ТЪРСИ

Топастрологът Маргарита Паскалева: Трус от 5 по Рихтер през 2016 ще удари страната!

Топастрологът Маргарита Паскалева: Трус от 5 по Рихтер през 2016 ще удари страната!

Преди всяко лично или държавно събитие на небосклона звездите се подреждат по определен начин. Наблюдения на хиляди години са показали, че тази зависимост съвсем не е случайна. Днес на база отношенията между Слънцето, Луната и планетите астролозите правят хороскопи за нашето бъдеще. Какво вещае небосклонът за България и света, попитахме топастролога Маргарита Паскалева.

 

-Г-жо Паскалева, есента все такава ли дъждовна ще бъде, ще се порадваме ли на циганско лято?

-Очаквам по-студена и влажна есен. Е, ще има промяна в някои периоди, няма да бъде само студ или само дъжд. Но по принцип знаците от стихията на водата (Рак, Скорпион и Риби) са на възловите места в хороскопите на лунните фази и ни вещаят дъждове. Те ще създават предпоставка за наводнения идните месеци. През седмицата 3-10 ноември очаквам в дните 5 и 6 ноември повече облачност и валежи от дъжд в западните части на страната. Времето до 18 ще е променливо. В дните от седмицата 19.11 – 26.11, както и на 30.11 и 1.12 на повече топлина и слънчеви дни могат да се радват жителите на източните райони на страната.

 

- Има ли звездни знаци за преливане на язовири и реки?

- В хороскопа на есенното равноденствие повелителят на водата Нептун е в четвърти дом, а асцендентът е Скорпион - все водни знаци. Трябва да се вземат мерки, защото съществува реална опасност от наводнения през ноември. Отделно има негативни аспекти между Марс, Уран и Плутон, които създават условия за по-силен вятър и бури в средата на декември месец. На това се дължи и фактът, че имаше градушки, което не е типично за този сезон.

 

- Климатолозите вещаят унищожително люта зима в Европа, споделяте ли техните апокалиптични опасения?

- Това, което излиза като астроинформация, е, че ще има вълчи студ, но в северните части на Европа. За щастие зимата на България е орисана от т.нар. горещи знаци, които са от огнения тригон (Овен, Лъв, Стрелец). Всичко това подсказва, че зимният сезон ще бъде по-топъл. По-студен очаквам да бъде месец януари, като след 24.01.2016 до края на месеца очаквам леко затопляне, както и в средата на месец февруари.

 

- Коледната ваканция ще зарадва ли децата със сняг?

- Не мога да обещая снежна покривка за Коледа, да не кажа, че почти не очаквам такава тогава. Може да превали тук-там, но пренебрежимо малко. През декември валежи от дъжд и сняг очаквам в седмицата 18-24. Сняг може да се очаква на 12, 13, 17, 18 декември, но краткотрайни. След като дойде Нова година, още в първите дни на януари ще има наистина сериозно сковаване. Като период хората да го очакват между 7-15 януари, плюс-минус някой ден.

 

- Местните избори и референдумът за електронно гласуване ще се проведат на 25 октомври. Каква орисия ще ни донесе този ден?

- Луната в мунданната астрология представя народа, а в този ден тя ще е в знака Риби и е „без курс“. В тези часове по правило не се започва нищо ново, камо ли цялата държава да сменя местната си власт, защото няма шанс за успех и развитие. Луната в тази позиция и знак показва пасивност и ниска избирателна активност.

- Веднага тук мнозина биха видели някаква конспирация, че нарочно е избран такъв ден?

 

И аз вече започвам да си мисля, че някои политици нарочно избират тези дати, защото при ниската избирателна активност обикновено пасиансите им излизат. Денят се характеризира с още една негативна тенденция. Луната управлява 10-и дом в хороскопа на изборния ден (символ на властта) и създава предпоставка за неуспешно управление от страна на някои кметове. Вероятно ще има такива, които няма да могат да завършат мандата си поради една или друга причина. Знакът Риби, освен с духовността и висшето съзнание (с управител планетата Нептун), се свързва и с измамите, кражбите и задкулисните действия. Оттук може да се направи изводът, че кандидатите за кметове и общински съветници са в двете крайности – между тях има както духовно осъзнати личности, така и откровени мошеници, мислещи само за своя джоб.

 

- Времето застудява и дежурните притеснения са за някакви политически сътресения, инциденти. Ще ги има ли?

- Имам притеснения за активизация на конфронтация с наши партньори и с врагове във вътрешнополитически и външен план. Те се проектират по 7-и дом (сектор) от националния ни хороскоп. Неслучайно точно през октомври тръгна тази вълна от оставки във ВВС, в разузнаването и т.н. В най-добрия случай някой ще падне от власт след рокада. А в най-лошия е възможно да има убийство на знакова фигура от обществения живот. До седмици ще се разбере как ще се материализира тази астротенденция. При нея е възможен още инцидент в мина, не дай си Боже, или сакатлък някъде на високо в планина заради действието на Сатурн и някои звездни разположения. Катастрофата например в тунела „Витиня” също е резултат от тази напрегната марсово-сатурнова конфигурация.

 

- А обществени вълнения предвиждате ли?

- Първият възможен период за стачки и някакъв вид протести ще бъде 6-26 януари. Точно тогава Меркурий пак става ретрограден. В националния ни хороскоп той ще кацне на нашия асцендент (Козирог) и оттам ще активира последователно няколко зловредни планети. Ескалацията може да бъде около пълнолунието на 24 януари, а поводите вероятно ще са дежурните цени на тока, ниските заплати или нещо друго. Дребният бизнес, здравето на хората и въобще здравеопазването са другите болни сфери. Държавата трябва да помогне, за да не стане късно.

 

- Споделяте ли опасенията на фъншуй специалистите, че през 2016 ще има масови епидемии?

- Напълно е възможно да се окажат прави, защото имаме тежка таоквадратура между планетите Сатурн (в Стрелец), Нептун (в Риби) и Юпитер (в Дева). Тази конфигурация създава опасност в много направления. С включването и на Марс след 3 март 2016-а ще се активира опасността както от вирусна вълна, така и от инфекциозни заболявания. Тук са уязвими хората от зодиакалните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Това предупреждение обаче важи не само в здравословен, но и във финансов и личен аспект.

Пълното лунно затъмнение на 28 септември 2015 година фиксира родените през първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог. При всички тези знаци ще има някакви промени и важни събития в рамките на месец-два след него. А дали ще бъдат с положителен или отрицателен оттенък, зависи от личните им хороскопи.

 

- Ще се съгласите ли с една ясновидска прогноза, която публикувахме наскоро, че България я грози пришествие от поне 1 млн. бежанци?

Безспорно ни се пише хаос покрай бежанския поток, и то до средата на следващата година. Колко точно ще влязат у нас, обаче не бих могла да конкретизирам. По принцип идната година се очертава да ни е трудна и тежко му и горко на премиера...

 

- Бойко Борисов е зодия Близнаци, бихте ли издали какво показва хороскопът му?

- И тази, и следващата година имаме две затъмнения в знаците Дева и Риби. Те правят негативен аспект към неговото рождено слънце. С други думи, това за него ще донесе трудности не само в работен, но и в личен план. Отсега може да се каже, че ще има проблеми с цените на дърва, горива (заради Сатурн). Твърде вероятно е да има корупционен скандал около далавери в Министерството на земеделието и храните.

 

- Защо Великите сили ескалираха напрежението в Сирия?

- Не мисля, че президентът на Русия самоцелно е решил да нападне „Ислямска държава”. Още повече че зодията на Путин е диалогична – Везни. Ако той срещне разбиране, е склонен на компромиси. Барак Обама е зодия Лъв и е доста властен, не го гледайте как се усмихва чаровно. Притежава самоувереност. Само дни преди руските атаки в Сирия Путин и Обама имаха среща. Моето усещане е, че двамата са се разбрали вече и в момента гледаме политически театър.

 

- Съзирате ли опасност от трета световна война?

- Имаше едно пророчество на Баба Ванга, че и Tретата световна война ще тръгне от Балканите. Трябва да сме особено внимателни сега в отношенията ни със съседите, защото има планетарни конфигурации, които са доста рискови за нас. Иначе третата световна война вече, както твърдят и много анализатори, е в ход с тези регионални конфликти и борбата за енергийни ресурси в Близкия изток. Очаквам конфликтите да се разраснат в периода март-юли 2016 година, когато Марс е в Стрелец и ще бъде ретрограден, което ще внася доста трудности и конфликти в световен план.

 

- Какво бихте посъветвали хората, които са чакали есента, за да започнат нещо ново?

- След 13 ноември моментът е благоприятен за стартиране на нещо ново. Периодът като цяло е добър за хората, родени под знаците на Лъв, Стрелец и Водолей. Други, като Телец, Рак, Скорпион и Козирог, също могат да се чувстват по-сигурни в себе си, тъй като слънчевото затъмнение през септември направи хармонични аспекти за тях, така че съдбата ще им помага през идните месеци. Тези знаци могат да очакват хубави събития като сватба, бебе, нови лични и бизнес взаимоотношения или служебно издигане.

 

- Светът сякаш е поел от известно време в някаква нова непредвидима посока, на какво се дължи това според вас?

- Това усещане се засилва от неблагоприятния аспект между две планети с разрушителна природа, наричани малефици - Уран и Плутон. През 2011 г. те сключиха напрегнат аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса), който ще продължи да действа на глобално ниво до 2017-2018 година. Уран носи новото, революциите, неочакваните събития. Плутон е планетата на трансформацията, смъртта и необратимите процеси. Тълкуванието е, че Уран се стреми да разбие старото, статуквото, а Плутон ще се погрижи боклукът бавно да бъде измитан до здрава основа. Тези процеси текат на всички нива - от политиката и обществото до личния ни живот.

 

- Плутон се свързва и със земетресенията, кога да очакваме засилване на сеизмичната активност?

- В края на март и април от астрологична гледна точка има предпоставки за силен трус.

 

- Кое ви кара да считате така?

- Преди Голямото софийско земетресение от 30 септември 1858 година е имало на 7 септември затъмнение в знака Дева, както и други астропоказатели, показващи възможността за по-силен трус. През март 2016 година ще имаме подобни звездни конфигурации и затъмнение в Риби със сходни аспекти, които за щастие са малко по-леки от тези през 1858-а. Очаквам епицентърът да не е в нашата страна, но трусът ще бъде усетен и у нас. Степента на труса е трудно да се прогнозира с астрологията, но може да се очаква трус от около 5-а степен по скалата на Рихтер.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG