Междублоково пространство на благоевградския квартал „Струмско” се превръща в мини оазис

Междублоково пространство на благоевградския квартал „Струмско” се превръща в мини оазис

Община Благоевград спечели пореден проект, който е насочен към подобряване на околната  среда в града. Името на проекта е “Обичам природата - и аз участвам” и ще се реализира с финансиране от ПУДООС в размер на 10 хиляди лева.

 

С изпълнението на проекта междублоково пространство в благоевградския квартал „Струмско” ще се превърне в мини оазис. Малкият парк ще бъде озеленен, ще бъдат засадени декоративни растения, ще бъдат закупени и монтирани пейки, беседка и нови кошчета за отпадъци.  

 

Целта на проекта е не само да се облагородят междублоковите пространства, но и да се създаде чувство за отговорност и опазване на околната среда от страна на гражданите.

Проектът за мини парк е поредната стъпка на кмета на община Благоевград д- р Атанас Камбитов и специалистите от общинска администрация да направят града по- красив, по- приветлив за живеене и привлекателен за жители и посетители.

След като Централна градска част бе освежена с цветя, бяха боядисани кашпите, осветителните стълбове, направени бяха и нови цветни алеи, сега дейностите по облагородяване продължават към кварталите на града.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG