"Малешево пее и танцува" започва днес с над 2500 участници от шест държави

Близо 2500 участници от шест държави ще покажат характерни образци на фолклора на своите народи от сцената на 12-ия международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува-2015" в село Микрево на 9, 10 и 11 октомври. И в трите фестивални дни участниците ще пеят, свирят и танцуват на откритата сцена в Микрево от сутрин до залез слънце. Всяка вечер програмата ще започва с "Избрано от деня" с изпълнения на гостуващи групи и ансамбли и ще завършва с концерт-спектакли.

Първият под наслов "Добре дошли в Малешево" ще бъде с участието на фолклорни състави и групи от община Струмяни, формация "Огражденска четворка" и хороводните ритми на оркестър "Роял бенд". Същият ден ще бъде открита и етнографската изложба "Традициите в Малешевието".

Като част от съпътстващата програма, във фоайето на читалището в село Микрево, на 10 октомври ще бъде открита и изложба на художниците Иво Бистрички, Дарина Златарева, Надежда Кутева, Димитър Петрински, Николай Кехайов-Коле и Иван Русев, с творби, създадени по време на есенния пленер на изкуствата в артцентър "Илинденци". От 19:30 часа ще започне и официалната церемония за откриване на фестивала с празничен спектакъл. В него ще участват Руска Стоименова и фолклорен ансамбъл към Югозападния университет "Неофит Рилски", танцова формация "Астра", клуб по спортни танци "Карат", професионалният ансамбъл за народни песни и танци "Сливен", оркестърът на Ирина Паскалева.

В края на третия фестивален ден в 19:30 часа на официална церемония ще бъдат обявени лауреатите на 12-ия Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува". Фолклорният празник в Микрево ще завърши със заря и концерт-спектакъл "Песни от сърцето на Лили Цветкова" и изпълнения на денс-клуб "Бонита".

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG