В Благоевград издадоха 100-но удостоверение за саниране на жилищни сгради

В Благоевград издадоха 100-но удостоверение за саниране на жилищни сгради

Стотно удостоверение за Сдружение, което има право да участва в “Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” бе издадено преди минути в община Благоевград.

 

„Преди час издадохме стотния брой удостоверение за сдружение, което означава, че гражданите са изключително активни, за което им благодарим”, каза зам.- кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева. Тя допълни, че заедно с екип от специалисти се обработват всички документи, подадени до този момент, а добрата новина е, че още 18 договора да бъдат подписани с Българска банка за развитие, след почивните дни в столицата, с което общият брой на подписаните договори ще стане 38.

От началото на кампанията общинска администрация активно призовава гражданите да подават документи за учредяване на Сдружения, за да може по- бързо да бъдат сключени договорите за безплатно саниране, което ще осигури първи позиции на Благоевград в програмата.

Общинското ръководство апелира гражданите, които имат готови заявления за интерес и финансова помощ, да ги подават в Деловодството на община Благоевград, за да може да се премине към следващи процедури.

Попълването на документи за учредяване на сдруженията е безплатно. То се извършва на място в община Благоевград- в Деловодството на общината (партерен етаж), Културно- информационния център, по предварително заявено присъствие на специалист от общината на общи събрания (поне един ден предварително), като информация може да бъде получена и на следните телефони 073/ 86 78 21 – Даниела Паризова, и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград.

Жителите на Благоевград могат да намерят необходимата им информация за програмата за безплатно саниране и процеса на обработка на документи на началната страница на сайта на община Благоевград- www.blgmun.com.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG