Жегата настъпва! Живакът скача до 44 градуса

Жегата настъпва! Живакът скача до 44 градуса

За днес е обявен оранжев код за цялата страна поради изключително високите температури. Очаква се на места жегата да удари 42-44 градуса. Температурните рекорди от 40 градуса бяха регистрирани още вчера във Велико Търново и региона. За София днес се очаква термометърът да скочи с още 2-3 градуса.С около 5-7 градуса ще са по-ниски температурите по Черноморието поради слабия източен вятър. Морската вода обаче буквално ще заври с рекордните температури от 29 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

Препоръчително е хората да пазят сянка днес през целия ден. На тези температури по морето се случват най-силните изгаряния и сянката под чадъра на плажа не е достатъчна, предупреждават метеоролозите. Следобед, главно над планините и северозападните райони от страната, ще се образува купеста облачност, но превалявания не се очакват. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното. Едва през нощта ще започне да навлиза по-студен въздух, с който ще започне леко понижаване на температурите до нормалните за сезона.

В петък вече ще се усеща леко захлаждане с температури от 33 - 35 градуса. Ще има и слаби локални превалявания по планинските районни. Силни валежи се очакват едва към 1 - 2 август, а чак към 7 - 8 август температурите ще паднат под 30 градуса. 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG