се обеси

Васко Павлов – вр. изпълняващ длъжността шеф на РИО-Благоевград 

 

 

 

 

Единадесетокласник, възпитаник на едно от най-елитните училища в Благоевград, остави без дъх учителката си по литература, обявявайки пред нея и целия клас, че ако Васил Левски би бил жив днес, сам щеше да се обеси, съобщава днес в. "Вяра".

 

Изказването на ученика Ивайло Димитров (б.а. името е умишлено променено)  дошло в час по литература преди дни, когато той бил вдигнат да каже наизуст стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски”, научи репортер на в. „Вяра”. Учителката по литература възложила на учениците от класа да наизустят стихотворението за Апостола, тъй като само след дни предстояло да бъде отбелязана 142-годишнината от смъртта му, довериха ни още нашите източници. Ивайло знаел стихотворението, но когато бил вдигнат да бъде изпитан, той категорично отказал да го каже. На въпроса на учителката защо, младежът съвсем спокойно отговорил: „Няма да го кажа, защото ме е срам да рецитирам нещо толкова велико с оглед на факта в каква държава живеем. Ако Васил Левски беше жив днес, той сам щеше да се обеси”, троснато отговорил единадесетокласникът.

 

Вместо да смути учениците обаче, отговорът му ги разсмял, освен че го подкрепили в изказването му, започнали дори и гръмко да го аплодират.

 

Стъписаната от ужас учителка не могла да повярва на чутото. Тя се шокирала още повече, когато друг негов съученик без притеснение се провикнал „Госпожо, защо ни карате да учим такива неща? Васил Левски е голям българин, неговото дело е велико, но то е несъвместимо с живота, който живеем. Можем да рецитираме всичко за него, ако жертвата му си струваше”, допълнил той. Запознати ни разкриха още, че в този момент учителката, освен че написала двойки на двамата ученици, тя ги и помолила да напуснат часа, за да може той да бъде проведен спокойно. Временно изпълняващият длъжността шеф на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Благоевград Васко Павлов коментира, че подобна реплика от ученик би могла да бъде казана поради много причини.

 

„Едно такова изказване може да бъде провокирано от много неща, всичко е относително. Зависи ученикът в каква семейна обстановка живее, с какви морални ценности е захранен и не на последно място – каква е средата, в която се движи. Не бих могъл да коментирам нищо повече, без да знам подробности, свързани със социалния статут на момчето”, лаконичен бе той.

 

Ивайло е един от отличниците в класа, той е сред децата, които почти никога не създават проблеми. „Винаги е тих и скромен, до момента не си е позволявал подобни коментари в никой час. Когато колежката ни каза за какво всъщност става въпрос, всички много се учудихме”, казаха негови преподаватели. Те обаче твърдят, че е напълно вероятно това негово изказване да е свързано със силната му чувствителност и силно развитото му чувство за справедливост.

 

 

Коментари

  • 21.02.2018, 11:23
    Пропуснала съм запетайка. Моля за извинение! Не открих опция за редактиране.
    Учителка
  • 21.02.2018, 11:21
    Минали са три години. Сигурна съм, че главният герой е студент. Много ми се иска да вярвам, че ще поведе тези, които са го аплодирали, за да измият и нашия срам и този на "колежката" ми!
    Учителка
  • 09.03.2015, 03:13
    Право е момчето. Учителката е трябвало да му обясни защо е права а не да му пише двоика. И по време на Възраждането е било забранено да се говори за свобода но всички възрожденски учители са го правили. Като се почне от Найден Геров и Васил Априлов и се стигне до бащата на Ботев Ботьо Петков. Тая учителка е трябвало да обясни на ученика кой е виновен за хаоса в България. Сега е демокрация няма от какво да се страхува. Възрожденците са го правили въпреки че наказанието е смърт. Тая учителка трябва незабавно да бъде уволнена. А всички учители в България трябва да казват истината на децата без да се страхуват. Все пак не сме под турско робство. Докато имаме такива учители България ще върви назад.
    венелин велков
  • 04.03.2015, 05:47
    На младини, чувството за справедливост надделява над инстинкта за самосъхранение. Лавините и сипеите на времето, постепенно смилат това чувство и неусетно го превръщат във вкусен и блажен прагматизъм - "Учителко любима, целувам ти ръка!". Едно обаче е сигурно - децата на това момче, а най-вероятно внуците му, няма да знаят и няма да ги интересува кой е Левски, защото то, (момчето), най-вероятно няма да е част от бъдещето на тази държава, а на друга държава! Що се отнася до "инспектора", то мнението, позицията и заниманията на тази мицелно-плесенна категория могат да се определят единствено и само като "безплодни инициативи на излишни щатни единици". Мнозинството им (без изключения) е съвкупност от "лица, чийто център на морална тежест е разположен между ректума, простатната жлеза и джоба". Поради биологични особености, дамската част от туй множеството се налага да се задоволява само с двукоординатното измерение. Е-е-е..., когато може би някога, (ама надали), стадното чувство на ордата постепенно прерасне в обществено, то чак тогиз тя ще да се превърне в нация. Дотогава, както при антилопите Гну, стадото безизразно и безучастно ще гледа как лъвовете изяждат някой от себеподобните му, като безмълвно ще се радва, че все още не е обект на храносмилателния им тракт. Или, както казваше някога покойният, интелигентен злодей Александър Божков (мистър 10% -"Мир на праха му!", или "Бърз му огън!") -"Българинът се интересува единствено и само от това, което става навътре от прага на дома му, където си държи старите, подпетени обувки!" За да се позачистим като орда, заводите за човешки отпадъци (дето все ша ги стрОиме) не вършат работа. Боклуците трябва да си ги чистим и сортираме сами в къщи. Докато всеки от нас в дома си има само по една кофа за боклук и разчита, че друг ще му ги изчисти ( и сортира) - така ще да е! От мухлясало зърно и калпаво брашно друго, освен клисав хляб, не може да се опече, колкото и да се стараем да го месим!
    П. Петков
  • 28.02.2015, 10:04
    Голямата учителка-няма що! Написала двойки и ЗАЩО? Защо не е отговорила на момчето? Нали това е работата на учителят, да учи децата. Ако тя няма акъл да отговори, да увлече ученика, каква учителка е? Важна е семейната среда, но е също толкова важна и училищната среда. С тази двойка, тя е написала двойка на себе си, защото не го е научила!!
    това не е учител
  • 23.02.2015, 10:11
    ТОВА СА ЗРЕЛОСТНИЦИ. ИМАТ СИВО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ СИ И ГО ИЗПОЛЗВАТ. КОМЕНТАРИИТЕ ЗА УЧИТЕЛКАТА СА КОМПЛИМЕНТ ЗА НЕЯ. ЗА ДРУГИЯТ ПЛАЗМОДИЙ, ТОЙ СИ Е "ПАРАШУТИСТ"!
    ZHEKO
  • 23.02.2015, 10:11
    ТОВА СА ЗРЕЛОСТНИЦИ. ИМАТ СИВО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ СИ И ГО ИЗПОЛЗВАТ. КОМЕНТАРИИТЕ ЗА УЧИТЕЛКАТА СА КОМПЛИМЕНТ ЗА НЕЯ. ЗА ДРУГИЯТ ПЛАЗМОДИЙ, ТОЙ СИ Е "ПАРАШУТИСТ"!
    ZHEKO
  • 23.02.2015, 04:50
    Приятели, с голямо внимание прочетох всички ваши мнения и, трябва да призная, че макар доста изказвания да намирам за смислени, изненадана съм от раздробяването на проблема, без да се постигне особено стойностен анализ. Повече от ясно е, че учителката проявява неадекватно професионално поведение - конкретният ситуативно-педагогическия тест е решен по слаб начин. За мен въпросът - трябва ли учениците да наизустяват стихове (песни) на Ботев, е въпрос на личен избор, но аз бих препоръчала да се знае поезията на гениалния българин, пред чийто талант се прекланят духовно извисените люде по целия свят и чиито стихове са били изписани със златни букви на колона в Сорбоната (този факт научих от книгата на Виолета Аргаки "Орисия"). В повечето от публикуваните мнения се забелязва искрена подкрепа за момчето, могат да се прочетат коментари за личността и подвига на Апостола (и в светлината на днешния ден), възмущение от лицемерието по отношение на националните ни ценности и т.н. Но един особено тревожен факт сякаш ни убягва - не обръщаме внимание на думите: "защото ме е срам де рецитирам нещо толкова велико с оглед на факта в каква държава живеем..." (Надявам се, цитатът да е верен.) Именно тази момчешка откровеност разпалва моята тревога. И моят срам. Защо никой от нас досега не забеляза този срам, който тласка към противопоставяне! Срамът - бунтовният срам, тласнат от "нещо толкова велико", което младият човек вероятно е осмислил и осъзнал... Защото на мен не ми се иска да мисля, че е някаква хлапашка поза, а го приемам като частица от моя срам - от срама на цял народ, който се остави четвърт век вече да бъде заблуждаван и ограбван. Защото сме глухи за вековния гняв на дядо Вазов: "Нека носим йоще срама по челото..." Не бива вие да носите срама, момчета, на вас по- ви прилича да изтриете този срам от челата, за да не ви пише двойка Историята...
    Учителка
  • 23.02.2015, 10:31
    Абсолютно подкрепям момчето и смятам, че ако има повече хора като него, евентуално нещо би могло да се промени в страната. Лошото е, че такива като учителката още в зародиш разбиват представите на учениците за справедливост и морал със супер неадекватната си реакция. Вместо да поощри мисленето му, тя прикрива страха си от действия извън матрицата с псевдо морал и "твърда ръка". Жалко е, че има такива УЧИТЕЛИ...
    Numi
  • 23.02.2015, 12:00
    Много добре го разбирам момчето. Лицемерието не му е присъщо и той не може да се примири с факта, че всички от които зависи просперитета на нашата държава се кланят пред образа на Левски и в същото време стъпкват идеите, за които се е борил. Ами да, може би Левски наистина би се обесил, ако бе останал жив. Това няма нищо общо с институцията училище, но за момчето там се е оказала възможното място за протест. Самият факт, че е отличник и не е създавал до този момент проблеми говори, че уважава училището и учителите си. Призовавам учебното ръководство да преосмисли реакциите си с оглед реалностите в нашата държава.
    Невена Босилкова
  • 22.02.2015, 11:13
    Отличен и на двамата ученика!Не двойка а дисциплинарно наказание на учителката, която явно не е за учителка. Ученици в 11 клас да ги изпитва като по времето на дядо Либен. Срам и позор за гилдията от учители при наличието на такива колеги. Това са големи ученици вместо часът да е дискусия в която нека има и рецитиране, но да не бъде без цел( да караш цял клас да ти рецитира нямам думи). Срамувам се от такива колеги. Вместо да си ценим можещите и знаещите ние им разписваме билета за летище София - до кога??? Това, което са казали и двамата ученика е истина и си личи, че са възпитани не в лицемерие и примирение. Аз ако имах такива ученици сигурно щях да съм най-щастливата учителка, че часовете ми ще преминават неусетно, а децата ще имат възможност всеки да си изкаже и докаже мнението. Колко можещи и великолепни колеги се мъчат с ученици, които са неграмотни дори и в 11 клас само те си знаят каква мъка е това и са наравно с тези умни деца при завършване на образованието си независимо, че не могат да напишат правилно много от тях дори името си. Второ как може да ги накара да напуснат час след като е забранено - тя нарушава и нормативните уредби (забранено е да се гони ученик от час). За началника на РИО коментара е излишен освен, че рибата се вмирисва от главата.
    Дончева
  • 22.02.2015, 11:09
    kakvo znachenie ima socialniq statut ne momcheto nemoga da razbera ... tq durjavata si ostava sushtiq bokluk sus sushtite politici...vse taq e vsichko v tazi durjava kato poglesnem realno....
    alexandra
  • 22.02.2015, 10:30
    Евала за момчето , заслужава ЗЛАТЕН МЕДАЛ , за Учителката е двойката!
    Румен Иванов
  • 22.02.2015, 09:48
    Браво на Момчето, а тази учителка дето е писала двойка - на себе си я е писала. Това не е учител. Трябва да я уволнят веднага!
    Георги Стоянов Илиев
  • 22.02.2015, 09:23
    Какво означава "часът да мине спокойно"? Да "мине"? Друг да дойде? И децата да рецитират без да вярват? Моите уважения към колежката, но има насреща си мислещи същества (всички очакваме от тях да са такива, нали?), които имат нужда да знаят защо правят едно или друго нещо и на какво им се поставя оценка... И защо не може на почти пълнолетен човек да му се обясни, че тези думи (на това гениално стихотворение), ако ги запечата в ума си и вярва в тях, могат да му бъдат упование? Че тази вяра е крепила и насочвала поколения преди него? Че причината да е прав е, че тези думи години наред са рецитирани за оценка, а не защото вярваме в тях? Да, вярно е, не знам какви са били конкретните условия в часа, но защо голям човек трябва да бъде санкциониран когато мисли? И как може изобщо човек да иска да бъде "спокоен" и децата да бъдат спокойни?
    Галина Величкова
  • 22.02.2015, 08:35
    Във Израел такива будни деца ги носят на ръце!
    anonomous
  • 22.02.2015, 08:33
    Ето го профила на инспектора Васко Павлов в фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100007783630590 Хранете го!
    Владимир
  • 22.02.2015, 08:32
    Ето го профила на инспектора Васко Павлов в фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100007783630590 Хранете го!
    Владимир
  • 22.02.2015, 06:37
    ABE MAMKAVI I LEVSKI I DRUGITE PO NEGOVOTO VREME SA BILI SAMO EDNI AIDUCI ................ A na vas vsi4ki da vi eba MAIKATAAAAAAAAAAAAA Muxaliiiiiiiiii
    kiko
  • 22.02.2015, 06:22
    Mislq che uchitelkata nqma vina v tazi cituazia.Trqbva po-nagore po ctulbizata na nashata eraihiq da ce turci vinata. Drugi trqbva da ce uvolnqt.Tezi koito vzimat camo miliardi zaemi, karat luksozni merzedeci a naroda iznemogva.Vigte standarta na cucedna Gurzia. Pencionerite ce buntuvat za pencii ot porqduka na 600Evro. A kakvo poluchava credniq pencioner v BG?Kolko poluchava novonaznachen doktor? cled kato e uchil tolkova godini?Kolko poluchava naroden predctavitel{povechetopocmurtno}Nqkoi kato Volen Siderov i cin i gena ca tam v "rukovodctvoto na BG. Dokude dovede pravitizaziata naroda ni?Daq prav e uchenika ako Vacil Levcki vidi vcichko tova steshe nai-malkoto da napucne BG kakto dnec go pravqt xilqdi mladegi ot zqlata ni ctrana.Az custo cum ot tqx i ne ce cramuvam da ce narecha BULGARIN. Todor Kolev, bog da go procti kazvashe"Nqmam dumi"
    Vladimir
  • 22.02.2015, 06:22
    Mislq che uchitelkata nqma vina v tazi cituazia.Trqbva po-nagore po ctulbizata na nashata eraihiq da ce turci vinata. Drugi trqbva da ce uvolnqt.Tezi koito vzimat camo miliardi zaemi, karat luksozni merzedeci a naroda iznemogva.Vigte standarta na cucedna Gurzia. Pencionerite ce buntuvat za pencii ot porqduka na 600Evro. A kakvo poluchava credniq pencioner v BG?Kolko poluchava novonaznachen doktor? cled kato e uchil tolkova godini?Kolko poluchava naroden predctavitel{povechetopocmurtno}Nqkoi kato Volen Siderov i cin i gena ca tam v "rukovodctvoto na BG. Dokude dovede pravitizaziata naroda ni?Daq prav e uchenika ako Vacil Levcki vidi vcichko tova steshe nai-malkoto da napucne BG kakto dnec go pravqt xilqdi mladegi ot zqlata ni ctrana.Az custo cum ot tqx i ne ce cramuvam da ce narecha BULGARIN. Todor Kolev, bog da go procti kazvashe"Nqmam dumi"
    Vladimir
  • 22.02.2015, 03:22
    Явно има младежи ,които мислят,преценяват и правят съпоставка на това ,което е действително и това което ги карат да наизустяват.Радвам се ,че са го показали а що се отнася до изказването на отговорните другари ,ясно е че трябва да си пазят топлото местенце
    Незабравка
  • 22.02.2015, 02:01
    Един много интересен късометражен филм със заглавие "Ботев е идиот". Моля, не коментирайте преди да го изгледат! https://www.youtube.com/watch?v=EA4wxlnKldI
    BAE
  • 22.02.2015, 01:46
    Никога не позволих на училището да попречи на образованието ми!!!
    .....
  • 22.02.2015, 01:15
    Към Лили Шуманова: Уважаема госпожо, що за педагог е тази учителка, която не съумява да овладее подобна проблемна ситуация в клас. Аз съм учител по литература (в пенсия) и искрено бих се зарадвала на този педагогически казус, от който могат да се извлекат огромни нравствено-интелектуални ползи за обучението и възпитанието на децата. А що се отнася до "оплюването" на учителите, има такива учители, които сами себе си "оплюват" с подобни (НЕ)професионално-поведенчески реакции. А от Вашето назидателно и грубо дидактично изказване съм ужасена, г-жо Шуманова. И много се надявам да не сте учителка, защото чуя ли "институционално" становище, лично мен тръпки ме побиват - намирисва ми на психофашизам, когато вместо от позиция на психологията, се говори от позиция на институциите. Защото уважението, г-жо Шуманова, е психологическа категория - не се получава даром, а трябва с обич и разум да се извоюва. Струва ми се, че уважението и самоуважението са доста позабравен днес психологически феномен. И тази забрава е продиктувана най-вече от институциите в системата на образованието - на всички нива! С голяма мъка наблюдавам как тази система от доста време сама и със злонамерената помощ на външни фактори се самоизяжда. Какво друго да си помисли човек, когато повече от ясно се вижда липсата на професионализъм дори в казус като този - за момчето, което има кураж да изрази лично мнение, прави опити да разсъждава, да мисли като свободен човек. И не момчето-отличник, а УЧИТЕЛЯТ Е ДЛЪЖЕН да подхване разсъжденията - нему е отредена водещата роля в учебно-възпитателния процес (припомнете си значението на гръцката дума - педагог!) Нравствени и морално-естетически разсъждения върху текста и в контекста на литературната творба. И още нещо, г-жо Шуманова, "акулите" наистина ще успеят да прилапат нашата "оглолозгана" държава, ако някакви си псевдоинституции (вкл. и на училищно ниво) продължават да мачкат с некадърността си умните ни българчета. А на мен в тях ми е надеждата за България, такива момчета - бунтари, куражлии, биха могли да измъкнат народ и държава от политическото и икономическото блато. А как се измъква народ, затънал в блатото на собственото си невежество и безумие - "Народе????" И друг поет някой ден пак тежко може да въздъхне: "От четри страшни питанки прободен,/ и днес кърви духът ми цял - "Народе????"/... А ти, народе мой, и чист, и мръсен,/ на онова въже го окачи!" (Д. Дамянов)
    УЧИТЕЛКА
  • 22.02.2015, 01:00
    Явно учителката по литература не е в час. Такова изказване от ученик показва само действителноста в България. Смела постъпка! Поклон! Миналата година един приятел на 19 февруари във Фейсбук сподели:"Честит Празник ,Българи", а аз му отговорих, че това е празник на поп Кръстьовците.На Велика Личност като Левски трябва да се празнува Рожден ден.
    Еркин
  • 22.02.2015, 01:00
    Явно учителката по литература не е в час. Такова изказване от ученик показва само действителноста в България. Смела постъпка! Поклон! Миналата година един приятел на 19 февруари във Фейсбук сподели:"Честит Празник ,Българи", а аз му отговорих, че това е празник на поп Кръстьовците.На Велика Личност като Левски трябва да се празнува Рожден ден.
    Еркин
  • 22.02.2015, 11:57
    Здравейте, аз напълно подкрепям момчето.Едно 17 годишно хлапе, напълно осъзнало в каква държава живее и думите на Васко Павлов за една пълна глупост, опитваща се да прикрие истината, която този ученик показа:„Едно такова изказване може да бъде провокирано от много неща, всичко е относително. Зависи ученикът в каква семейна обстановка живее, с какви морални ценности е захранен и не на последно място – каква е средата, в която се движи. Не бих могъл да коментирам нищо повече, без да знам подробности, свързани със социалния статут на момчето”.Не е проблема в социалния статус на момчето или в семейството му ,проблема е в държавата.Проблем, който от дълги години не e решен и продължава да се задълбава .Радвам се че има такива ученици ,които не се страхуват, че ще получат двойка или забележка хора ,които знаят истината и не се страхуват да я кажат !
    Катрин
  • 22.02.2015, 10:45
    Ти си много прост мойто момче. Айде бягай на опашката за хляб и олио мръсна комунюга.
    до Апостолов
  • 22.02.2015, 10:16
    Жалко за децата ни щом такива ограничени учители ги учат и възпитават. Закърнели и ограничени от към мислене те са срам за училището. А за тови от инспектората той е просто една овца. На децата огромна шестица. Знаещи и можещи да разсъждават и правилно да разчетат и съпоставят днешната действителност с времето когато Левски е живял.
    Пепа Николова
  • 22.02.2015, 07:06
    А можеше ,вместо двойка и изгонване от час,да се развие дебат .Реагира се според ситуацията.Бих накарала всеки от класа да сподели мнение.
    Бисерка Добрева
  • 22.02.2015, 07:05
    А можеше ,вместо двойка и изгонване от час,да се развие дебат .Реагира се според ситуацията.Бих накарала всеки от класа да сподели мнение.
    Бисерка Добрева
  • 22.02.2015, 04:34
    Браво на ученика,като форма на протест.Овчедушието на учителката е насл.от соца.Будните младежи не се нравят на управляващите.
    Пенчо Неделчев
  • 22.02.2015, 04:34
    Браво на ученика,като форма на протест.Овчедушието на учителката е насл.от соца.Будните младежи не се нравят на управляващите.
    Пенчо Неделчев
  • 22.02.2015, 01:42
    Малко са днешните младежи,който не мислят само за лайкове,кафенца, цигарки и т.н. Мога да кажа само браво на момчето, а въпросната учителка уволнение малко ще и е!
    alli
  • 22.02.2015, 01:08
    Към Даниела Димитрова: Даниелче, поне името си си изписала вярно. Не знам кой те е учил, ама аФторитет се пише с В, "не може" се пише разделно, двоИка се пише с Й. Иначе добре знаеш правилника, но не съвсем. Може първо да ти пишат двоЙка, а после да те изгонят от час, ако пречиш на работата. Ако си ученичка, повече чети, по-малко коментирай учителите. Ако си изкласила, помоли някой второкласник да те ограмоти.
    Яна Ангелова
  • 22.02.2015, 12:57
    Много странни и едностранни коментари. Голям герой се извъдил, че не пожелал да каже стихотворението за Левски! Ама иначе го знаел... И кое доказва последното? Двойката си е заслужена, защото при отказ да отговориш, когато те изпитват, се пише двойка. Другите се засмели и... учителката се ужасила. Ами то си е за ужас. Ако думите на ученика са правилно цитирани, те би трябвало да предизвикат мрачни размисли, а не смях. Ами въпроса "Защо ни карате да учим такива неща?" не ви ли смущава? Защо да не ги карат да учат най-силното стихотворение за Левски? Целия Ботев трябва наизуст да знаят не е толкова много. И "Епопеята" на Вазов да знаят, от тях започва родолюбието. А ако учителката не е успяла да ги вдъхнови за това, тук е нейната слабост и вина като педагог. Но какво може да направи и най-добрият педагог, когато срещу неговите самотни усилия работи цялата продажна и слугинажна държавна машина?
    Пощер
  • 22.02.2015, 12:48
    Заради такива учителки се родронва афторитета на всички учители.И да кажа на госпожата ,че неможе да пише едновремено двоика и да го изгони от час.
    даниела димитрова
  • 22.02.2015, 12:48
    Заради такива учителки се родронва афторитета на всички учители.И да кажа на госпожата ,че неможе да пише едновремено двоика и да го изгони от час.
    даниела димитрова
  • 21.02.2015, 11:55
    ... Ако някой трябва да се учи на ПАТРИОТИЗЪМ И БЪЛГАРЩИНА, това е АБСОЛЮТНИЯ И ТОЧЕН ПРИМЕР който трябва да следва всеки Българин ... А този на който тръбва да се пише двойка и ИЗРИТА от класната стая е даскалицата която без съмнение е всичко друго но не и индивид с Българско самосъзнание ...!!!
    Петко Цветков
  • 21.02.2015, 10:56
    Питам се дали наистина си е заслужавало тези млади мъже да жертват живота си за България.Левски,Ботев,Ангел Кънчев,Волов,Бенковски... много са и все млади мъже ,в разцвета на силите си. Ако знаеха какво ще стане дали пак биха се жертвали?Ех,ако знаеха,че освобождавайки ни от турско робство ще сме роби дори и след 150 години?И защото всичко което е честно е морално не се толерира, а се поощрява пошлостта ,лицемерието,предателството ,кариеризма,затова и образованието ни такова и учителите.Браво на тези млади хора,които имат позиция и я казват на глас.
    Георгиева
  • 21.02.2015, 10:15
    Изключително право си е момчето!
    Българка
  • 21.02.2015, 09:25
    Аз не мисля, че момчето непременно произлиза от среда с "липса на морал", както лаконично е отсякъл "временно изпълняващият длъжността шеф на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Благоевград Васко Павлов", а просто изказването на момчето е 1:1 с действителността.
    Iva
  • 21.02.2015, 09:20
    много вярно...
    anooooosnw
  • 21.02.2015, 08:51
    "Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани." / Христо Ботев 1848-1876 /
    bb
  • 21.02.2015, 08:30
    Левски се е борил за чиста и свята република.Бил е бунтар.Тези момчета също са бунтари.България има нужда от такива хора.Правилно са постъпили но коментара,че Левски сам е щял да се обеси е неправилен,той би се борил с цената на живота си за идеалите които е изповядвал,а учителката е постъпила не професионално .
    дядо
  • 21.02.2015, 07:49
    Аман от тъпи учители,елементарни създания,не се научиха да общуват с децата ни.
    Мария Иванова
  • 21.02.2015, 07:42
    Тази учителка трябва да бъде дисциплинарно уволнена,повече никога да не преподава.Като на педагог /слаб 2/.УЧЕНИКЪТ ИМА ПРАВО има право на собствено мнение.
    колежка
  • 21.02.2015, 07:34
    Браво на момчето той ще израсте достоен Българин, "учителката била се учудила". Аз се учудвам каква учителка е тя за да не вижда в каква действителност живеем. Има нещо сбъркано във всичко това.
    stefko
  • 21.02.2015, 07:24
    Това момче бях аз .
    Б.А.
  • 21.02.2015, 07:10
    MOMCHETO E ABSOLYUTNO PRAVO V TVARDENIETO SI ZA JIVOTA NI V MOMENTA /ot 25 godini e tozi moment/,NO MISLYA,CHE PARVO TRYABVASHE DA IZRECITIRA STIHOTVORENIETO /koeto e veliko / ZA DA IMA TEJEST BUNTA , A I OCENKATA NAVYARNO E ZA TOVA,CHE DEFAKTO TOY NE E ZASHTITIL TVARDENIETO,CHE ZNAE STIHOTVORENIETO.A S TEZI POLITICI , LEVSKI I DA NE SE OBESI SHTESHE DA EMIGRIRA /moje bi i v Turciya/
    trendafilov
  • 21.02.2015, 07:03
    Браво на тези деца!Значи има надежда за нашата малка, изстрадала държава, че рано или късно възмездие ще има за гробокопачите и-управниците от всички цветове на политическата палитра!
    Вирена
  • 21.02.2015, 06:41
    Малоумници,в 11 клас стихотворения ли се учат!!?
    Erkooo
  • 21.02.2015, 06:26
    Не смятам, че ученика е прав. Нито учителката. 1. Ученика- хубаво е, че има свое мнение и смелостта да го изразява, но точно заради това в каква държава живеем е трябвало да го изрецитира. Ако не в лоши времена, ако не точно когато липсват всякакви ценности и морал то кога? Не съм съгласен и че щял сам да се обеси, но подобни разговори са вятър. Никой не знае какво би се случило ако... 2. Учителката - тя е трябвало да обясни описаните по- горе от мен неща. Двойката няма ефект.
    Ангел
  • 21.02.2015, 06:26
    Мечтая за такива ученици. За такива ученически коментари. Ако моите ученици коментираха така, значи съм успяла да си си свърша добре работата. Браво момчета! А на колегата - Слаб 2!
    учител по литература
  • 21.02.2015, 05:59
    Браво на момчетата, дано се родят още такива ЮНАЦИ !
    Румен Маринов
  • 21.02.2015, 05:50
    ами госпожо учителко сигорто ще се обеси като види как един истински българин ти казва истината и величае левски а ти за всичко това му пишеш двойка продажница нищо българско няма в теб брамо момче просветлявай и други и си остани истински българин
    мая
  • 21.02.2015, 05:50
    ами госпожо учителко сигорто ще се обеси като види как един истински българин ти казва истината и величае левски а ти за всичко това му пишеш двойка продажница нищо българско няма в теб брамо момче просветлявай и други и си остани истински българин
    мая
  • 21.02.2015, 05:50
    ами госпожо учителко сигорто ще се обеси като види как един истински българин ти казва истината и величае левски а ти за всичко това му пишеш двойка продажница нищо българско няма в теб брамо момче просветлявай и други и си остани истински българин
    мая
  • 21.02.2015, 05:50
    ами госпожо учителко сигорто ще се обеси като види как един истински българин ти казва истината и величае левски а ти за всичко това му пишеш двойка продажница нищо българско няма в теб брамо момче просветлявай и други и си остани истински българин
    мая
  • 21.02.2015, 05:37
    БРАВО на ученика двойките са за всички учители който си са заровили главите в пясъка като щрауси и ги интересува само да не си загубят мизерните заплати
    живка
  • 21.02.2015, 05:26
    Учителката е написала най-точната оценка, но на собствените си педагогически умения. И на чувството си за справедливост и родолюбие - пак слаба оценка е написала! Срам за българския учител, а повечето са такива - за съжаление! За онзи нещастен човечец от РИО не си струва да се говори - нека той да си остане проблем на "Просветното" министерство - да му се радват оттам! Да пълни душата на разните му министри и зам.- всякакви недоразумения, попаднали в това министерство - неслучайно, под протекцията на разни партийни вождове и политически пристрастия. А децата на България - вън, марш към чужбина! Какво друго им остава на милите ни умни българчета! В отечеството на Левски за тях няма място, защото България не е родна майка за тях - мислещите, куражлиите, можещите! Тяхната родина е заграбена от жалки мижитурки, агресивно невежество и чалга. Народе???? - написал го е апостолът Левски, сякаш е знаел...
    Старица
  • 21.02.2015, 05:08
    Тези момчета ми дават някаква надежда, че все пак растат умни и достойни българи в оглозганата ни Родина! Учителката би могла да се замисли и намери сили да разбере какво е накарало тези млади хора да реагират така. Не двойката и наказанието са начини да се променят представите на младежите за света, в който днес живеем?
    Люба Вълчева
  • 21.02.2015, 05:00
    Трудно се овладява подобно положение или ситуация!И понеже сме свикнали да оплюем учителите веднага е лепнат етикет ! Един отличник ако е истински такъв може да предизвика диспут ,но не и да се изразява лаконично! Това и чакат акулите които искат да налапат хубавата ни държава ! Не го поощрявам а е жалко,че един ученик не уважава институцията училище и денят на великата саможертва на Левски !
    Лили Шуманова
  • 21.02.2015, 05:00
    Трудно се овладява подобно положение или ситуация!И понеже сме свикнали да оплюем учителите веднага е лепнат етикет ! Един отличник ако е истински такъв може да предизвика диспут ,но не и да се изразява лаконично! Това и чакат акулите които искат да налапат хубавата ни държава ! Не го поощрявам а е жалко,че един ученик не уважава институцията училище и денят на великата саможертва на Левски !
    Лили Шуманова
  • 21.02.2015, 04:55
    За съжаление много учители си изпълняват учебните програми, без да се замислят, че всъщност те са будителите и те са тези които до голяма степен формират моралните ценности у младежите и една двойка не оправя нещата. Вместо двойка , е трябвало да проведе един разговор с класа и да чуе и други мнения и позиции на учениците. Сигурно това би повлияло и по добре и по ползотворно и по позитивно в мисленето на децата
    гост
  • 21.02.2015, 04:48
    Този началник на РИО с открито сърце мога да нарека НЕКЪДЪРНИК.Само дето напразно запълва тази длъжност.От това изказване ,което е направил за ученика лъха такава некомпетентност ,язък за стажа ,който има.Веднага трябва да бъде уволнен.Подронва имиджа на инспектората.
    наблюдател
  • 21.02.2015, 04:07
    Браво на ученика, на момчето, на човека дръзнало да изкаже с поведение и думи мнението си, а си е и самата истина! Двойката е по-скоро за госпожата, а не за него!Аплодисменти за ученика!
    Людмила
  • 21.02.2015, 03:50
    НЯМА ДА СЕ ОБЕСИ ЛЕВСКИ! ЩЕ ПОВЕДЕ НАРОДА СРЕЩУ ДНЕШНИТЕ МИЗЕРНИЦИ - УПРАВНИЦИ!!!!!!!!
    БОРИМЕЧКАТА
  • 21.02.2015, 03:44
    Браво, младежи! А учителката да прочете "Под игото", за да знае как трябва да се държи българският учител!!!
    St
  • 21.02.2015, 03:16
    Браво на детето.Наистина този ученик е много умно дете,истински бьлгарин.Разбирам го напьлно,не желае да нарани достойнството и честа на този Велик бьлгарин.Че не ли вярно ,че ако види как живеем ще се обеси сам.?Кьде са идеал те за които се е борил?Кьде е свободата и свободно мислещи хора;напуснаха домовете и родината си,защото нашите "Водители"ни доведоха до тук."АКО ПЕЧЕЛЯ ПЕЧЕЛЯ САМО АЗ, АКО ГУБЯ ,ГУБИ НАРОДА" моите пари са в швейцарската банка.Това са Водителите ни от сегашни времена.Браво моето момче,ти си истински бьгарин.Моето мнение го покажи на учителката си и и кажи,че такова число и святи имена Като Васил Левски не трябва да ги цапаме а трябва да ги пазим чисти и неопетнени.....
    таня
  • 21.02.2015, 03:15
    И е прав! Двамата са прави! Щеше да е приятно на човек да го рецитира и без да го карат, ако поне част от това, което е мечтал Левски се бе сбъднало. Едно такова стихотворение трябва и да е апотеоз на това, за което се отнася; заради това, за което той е загубил живота си. Е, какво имаме насреща обаче?! Как да рецитираш точно такова стихотворение.
    VTU
  • 21.02.2015, 03:14
    Ето го профила на инспектора в фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100007783630590
    Коко петела
  • 21.02.2015, 02:58
    Предлагам на децата да не се дава нищичко за наизустяване. Нито домашни. Уроците да минават в изслушване на мненията им. Учителят да има право само да си води записки за младежката мъдрост. Как ще се научат да се обясняват защо не могат да те излекуват, да ти оправят хладилника, водопровода, финансите, ако не тренират в училище и не пробутват гражданската си съвест? Уважаеми родители, говорете с децата си, обсъждайте проблемите им и тези на обществото, за да не се превръща училището в тъпа говорилня! За какво са децата в у-ще? Я се разкарайте с тоя псевдоморал! Щом трябва- развейте знамето на свободата ВИЕ- дъртите, знаещите, можещите! Я да Ви видим! Мижитурки!
    Ева
  • 21.02.2015, 02:30
    Е тва е училището, учи ни да не бъдем индивидуални и със собствено мислене, всеки който си позволи да си изкаже мнението бива възнаграден с двойка, винаги е било така, шибаната 200 годишна система е време да се промени!
    Богдан
  • 21.02.2015, 02:25
    Донякъде е обяснимо защо му е писала 2 - не е искал да изрецитира стихотворението, т.е. не си е изпълнил задачата. И все пак тя като учител би трябвало да види пламъка в него, да го разбере. Той не е отказал да го изрецитира защото не го е научил и предпочита да слуша чалга и да се напие, а защото явно е твърде чувствителен и възмутен от тежката действителност в България!
    Anonymous
  • 21.02.2015, 02:22
    Аз също го знам наизуст, не защото са ме карали, ами защото ми е едно от любимите стихотворения. Все пак ми е чудно, че е отказал да го рецитира. А учителката да го изгони от час? Малко странно ми се струва... Не е искала да нарушава дисциплината явно, но това изказване е вярно... Левски е герой в държава, която не е готова да се освободи от каквото и да е, а сама си търси поробител. Народ, който само се оплаква и предава героите си... Поклон пред Левски и вечната му слава!
    Anonymous
  • 21.02.2015, 02:19
    Ученикът има мнение и заради това трябва да получи 2? Може би трябваше да поднесе мнението си по друг начин, но колегата е дала израз на нервите си и неспособността си да овладее учениците. Радващото е, че ученикът мисли и има куража да каже мнението си открито. Ако ние, по-възрастните не сме способни да приемем мнението на младите хора и да отстояваме нашите позиции, как ще ги научим да отстояват своите? Защо не спориха, та нали в спора се ражда истината?Писането на 2 в подобен случай е силово решение, а от позиция на силата действа духовно слабия и бедния!
    учител
  • 21.02.2015, 02:02
    браво на момчето
    discordia
  • 21.02.2015, 01:58
    Истински патриот!!!Дерзайте млади хора!
    емине мустафова
  • 21.02.2015, 01:41
    Чуствителен и отговорен за това , което става в Родината
    лили
  • 21.02.2015, 01:41
    Чуствителен и отговорен за това , което става в Родината
    лили
  • 21.02.2015, 01:26
    Евала на момчето!Не е за вярване как тази куха лейка му е написала 2 и го е изгонила,този народ трябва да се вдигне,да се събуди,но с промити мозъци не става! А този смешник какви глупости говори"може би е заради семейството му с какви морални ценности" глупости на търкалета ги говори глупав и продажен идиот.
    anonymous
  • 21.02.2015, 01:11
    НИЕ СМЕ ПОЗОР ... милиони Българи са дали живота си за нас, а ние боклуци мръсни я предадохме и продадохме(подарихме) и нашите долни политици лижат гъзовете на по-големите...Сега сме едни долни мишки,никакви лъвове не сме. И мисля че денят в който честваме Независимостта на България, трябва да бъде отменен, тъй като днес сме по зависими от всякога. Няма ги великите българи, сега сме жалки плъхове запомнете го !!
    Мирослав Михайлов
  • 21.02.2015, 01:11
    НИЕ СМЕ ПОЗОР ... милиони Българи са дали живота си за нас, а ние боклуци мръсни я предадохме и продадохме(подарихме) и нашите долни политици лижат гъзовете на по-големите...Сега сме едни долни мишки,никакви лъвове не сме. И мисля че денят в който честваме Независимостта на България, трябва да бъде отменен, тъй като днес сме по зависими от всякога. Няма ги великите българи, сега сме жалки плъхове запомнете го !!
    Мирослав Михайлов
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:40
    ЛЕВСКИ обича народа си и не би предприел нищо срещу него, но би започнал борба срещу политиците и те тогава биха го осъдили доживот или биха го убили да не пречи на грабежа на който подлагат народа си тези безродници-изедници..На същата възраст левски взема коня на чичо си -шефа на манастира и бяга с него , заради което чичо му изедник, го докладва на турците и лежи за това 4 месеца в затвора..Гледайте доказатества за това в новия филм за Левски ..ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ Е ТАМ, МЛАД, борбен и непокорен..бог да прости великия АПОСТОЛ-ЛЕВСКИ..Ние не го заслужаваме..НАРОДЕЕЕЕЕ..
    БЪЛГАРИН
  • 21.02.2015, 12:22
    когато ГОВОРИМ ЗА ДЯКОНА ЛЕВСКИ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИЗКАЖЕ МНЕНИЕ -БРАВО . ТОВА Е МЛАД ЧОВЕК КОЙТО МИСЛИ ,А ОВЦАТА НАРЕЧЕНА ПРЕПОДАВАТЕЛ МНОГО ЛЕСНО СЕ СПРАВИ И КАТО ПИЛАТ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ
    1234
  • 21.02.2015, 12:18
    Браво така може да пребъде БЪЛГАРИЯ
    ваня
  • 21.02.2015, 12:00
    Какво толкова-да обяснят на момчето, че ако навреме татко му го беше направил щеше да изгние по интерняти и затвори и никой нямаше да знае за това , а семейството му интернирано по селата -и като му се обясни , ако наистина е чувствително, а не се келеши само ще си каже стихотворението!
    Димитров
  • 21.02.2015, 11:34
    Жалко, че с тази си постъпка учителката прибързано е писала оценка на педагогическия си опит!
    Аз.........един от всички вас!
  • 21.02.2015, 11:27
    Щеше да избйи управляващите
    Николинка Николова
  • 21.02.2015, 11:26
    Браво............приемам го като форма на протест..........той самият се е обосновал! Дано да не го накажат............а да се позамислят! Нали са педагози............май те трябва да се учат на патриотизъм!
    Аз......един като всички вас!
  • 21.02.2015, 10:45
    браво на ученика. много е прав. учителката му не е права.
    кремаков
  • 21.02.2015, 10:45
    браво на ученика. много е прав. учителката му не е права.
    кремаков
  • 21.02.2015, 10:45
    браво на ученика. много е прав. учителката му не е права.
    кремаков
  • 21.02.2015, 10:45
    браво на ученика. много е прав. учителката му не е права.
    кремаков
  • 21.02.2015, 10:39
    Учителите вместо да кажат: Така е ученици и затова ви призовавам опитвайте се да промените това, те ги порицават.
    Гошо
  • 21.02.2015, 10:28
    Tova e diskriminaciq nali vsichki imali pravo da izkazvat mnenieto si. No taka e ustroena nashat durjava. Samo moga da kaja che go podkrepqm. I ne vqrvam che levski se e boril za nashta svoboda, za da doide segashnoto vreme.
    Vasil
  • 21.02.2015, 10:11
    Ако беше жив днес, Левски нямаше да се обеси. В ония години, макар да не се признава това и да се търсят всевъзможни начини Левски да се представи като независим от Русия, той е бил ръководен и спонсориран от Русия. Днес също има такива рубладжии, които не само че не мислят да се обесят, а и участват активно в политиката и в опитите да "формират" мисленето на обществото. Както се казва: "НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО".
    История
  • 21.02.2015, 10:06
    Само не ми е ясно защо разнищват момчето защо го било казало. Че то си е живата истина. Учителката вместо да се шокира можело да си поговори по темата с класа, да чуе децата какво мислят. А не да им пише 2, че имат собствено мнение
    Ваня
  • 21.02.2015, 10:05
    БРАВО !!! Във всеки един от тях живее нов ЛЕВСКИ. След като ние позволихме с действия или бездействие БЪЛГАРИЯ да се превърне в отвратително БЛАТО, с такива наследници ТЯ няма да погине.
    Райна Княгиня
  • 21.02.2015, 10:00
    Поздравявам и аз ученика ,но ще си позволя да упрекна един коментар по горе който казва,че учителката се държала като дърта комунистка .Драги коментиращ именно през комунизма се държеше много и на патриотизма ,това което тя го е направила няма нищо общо с комунизма.
    Тодоров
  • 21.02.2015, 09:35
    много точен отговор! поздравления за учиника! лошото е че днес на много хора май им минава същата мисъл! друг е въпроса дали го заслужаваме ДЯКОНА???
    алекс
  • 21.02.2015, 09:21
    Аз съм спокойна! Горда съм , че има такива млади хора ! Вярвам , че има и повече наши деца , които мислят така като този младеж...! Та какво повече да искаме от него...! Той е непълнолетен ,а мисли като МЪЖ ! Съгласна съм с дефиницията , че СЛАГА УЧИТЕЛКАТА СИ В ДЖОБА !!! А защо не! Кой е казал , че само в училище ще те научат да мислиш...? НЯКОИ СЕ РАЖДАТ СВОБОДОМИСЛЕЩИ...!ДА НЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ ГЕНОТИПА НА НАЦИЯТА СИ ! Трябва само да аплодираме младите хора , да ги уважаваме и подкрепяме...! Другото си е в природата им ..! Как искам да му стисна ръката на това момче ! Искам да се пише и за други такива...еманации на интелект, морал и достойнство в едно...!!!
    Rossi
  • 21.02.2015, 08:52
    Ако имах възможност бих му стиснал ръката лично! Искренна и смела постъпка!!!
    прецизен
  • 21.02.2015, 08:51
    Ако имах възможност бих му стиснал ръката лично! Искренна и смела постъпка!!!
    прецизен
  • 21.02.2015, 08:51
    Учителят трябва да бъде будител. Тази учителка трябва да застане пред огледалото и да си удари шамар, а на ученика да му се постави оценка отличен,защото е разсъждавал и не е искал да оскверни словото на Апостола с безпаметни папагал ски излияния...
    Наско Лечев
  • 21.02.2015, 08:48
    За съжаление семплите черно-бели хорица, изпълняващи ролята на журналисти,описали случката са на един акъл с учителката...
    Роси
  • 21.02.2015, 08:45
    България на 3 планети!
    Владе
  • 21.02.2015, 07:45
    БРАВО НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО СМЕЛО И ТРЕЗВО -МИСЛЕЩО МОМЧЕ. ПЕРФЕКТНО.............................
    ЗОЯ АЛЕКСАНДРОВА
  • 21.02.2015, 07:45
    БРАВО НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО СМЕЛО И ТРЕЗВО -МИСЛЕЩО МОМЧЕ. ПЕРФЕКТНО.............................
    ЗОЯ АЛЕКСАНДРОВА
  • 21.02.2015, 07:30
    Всичко ни е сбъркано . Неадекватната реакция на учителката , смеха на учениците , коментара на spirp . Браво на будното и смело момче !
    Dani
  • 21.02.2015, 07:24
    БРАВО педагозите не са виновни образователата нисистема е такава просто искат да гинаправят тъпи и покорни като гледам и какви учебници се издават няма какво да говорим
    неделчо
  • 21.02.2015, 07:24
    БРАВО педагозите не са виновни образователата нисистема е такава просто искат да гинаправят тъпи и покорни като гледам и какви учебници се издават няма какво да говорим
    неделчо
  • 21.02.2015, 07:24
    БРАВО педагозите не са виновни образователата нисистема е такава просто искат да гинаправят тъпи и покорни като гледам и какви учебници се издават няма какво да говорим
    неделчо
  • 21.02.2015, 07:01
    В сравнение с хъшлаците, които всяко междучасие ми хвърлят фасове на прага,бягайки от часовете, тези младежи ми дават самочувствие, че има и умни деца.Жалко за съвременните "педагози"! Защо не направим страница и подписка в подкрепа на тези честни младежи?!
    Здравков
  • 21.02.2015, 06:23
    Достоен млад човек! Поздравления!
    Димитър Димитров
  • 21.02.2015, 05:51
    Намерението на момчето е било правилно,но изказано по грешен начин. Той е искал да каже,че Левски е искал свята Рапублика,а сега България се управлява от предатели които помагат за колонизирането и
    Христо Джуров
  • 21.02.2015, 03:25
    Браво на момчето, което е изказало личното си мнение по такъв важен въпрос, и с не толкова положителни думи мога да кажа браво на учителката която не е подкрепила детето и не го е насърчила да изкаже мнението си като буден гражданин който МИСЛИ, ЧУВСТВА, ПРЕЖИВЯВА, една тежка съдба на един голям БЪЛГАРИН! С който можем само да се гордеем и да пазим в сърцата си!
    Марин
  • 21.02.2015, 02:33
    Поздравления за ученика! Литератупата има за цел да провокира мисленето, а не да ограничава. Учителката да си смени чипа, много е изостанала и действията и са като на дърта комунистка, която не търпи чуждо мнение...
    Една друга, различна
  • 21.02.2015, 02:33
    Поздравления за ученика! Литератупата има за цел да провокира мисленето, а не да ограничава. Учителката да си смени чипа, много е изостанала и действията и са като на дърта комунистка, която не търпи чуждо мнение...
    Една друга, различна
  • 21.02.2015, 02:21
    Pozor
    ilko
  • 21.02.2015, 01:04
    Отличен за ученика и слаб за учителката. Това е литература и всеки трябва свободно да изразява мислите си. Тя учителката иска да изкара послушници и подлизурки ли? Та нали в това стихотворение става дума за ЛЕВСКИ!!! Нека тази даскалица отговори как би реагирал ЛЕВСКИ ако бе жив сега и живееше при тези условия, при които живеят днес повечето БЪЛГАРИ.....
    Един
  • 21.02.2015, 12:50
    то яма Балгария вие се занимавате с учеиците
    мунчо
  • 21.02.2015, 12:50
    то яма Балгария вие се занимавате с учеиците
    мунчо
  • 21.02.2015, 12:47
    нямаше да се обеси, щеше да вземе една тежка картечница и да изпонатръшка всички министерства, президенства и прочая
    дечко
  • 21.02.2015, 12:47
    нямаше да се обеси, щеше да вземе една тежка картечница и да изпонатръшка всички министерства, президенства и прочая
    дечко
  • 21.02.2015, 12:17
    Браво на учениците !!!!!!!!!!! Надминали са "учителката" си, а тя дори не е разбрала за това!! И аз преди два дни си мислех СЪЩОТО за Левски!!!!!!
    Венци
  • 21.02.2015, 12:17
    Браво на учениците !!!!!!!!!!! Надминали са "учителката" си, а тя дори не е разбрала за това!! И аз преди два дни си мислех СЪЩОТО за Левски!!!!!!
    Венци
  • 21.02.2015, 12:05
    Достоен млад мъж! Браво! Ученикът е наизустил исканото – изпълнил е задължението си. Защитил е гражданската си позиция – да не се впише в лицемерието на днешната ни действителност.
    Ангел
  • 21.02.2015, 12:04
    Достоен млад мъж! Браво! Ученикът е наизустил исканото – изпълнил е задължението си. Защитил е гражданската си позиция – да не се впише в лицемерието на днешната ни действителност.
    Ангел
  • 20.02.2015, 11:58
    Няма такъв ученик, няма такава учителка, няма въобще подобна случка! От километър личи съшитата с бели конци "ситуация"...
    Ети
  • 20.02.2015, 11:39
    DANO VSE POVECHE MLADI HORA POSLEDVAT TIQ DECA. I PO MALKO UCHITELI KOITO TAPCHAT KREHKOTO NO ISTINSKO PATRIOTICHNO CHUSTVO V NOVOTO POKOLENIE
    GANCHO
  • 20.02.2015, 11:17
    Хора, опомнете се!!! Какво, ще го изключвате ли? Нарушшил е казармения режим в училището? Позволил си е да мисли и е имал смелостта да каже какво мисли! Така ли ще направим от младите хора ЧОВЕЦИ и ПАТРИОТИ? С изгонване от клас ли? Или ако си назубри урока от учебника и го изпее, той е отличен ученик, но дали ще го направите добър човек??? Семейната и обществена среда нямат нищо общо! Вие като учители, може да сте върха, но като педагози сте КРЪГЛА НУЛА!!!
    Петранка МИЛЕВА
  • 20.02.2015, 11:04
    Младежите са прави. Инспекторът коментира семейната среда, но преди нея е важна средата осигурена от управляващите до настоящия момент партии (25 години фарс на "демократичен" преход и корупция). Реалността в България както и морала на родните ни избранници в Парламента, по нищо не се доближават до ценностната система на българските революционери. Времето показа, че не МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ЛОЯЛЕН, КОГАТО СИ МАНИПУЛИРАН. Старта на 21 век поставя Края на двойния стандарт в Живота, още повече в образованието.
    spirp
  • 20.02.2015, 10:53
    Е какво браво бе на тоя Тъпанар тои за какво е отишъл на Училище да се прави на Политик или да се показва че е Дървен Философ ??????????????????????? И защо тая Даскалица не му е писала 2-ка за такъв отговор или гледа да си Изпее урока и да си вземе Мизерната заплата от страх да не я загуби че после няма къде да иде да работи и ще Мизерува ??????????? Ето за това Образованието ни куца и излизат наи различни Некадърници които после стават Големи Началници ??????????????хахахаха
    Апостолов
  • 20.02.2015, 10:42
    Браво на младежите!
    гост
  • 20.02.2015, 09:50
    Ето , това е революция. Браво на тези младежи! Гордея се, че имат смелостта, която ние техните родители нямаме, за да кажем истината. Дано имат разум младите хора и да се отърват от този фалшив патриотизъм, за да изберат правилния път в живота си. Без страх! Аплодисменти!
    Мария Георгиева
  • 20.02.2015, 09:41
    Толкова много истински българи умряха за да бъдем днес свободни.Каква е тази злоба, какво е това унищожение на културното ни наследство.Как ще живеят нашите деца и внуци в тази съсипана държава.Ще се намери ли най после един българин да застане открито пред този народ и да каже истината.Докога ще търпим мародери да ни грабят и унижават. Търпението май ни свърши.
    Aleks
  • 20.02.2015, 09:14
    Абсолютно, щеше да се отврати от мързеливия български народ, от крадливите политици, от страшната мизерия, от това как хората нямат пари за хлпяб, и продължават да избират работа, не искат да се освободят от робството ... което продължава под различни форми!
    anonomous
  • 20.02.2015, 09:14
    Абсолютно, щеше да се отврати от мързеливия български народ, от крадливите политици, от страшната мизерия, от това как хората нямат пари за хлпяб, и продължават да избират работа, не искат да се освободят от робството ... което продължава под различни форми!
    anonomous
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG