Подписка срещу арендатор на питейно заведение е инициирана в благоевградския квартал "Запад"

Подписка срещу арендатор на питейно заведение е инициирана в благоевградския квартал

Жителите в няколко блока при спортната зала "Скаптопара" имат и жалба в Общинската администрация, в която настояват да се прекрати самоуправството от страна на наемателя на питейното заведение Бончо Митев, който го стопанисва от години като временен търговски обект.

Въпреки липсата на разрешителни документи е извършено презастрояване върху общински терен. Митев имал възможност да узакони обекта през 2011 година, но това до този момент не е сторено, потвърдиха общинари. Хората в "Запад" настояват пред местните управници да извършат проверка каква е реално ползваната от Митев площ.

Договорът за стопанисване на надстроеното заведение "Бохеми" не е парафиран официално от страните, но срокът за експлоатация е до края на месец октомври тази година, информираха от Инициативния комитет в квартала.

Съкварталците са възмутени и от действията на съдържателя, който самоволно съборил преди два дни чешмишка до заведението, точно до новоизграждаща се детска площадка. Те смятат, че разрушаването на общинската собственост е поредната  стъпка към незаконно разширяване на заведението, за сметка на зелените площи в района, така както е сторено и с отнемане на тротоара, за да се изградят действащите закрита и открита тераса към временния търговски обект.

Бончо Митев не пожела да коментира пред Дарик скандалната ситуация. 

"Той не желае да дава интервю. Всичко тук е законно. Не желаем да коментираме повече нищо. Питайте майките. Не се страхуваме от нищо. Инициатори на подписката са Емилия Димитрова и Жулиета Давчева", заяви вместо Бончо Митев партньорката му Катерина.

Според нея, в квартала имало няколко "кучкарки", които водели домашните си любимци на чешмичката, която в последно време е занемарена, често се запушвала и Митев плащал от джоба си по 100 лева във ВиК, за да я почистват.

"Имаме жалба. Видно е, че заведението е разширявано незаконно. Чакаме кметската институция и РДНСК да се произнесат по случая. Няма да спрем само с тази жалба. Ще предприемем всички действия", коментира за Дарик Емилия Тодорова, която е от инициаторите на подписката в квартала.

В квартал "Запад" се надяват, че спрямо Бончо Митев няма да има политически чадър. Смятат, че кметската администрация няма да позволи незаконно строителство, така както е декларирано публично от градоначалника Атанас Камбитов.   

"Нямам информация дали има незаконни действия, свързани с обекта. Аз пия кафе тук в почивните дни. Хората в квартала да не се притесняват. Ще има нова чешмичка до площадката за деца, която се изгражда в момента с общински средства", изтъкна депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева, която бе днес с приятели в кварталното барче./
dariknews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG