От 1 септември Благоевград става Балканска столица на футбола

От 1 септември Благоевград става Балканска столица на футбола

 На 1-ви септември в Благоевград  официално ще бъде открит  третият международен турнир за деца, родени 2003 и 2004г. - „Купите на Община Благоевград”. До 5 септември областният център на Пиринско ще бъде Балканска столица на футбола. Традиционно турнирът ще започне с представяне и шествие на отборите участници, след което ще се състои тържествена концертна програма, подготвена от Община Благоевград.

За родените през 2003 г. деца,  жребият определи, в една група да бъдат отборите на ПФК„Левски”, ПФК „Цървена звезда”, ПФК „Ботев”- Пловдив и АЕК- Атина. В другата група, освен домакините от ОФК„Пирин”, още са „Славия”, „Войводина”- Нови Сад от Сърбия, „Тампа Брашов” от Румъния, които взимат участие за първи път. Организаторите на турнира съобщиха за промяна в отборите на първа група. От нея отпадат представителите на гръцкия отбор АЕК- Атина, като тяхното място ще бъде заето от футболистите на ПФК „Вардар” - Скопие.

 При по-малките, родените през 2004 година, жребият е огледален. Домакините ще бъдат представени от другата детска школа в областния център – ФК „Пирин 2001“.     

 В тазгодишния турнир мачовете ще се играят  на стадион „Христо Ботев“ и на обновената база в село Рилци.

 Третият международен футболен турнир за деца - „Купите на Община Благоевград“  ще стартира със сблъсък между отборите на ПФК “Славия” и ПФК “Тампа Брашов”,  за родените през 2003 година на стадион „Христо Ботев“. При по-малките един срещу друг ще се изправят отборите на  ПФК „Славия” и румънския ПФК „Тампа Брашов” на стадиона в село Рилци.

Според регламента, срещите ще се играят в две полувремена по 25 минути, а последните мачове ще бъдат с времетраене по 30 минути.

 Финалните срещи, както и церемония по награждаване и закриване на турнира, ще се състоят на 5 септември на стадион „Христо Ботев”.

  Още от сега заявка за участие в турнира за следващата година са дали децата от най-титулувания хърватски клуб – „Динамо” Загреб. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG