Известен лекар видя извънземни, кани ги на ракия в дома си!

Известен лекар видя извънземни, кани ги на ракия в дома си!
"Не си ги представям като зелени човечета, нито пък като тези, които дават във филмите. Може би са нещо подобно като нас, хората", казва докторът Снимка: © Shutterstock
 
 Д-р Симеон Цончев е сред авторитетните фигури в родното си Карлово. Вече е пенсионер. Дълги години е бил анестезиолог в местната болница МБАЛ „Д-р Киро Попов”, бил е управител, а също и на болницата в съседния град Сопот. Пенсионира се като началник отдел „Здравеопазване” в община Карлово. Семеен, с две пораснали деца и четирима внуци, които особено радват сърцето му. 

Срещата ни с д-р Цончев е провокирана от светещо тяло, висящо в небето, което той е забелязал наскоро. Съпругата му също е станала свидетел на необичайното явление. Дали извънземни са посетили Земята? Отговорът на този въпрос търсим заедно с човека, който никога не се е сблъсквал с подобно нещо, но вярва в съществуването и добронамереността на чуждопланетните гости.



Simeon_vatre.JPG- Д-р Цончев, кога се случи това нещо, какво точно видяхте?
- Това се случи преди около седмица, докато гледах мач с „Реал Мадрид” вечерта у дома. Беше около 22.30 часа, помня, че беше в паузата на мача. Моята съпруга излезе на терасата, за да запали цигара. След няколко минути дойде в стаята, видимо разтревожена. Каза ми: „Бързо, ела да видиш какво има!”. Аз изтичах веднага, защото видях, че е притеснена. Първата ми реакция беше да си помисля, че нещо вкъщи не е наред. Тя обаче ми посочи с ръка да гледам горе на небето. Видях нещо необичайно. Беше към южната част на Карлово в посока близкото село Соколица.

- Какво точно видяхте?
- Светещо тяло, висящо неподвижно в небето. Първоначално си помислих, че е някоя голяма звезда. Обаче това е невъзможно, защото тялото беше близко, не както се виждат звездите. Това, което аз видях, беше кръгло като топка. Беше по-голямо от тенис топка, може би с големината на чаша за чай. Беше с ярко жълти светлини и 

никога досега не съм виждал такова нещо! 

Светлината беше горе-долу както луната понякога свети така силно, беше ярка и жълта. 
И друго си помислих - да не би да има разкъсване на облаци и това да е някакво отражение на луната. Но това, което ме удиви, е, че тялото стоя няколко минути абсолютно неподвижно.

- Значи беше с кръгла форма?
- Аз така го видях. Но моята жена после ми обясни, че тя пък го е видяла в триъгълна форма. Тоест, вероятно е било с променлива форма. Жена ми разказа, че това нещо е било триъгълно, със силни жълти светлини, които са идвали от трите върха на този светещ триъгълник. Тоест имало е три силно светещи източника. Но аз съм ги видял като едно цяло, като топка. Жена ми го е съзерцавала няколко минути, докато проумее, че това е нещо нехарактерно. Едва тогава тя се е притеснила и ме е извикала. Аз като отидох и го гледах няколко минути, значи около 4 минути по наша преценка, това тяло стоеше абсолютно неподвижно на небето.

- Как изчезна – веднага, или се движеше плавно?
- Не знам. Аз се върнах в стаята, за да взема бинокъл и да го видя по-добре. В момента, в който отново отидох на терасата, светещото тяло вече беше изчезнало, нямаше го. Продължих известно време да наблюдавам небето, но нищо повече не се появи.

- Докторе, да не би това, на което сте станали свидетели, да е било самолет, ракета, спътник?
- Ако е такова, нали ще се движи! А това просто си висеше в небето. Доколкото съм чел, има някакви такива самолети, които висят във въздуха, неподвижни. Ама пък такава силна светлина да излъчват? Не вярвам.

- Друг път случвало ли ви се е такова нещо? Как си го обяснихте със съпругата си, какво си говорихте по повод това явление?
- Аз й казах, че според мен 

това е някакво НЛО

Това беше първата ми мисъл. Нормално е да си го помисля, след като прецених, че не може да е звезда, защото беше много по-близко, отколкото звездите; не е и спътник, те пък се движат и се виждат, самолетите също се движат.

- Докторе, вие вярвате ли в извънземна форма на живот? Как си я представяте?
- Вярвам, да! Не си ги представям като зелени човечета, нито пък като тези, които дават във филмите. Може би са нещо подобно като нас, хората. Но с по-висша сила, с по-висш разум. Това може би са хора, които са достигнали някаква по-висша цивилизация. Мисля си за тези открити от нас скални рисунки, които са преди хиляди години, които показват хора, които са облекли нещо, подобно на скафандри. Или пък пирамидите в Египет, които човешка ръка няма как да построи! Откъде идват тези митове и легенди за летящи коне, които от небето се спускат, как да си го обясня?...

- Не смятате ли, че всичко това може да е плод на човешка измислица?
- Аз смятам, че това са извънземни, посещавали земята.

- Как ще коментирате тайните доклади на НАСА, че американски учени са се срещали с извънземни и предстои в недалечно време те да потърсят масов контакт с хората?
- Аз съм склонен да го вярвам това нещо, още повече че преди две или три години в наш български вестник излезе една информация, че министър-председателят на Канада мисля, че беше, е имал срещи с извънземни. Аз смятам, че няма нищо притеснително, че извънземни съществуват и ни посещават. Може би се 

крият тези факти, защото се смята, че човечеството ще изпадне в паника. Аз лично няма да изпадна в паника

Може би не сме дорасли, за да се срещнем с този вид цивилизация.

- Вие срещали ли сте хора, които са забелязали подобни явления?
- Не, не съм срещал никога такива хора.

- Много хора, които са виждали извънземни, се страхуват да го обявят публично, за да не ги обявят за луди, защото нашето общество не ги разбира. Вие лично притеснявате ли се?
- Е, предполагам, че много хора в Карлово ще погледнат, меко казано, скептично на думите и твърденията ми. Но аз не се притеснявам. Аз не се страхувам - казвам истината и не виждам защо да я крия. Защо да си измислям, та аз съм удивен от това, на което станах свидетел!...

- Ако нашият свят, в сегашно време, стане свидетел на идването на извънземните, вие как си представяте срещата с тях? И защо повечето хора се плащат от извънземни и го свързват с нещо лошо, с това, че те ще дойдат, за да ни унищожат?
- Аз не си го представям така. Но мисля, че това, че се крие от хората съществуването на извънземна форма на живот, е политика на някои големи правителства. Може би някои хора се страхуват, че като дойдат извънземните, властта на тези хора просто ще изчезне. Ако извънземните са имали за цел да ни навредят или да ни унищожат, биха го направили досега. Аз смятам, че ако ни посетят, те ще го направят с много добра воля.

- А това, което четем, предимно по чуждите медии - че извънземни отвлекли някого, жена родила от тях, други земляни използвали за опити, как ще коментирате?
- Това според мен са неверни неща и ми звучи много несериозно, това са психоатаки.

- И последно - като какво точно определяте това, което видяхте в небето?
- Не знам, трудно ми е да дам точно определение. Никога не съм наблюдавал нещо подобно, за да мога да го сравня с нещо. Но съм си мислел, че мога да видя такива извънземни. Например казах на моята жена, на шега, разбира се, че ако дойдат извънземните, са добре дошли. Имам ракийка, имам винце. Аз ще бъда много гостоприемен с тях.

Карлово,
Едно интервю на Красимира ГЕШЕВА
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG