След подвиг на плажа девойката героиня получи нова работа

След подвиг на плажа девойката героиня получи нова работа

Девойката, която спаси момче от удавяне във Варна, става спасителка на плажа, след като получила предложение да влезе в редиците на мъжете с червени шорти, научи БЛИЦ. Както вече съобщихме, около 16,30 часа днес благодарение на светкавичната намеса на спасителите, плажуващо момиче и медицинските екипи на ДКЦ 1 бе спасено от удавяне 14-годишно момче.То влязло да се къпе на жълт флаг и изведнъж започнало да се дави, защото попаднало в дънна яма, научи наш репортер от спасители, които са участвали в изваждането му. Драматичната история се случила на последния – 13 пост на варненския плаж, който е в близост до вълнолома. Давещото се момче първо забелязала плажуваща 20-годишна варненка, която се хвърлила в морето, за да се притече на помощ. Дочули виковете, спасителите също скочили след нея и успели да извадят момчето. „За щастие, нямаше проблеми след това – сложихме му една система и всичко беше наред“, обясни пред БЛИЦ д-р Иван Иванов - шефът на ДКЦ 1 „Св. Клементина”, който отговаря за медицинското обслужване по плажовете.

Веднага след подвига на момичето то получило предложение да се присъедини към спасителите. „Самата тя също изрази желание и каза, че искала това да работи. Сега само остава да изкара курса и е готова“, разясни д-р Иванов.

Той похвали отличната работа на спасителите и медиците, без чиято бърза намеса през последните дни черната статистика на удавниците щеше да се увеличи. БЛИЦ вече писа, че само вчера спасителите и медицинските екипи на ДКЦ 1 „Св. Клементина” спасиха двама чужденци и една българка от удавяне при тежки водни инциденти. Ако не са били мъжете в черни шорти, 32-годишният молдовски гражданин, който започна да се дави към 11 часа на плажа на Слънчев ден, нямаше да бъде спасен. Руснакът, който попаднал в дънна яма на варненския плаж 3 часа преди това, е жив също благодарение на спасителите и медиците. 

Интересен е случаят със спасената 70-годишна жена от Софийско, която бе ударена от силна вълна и започнала да се дави. Тя била извадена в тежко състояние, но преди медиците от ДКЦ1 да й приложат пълна реанимация, се намесили случайни плажуващи. Оказало се, че те са руски лекари на почивка по нашето Черноморие. Без да се церемонят, набутали едно хапче в устата й с цел да й помогнат. Действията им обаче били забелязани от лекарка от „Света Климентина“, която накарала жената моментално да го изплюе. След като били проведени нужните мероприятия медиците, я откарали в реанимацията на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна.
БЛИЦ

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG