ТЪРСИ

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев официално посрещна 14 представители на френската фолклорна група "Мозайка"

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев официално посрещна 14 представители на френската фолклорна група

Днес, 30.07.2015г. кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев официално посрещна 14 представители на френската фолклорна група "Мозайка". Любопитно е, че членовете на фолклорната група от Франция изучават и изпълняват български народни хора от 25 години. 

 

На 31.07.2015г. (петък) от 19:30 часа на централния площад в Разлог те ще се изнесат фолклорен концерт, в които ще се включат Танцова формация „Перун” и Ансамбъл „Разложки мераци”. Концертът се организира от Община Разлог и НЧ „15.IX.1903-1909г.” град Разлог.

 

Френските любители на българските народни танци са в Разлог по покана на Николай Кутлин, роден и израснал в Разлог, понастоящем част от френската група за фолклор „Мозайка”.

 

„Установих се преди 18 години в гр. Сент Етиен  във Франция. Днес, в лицето на моята група за фолклор „Мозайка“ от Монплезир, намерих отново моето „семейство“. Групата е част от асоциацията „Амикал Лаик“ от Монплезир, която събира прекрасни хора, с огромно желание, ентусиазъм и любов към нашите българските народни хора.

 

Днес за мен е чест и удоволствие да организираме събитие, което има за цел сближаване и споделяне на опит между фолклорни групи, сближаване и споделяне на традиции и ценности между два народа - българския и френския.”, коментира Николай Кутлин.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG