Очаква ни топъл, но облачен уикенд

Очаква ни топъл, но облачен уикенд

През нощта облачността ще е разкъсана, ще е почти без валежи. Утре ще има значителна облачност и на много места ще превали дъжд. В следобедните часове в отделни райони е възможно да прегърми.

Минимални температури – между 5 и 10 градуса, максималните ще са между 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за април. След обяд слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна – над южните райони, където на места ще превали. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максимални температури на въздуха: 16-18 градуса. Температурата на морската вода е от 8 градуса – на север, до 11 градуса – на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана, често значителна облачност.  На места ще превали дъжд, над 2000-2200 м – сняг. По билата ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра е около 12 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

През следващите два дни температурите ще се повишат още. В неделя над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време, а след обяд ще има временни увеличения на облачността; само на отделни места, главно в североизточните и планинските райони, е възможно слабо и за кратко да превали.

В понеделник също повече слънце ще има сутринта, а по-късно през деня облачността от запад ще се увеличава и вплътнява.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG