Президендтът Р. Плевнелиев, кметът на Банско Г. Икономов и министърът на спорта, наградиха победителките в днешния супергигантски слалом

Президендтът Р. Плевнелиев, кметът на Банско Г. Икономов и министърът на спорта, наградиха победителките в днешния супергигантски слалом

Както съобщихме Анна Фенингер от Австрия триумфира в алпийската комбинация за Световната купа в Банско, след като изпревари основната си съперничка за Кристалния глобус словенката Тина Мазе

Фенингер поведе след супергигантския слалом за комбинация с преднина от 0,45 секунди пред Мазе, а в слалома направи страхотно каране, с което изпревари с 0,39 секунди Мазе, която бе по-бърза в слалома.

Трета остана друга австрийка - Катрин Цетел, която беше девета през първия манш, но навакса изоставането си и завърши на 1,06 секунди от победителката.

С този успех Фенингер съкрати на 64 точки изоставането си в Генералното класиране за Световната купа. Тя има 1001 при 1065 точки за словенката.

"Много съм доволна, че намерих правилната линия. Не очаквах да съм първа и затова, когато слязох на финала и видях времето си, бях много изненадана. Много хубав ден за мен“, каза минути след финиширането си Фенингер.

Победителките в днешното състезание бяха наградени от президента на Република България Росен Плевнелиев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета на Банско Георги Икономов.

Утре от 11 :00 часа предстои супергигантския слалом, който беше отложен от петък.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG