Имитаторът на Бойко Борисов - Ненчо Балабанов: Разделих се със съпругата си, брак ми предложи... мъж!

Имитаторът на Бойко Борисов - Ненчо Балабанов: Разделих се със съпругата си, брак ми предложи... мъж!
От дясно на ляво: Ненчо Балабанов, Антонио Бандерас и Димитър Димитров на фестивал в Сан Себастиан
 
Ненчо Балабанов за нула време стана супер популярен с брилянтната си имитация на министър-председателя Бойко Борисов. В момента пеещият актьор е един от най-ярките образи в шоуто „Като две капки вода” и дори е сочен за победител. Наш репортер се срещна с Балабанов, който откровено говори за влизането в чужда кожа, конкуренцията в шоубизнеса, разпадането на брака си и има ли жена до него в момента.
- Ненчо, ти нашумя адски много с клипчетата, на които имитираш Бойко Борисов. Как се роди идеята за тях и очакваше ли това да преобърне живота ти?
- Всичко започна от едно шеговито видео, което бях записал като поздрав за един мой колега. Оказа се, че той почти е припаднал от смях и ме посъветва да го публикувам във Фейсбук. Не очаквах, че ще се получи нещо, тъй като не е професионално изпипано, нямам грим, снимано е с моя телефон. Пуснах го и стана страшно за един следобед! Аз съм „ползвал” Бойко Борисов като образ в компания, когато сме си правили купони. 12 години съм дипломиран актьор и съм се занимавал с кого ли не като благодатен образ за имитация или за актьорска работа. Няма по-голям кеф, когато това нещо се харесва от хората. 

След като видях, че на хората им допада образа ми на Бойко Борисов, аз започнах ежеседмично да публикувам клипчета, на които съм в неговия образ и говоря по теми, които са ме развълнували през седмицата. Всичко е било без сценарий, без подготовка, без нищо – просто споделях тема през образа на Бойко Борисов. Това подбуди интерес у продуцента Джуди Халваджиян и ми предложи тези фейсбук анализи да преминат в един по-висок етап, вече с грим, костюм и на екран в „Господари на ефира”. 

- Притеснявал ли си се някога за реакцията на премиера, имаш ли обратна връзка за неговото мнение по въпроса?
- Винаги ми е било интересно да разбера как реагира, дали се забавлява и той, когато ме гледа. Той има голямо чувство за хумор, а самият аз знам, че нямам никакви злобни намерения спрямо никого. Предполагам, че след като вижда липса на злобливост от моя страна, той също се забавлява и се смее. До мен обаче не е достигала никаква информация за неговата реакция, но и мълчанието говори за добро отражение (смее се).

- Разбрах, че се готвиш да имитираш и други образи – на Вежди Рашидов, на Мая Манолова…?
- В момента съм се фокусирал върху „Като две капки вода” и се готвя за образите си там, които ще са до края на май месец. Имаме по много малко време да се подготвим за тях, по 5 дни буквално. Аз самият се забавлявам там страшно много и не мисля изобщо за състезателния момент на формата. Вероятно много хора ще се учудят на това, но за мен тази липса на състезателен дух е добра. Приемам всичко като един спектакъл от 8 човека, ние сме се събрали там да изнесем спектакъл всяка седмица. Пък това, че някой от тези 8 човека ще спечели накрая автомобил и ще вземе най-много гласове от публиката, е само бонус към нашето представяне. 

- Все пак не се ли виждаш победител? Мнозина вече те спрягат за такъв в аванс...
- Ще се радвам много, за мен ще бъде голямо щастие, ако това се случи. Но не си го поставям за биткаджийска цел, която да изпревари забавлението и удоволствието у самия мен. Нека да се случи, дай Боже, ще бъде голямо признание, но не го целя. Не се събуждам с мисълта, че ще отида и ще разбия всички, защото аз трябва да победя. 

Ако победя, дай Боже, ще бъде страхотно 

Този формат ми беше любим от всички, които в момента се излъчват, и той ми се явява дебютен и се раздавам на макс. 

- Ти се яви като скрития коз на продуцентите, тъй като сме те виждали да имитираш единствено образа на Бойко и повечето хора изразиха доза съмнение, че ще успееш да се справиш. А ти пък изненада и с доста добро пеене на живо, освен с актьорска игра... 
- Надявам се, че продуцентите и от екипа са идвали и са гледали мюзикъла „Аладин”, в който играя. През годините съм пускал и песни в радиоефира, но са били без видеоклипове и съответно за 4-5 месеца отпадат от листите - хората просто не знаят кой съм аз визуално. И като пускам в бъдеще песни, това ми е твърда цел, задължително ще бъдат подплатени с качествени клипове. 

- Смяташ ли, че подборът на участниците този сезон е добър – има професионални изпълнители, за които пеенето ще бъде доста по-лесно? Какво да прави обаче една Джуджи, например, след като нито има актьорско образование, нито музикално…?
- За Джуджи това нещо е едно голямо предизвикателство, предполагам, не знам по какъв начин са минали преговорите при нея. Нито съм питал, нито ме е интересувало по какъв начин всеки от нас е попаднал във формата. 

- Усещаш ли и в другите участници липсата на състезателен дух? 
- Не във всички, но го отдавам на първия лайф това нещо. Всички бяха много напрегнати, особено тези, които не са се занимавали с актьорски превъплъщения. За тях беше доста особено усещането да ги гримират като съвсем различни персони, да излязат на сцената и да бъдат някой друг,

за тях си беше 100% шок 

изведнъж да влезнат в кожата на някой друг. След изпълненията си замръзнаха на диванчетата и купонът изчезна от притеснение. Надявам се това притеснение да се стопи и всички да дадем максимума за публиката. 

- Колко време ви гримират за концертите на живо? Какво време отне на гримьорите, за да се направят като Прея?
- О-о-о, доста отне по този образ за гримиране и разгримиране след това! В 15:30 влезнах в гримьорната и малко преди началото на концерта приключи гримът – 4 часа и нещо ме гримираха за Прея. Но пък това беше пълно преобразяване и беше нормално. Днес (16 март – б.а.) предполагам ще ми отнеме доста по-малко време гримът за Ерос Рамацоти. Но пък там се изискват едни други репетиции за поведение, защото той е много интересен образ. Доста е обран, няма мимики и жестове, с които да бъде характерен, там ще наблегна на гласа. Лицето му е доста каменно, много сериозен е в изпълненията си, чувства парчетата си дистанцирано откъм лице. Много е трудно да се имитира такъв изпълнител, защото, ако има характерни движения и мимики и ги научиш, хората бързо те разпознават. Така беше при образа ми на Прея, макар че тя не е толкова популярна звезда все още, но съм сигурен, че ще стане едно голямо име. 

- Веднага след първия лайф се заговори, че не пеете на живо, всичко е предварително записано...?
- Абсолютно на живо се случва всичко – няма човек, който да не пее на живо в този формат! Трябва с продуцентите да измислим някаква маркировка - например в средата на песните да казваме нещо, за да се разбира, че пеем на живо. Няма плейбек в „Като две капки вода”, всички зрители трябва да го знаят това нещо! Плейбекът не е разрешен и никога няма да бъде – който колкото си може, всичко е на живо. 

- Нека сега преместим фокуса и да ми кажеш какво се случва в личен план? Истина ли са слуховете, че си се разделил с жена си?
- Да, преди 7-8 месеца се разделихме. Това е много лична тема за коментиране. Просто в даден момент много ни се разминаха пътищата като хора и съвместното ни съжителство стана много по-трудно, отколкото е резонно между двама души. Седнахме и решихме, че е по-добре всеки да продължи по собствения си път. Това са напълно нормални неща, в 21-ви век не е толкова страшно да се каже, че някой е разведен и се е разминал с партньора си. Всеки заслужава да бъде щастлив и в личен, и в професионален план, а понякога те се припокриват. При мен стана точно така, защото голяма част от времето ми е свързано с работа. Това е работа, която аз обожавам и я търся през цялото време. Тя ми отнема голяма част от ежедневието, което не е лесно за всеки партньор да се приема и да се толерира. Такива са причините, няма скандали.

- Нито изневери, за каквито се писа в някои медии...?
- Хубаво е, когато медиите пишат нещо, просто да се чуят по телефона с човек, за когото ще пишат. Аз вдигам телефона на всеки, който ми звънне и мога да дам някакъв коментар. Все пак е хубаво да са чули две-три думи от човека и да не пишат пълни глупости, след това се налага ние да обясняваме във Фейсбук. Няма изневери, няма скандални неща около раздялата с жена ми. 

- Ти се превърна в любим образ на женската аудитория и вероятно си се превърнал в мишена за ухажвания? 
- О-о-о, 

имам много неприлични предложения! 

Във Фейсбук непрекъснато ми пишат, получавам покани дори за брак! (смее се)Приел съм доста дами в профила си, без да се задълбочавам кои са, но достигнах лимита на приятелите си и фенките могат да заповядат на моята фен страница. Между другото, отговарям на всички съобщения, не игнорирам. Имах предложение за брак от мъж във Фейсбук, обяснение в любов. Той очакваше, че ще го намеря и ще го пребия, ще го блокирам от приятелите си. Аз му благодарих за страхотните думи, нищо че съм хетеросексуален, и му казах, че ще покажа съобщението на приятелката си, за да види с кого си има работа (смее се). Някак трябваше да изляза от тази ситуация, без да обидя човека, защото той има правото да ми напише каквото си иска. При мен няма дискриминация, отговарям на всички и се радвам на тяхното внимание, защото е една оценка за моя труд и работа. 

- А имаш ли сериозна приятелка? 
- Ето, това е нещо, което не искам да коментирам в момента, нищо не искам да казвам, защото женската фен маса ми е много важна и искам да й оставя напрежение по време на целия формат, а и като цяло. Нека живеят под напрежение – имам ли аз сериозна приятелка, нямам ли, какво се случва... Не искам по никакъв начин дамите, които ме харесват, да престанат да ме подкрепят, понеже си имам приятелка (смее се).

- Заедно със сина ти Богомил записвахте в дублажа „Весели крачета-2“, което даде повод да се говори, че сте го побутнал...?
- Много смешно беше това твърдение, защото хората не знаят каква е процедурата в големите кинопродукции. Богомил беше на 6 години тогава. Всяка една проба на глас отива в Америка и там се одобрява. Аз бях режисьор на певческата част на филма, режисьорът на дублажа си избра деца, от които останаха 6-7 и се изпратиха в Америка. Хората там решават кое дете искат. Връзките в този бизнес, въобще - в изкуствата, не влияят особено. Бизнесът вече е почти в частни ръце и никой не го интересува кой ти е брат, сестра, братовчед и т.н. Всички гледат да вършиш работа, и то качествена, защото никой няма сметка да назначи приятел или роднина. Връзки в шоубизнеса и изкуствата няма, няма и да има. Това е много хубаво, защото се отсяват кадърните хора, а другите си заминават. Никой не може вече да се наложи с връзки в този бизнес, пък дори и да ми е син, жена и т.н. 


Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментари

  • 25.03.2015, 11:55
    Ненчо е уникален, чаровен и много талантлив. Кадърен и възпитан човек - адмирации!
    ФЕН
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG