Николай Цонев разкри как е патентовал марките на партиите на Валери Симеонов, Татяна Дончева и Светльо Витков!

Николай Цонев разкри как е патентовал марките на партиите на Валери Симеонов, Татяна Дончева и Светльо Витков!

Преди броени дни се оказа, че бившият военен министър Николай Цонев е подал заявления за запазване на правата върху имената на политическите формации "Патриотичен фронт" на Валери Симеонов, "Движение 21" на Татяна Дончева и "Глас народен" на Светльо Витков.

Този факт предизвика редица от коментари в политическото пространство.

 

ПИК потърси лидера на партия "Нова алтернатива" да разкаже подробности и как се е оказал притежател на трите марки

Интервю на Явор Белчев

 

- Г-н Цонев, как се стига до там, че вие патентовахте правата върху имената на "Патриотичен фронт", "Движение 21" и "Глас народен"?

- Всяка една политическа партия има 3 начина за регистрация на своето наименование и на своята марка. На първо място в съда трябва марката да бъде регистрирана и да получи уникалност на името. След това трябва марката да се запази в патентното ведомство и накрая трябва да се запази и логото на партията, така нареченият промишлен дизайн.

 

- Изпълнили ли са трите партии тези изисквания?

- Не, разбира се. "Патриотичния фронт" нямат нищо запазено нито в съда, нито в патентното ведомство, нито в промишления дизайн. За това, аз, възмущавайки се като гражданин и нямайки възможност да им опонирам по медиите, че те не са патриоти, реших да се боря по други начини.

 

- С каква цел марката се патентова от политическите партии?

- Марката се патентова и се запазва от политическите партии с цел някой да не злоупотреби с нея и да започне да я използва не по предназначение. Явно тези три партии този въпрос на ги интересува. Естествено нямат й елементарна административна и правна култура, за да ръководят своите партии. А щом те не могат да ръководят своите партии как утре ще управляват държавата?

 

- Значи всичко, което Вие сте направили е по закон?

- Да, аз съм използвал закона. След като тази марка не е запазена аз мога да постъпя по този начин. Някой бил казал, че евентуално могат да ме обвинят, че са откраднати марките. Те могат да бъдат откраднати от мен, защото те са мое притежание, а не аз да ги крада от някой.

 

- Защо сте патентовали марките и на партиите на Татяна Дончева и Светльо Витков?

- Защото и на тях марките не са им запазени. Искам да ги предпазя, за да не може някой друг да ги запази и да злоупотреби с тях. Просто, ако си бяха взимали изпитите по интелектуална собственост, нямаше да се стигне и до това положение. А в "Патриотичния фронт" мисля, че почти никой не е учил нищо.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG