Вельо Илиев: „Изключително непочтена кампания, но продължавам да твърдя ,че единствените ми противници са проблемите на хората”

Вельо Илиев: „Изключително непочтена кампания, но продължавам да твърдя ,че единствените ми противници са проблемите на хората”

- Г-н Илиев, излизате на балотаж за пети пореден мандат. Това е своеобразен рекорд за толкова значима община като Петрич.  Мнозина очакваха, че ще се разколебаете, заради нападките на опонентите ви, че сте се уморил? Има ли умора наистина...

 - За умора не може да се говори. Относно моите опоненти - те, за да измислят причини да не се кандидатирам, ще донесат, както се казва „от девет кладенеца вода”. С какво ли не се занимаваха цяла година само за да  не мога да се кандидатирам за кмет. Търсиха всевъзможни форми, компромати, писаха до всички институции в държавата да намерят начин да ме спрат да се явя като кандидат за кмет, но напротив  -  това ме  амбицира. И съм много благодарен на петричани, че не се уплашиха и показаха прочутия южняшки нрав на първия тур.

 

- Кампанията в Петрич изглежда ожесточена, появи се менте коалиция, използваща Вашето име. Как гледате на това? Познавате ли кандидата, когото издига коалиция „За нашия Вельо”? Изобщо има ли „наш” и „ваш” Вельо в Петрич?

 - Моите опоненти си търсят „техен” кандидат за кмет, защото те така са свикнали. Така правят  бизнес, така са се развивали през тези години и са свикнали все зад вратата да минават, с „техни” си хора. Неслучайно издигнаха кандидат-кмет от коалиция „За нашия Вельо”. Целта им е ясна -  да бъдат отклонявани гласовете на моите избиратели. В навечерието на изборите пък спретнаха този компромат на главния секретар Туфчо Сандъкчиев и той бе задържан за 72 часа пред децата и близките му. Преди това се опитаха по служебен път да ни заличат и трябваше чак до ВАС да стигнем, за да се потвърди очевидното - имай доблестта да се явиш на избори.

 

 - Откъде идват всички тези удари?!

 - Най-вече от местния депутат на ГЕРБ Димитър Танев. Очевидно той е поел към своята партия несъразмерни обещания и сега прави чудеса, за да ги изпълни. Но не си дава сметка, че с действията си компрометира и самите управляващи и иначе симпатичния и достоен кандидат на ГЕРБ, с когото се явяваме на балотаж. Аз съм четири мандата кмет в Петрич, не се притеснявам да загубя - ясно е, за толкова години Свети Иван Рилски  да си ще се намерят много недоволни. Но бих искал - ако ще губя, да е по  решение на петричани, не поради амбициите на един човек, когото - ако не беше го издигнал ГЕРБ, местните не биха го избрали и кравите да им пасе!

 

- Кой е най-големият проблем на общината, с който още не сте се справили и с какво най-много се гордеете от изминалите години?

 - Проблемите никога не ги квалифицирам като големи и малки, тъй като ако за едно село проблемът е един, то за другото е друг - те са еднакво важни за мен . Ако на една улица проблемът са счупените плочки, а някъде на друга  не свети уличната лампа.

Но най-важният проблем, който искам да реша, това е изграждане на нов модерен  градски парк. Това гарантирам, че ще се случи, защото вече работя по това. До този момент има готов работен  проект, има осигурено финансиране и в най-скоро време се надявам, след година и половина, че ще имаме изграден модерен парк за всички нас, петричани. Разбира се, за проблеми можем още много да говорим, аз и за това винаги казвам, че моите противници са проблемите на хората, които се надявам с общинските съветници и с хората от града и селата да  ги решаваме по най- добрия начин.

 

 - Как приема семейството Ви тази предизборна кампания, която очевидно е най-свирепата от всички досегашни?

 - Семейството ми отдавна е свикнало с тези мои решения, ако първия мандат се допитвах до тях дали са съгласни с решението ми да се  кандидатирам за кмет, то сега нещата са различни. Виждайки мръсотията, която се изливаше по мен през последната година, те ме подкрепиха в решението ми да се явя на избори отново, още повече че те ми  казват, че съм длъжен да го направя и заради себе си, и заради хората, които стоят зад мен. Това, как преживяват тази компроматна война и помията, която се излива върху мен, само те си знаят. Не искам да говоря за личния си живот, защото не им е лесно, но най-важното за мен е, че ме подкрепят и това ми дава допълнителен стимул.

 

- Какво е основното Ви послание към петричани на тези избори? 

 - На първо място - благодарност и гордост. Горд съм, че устояха на сплашванията, на натиска, на манипулациите. Горд съм, че съм един от тях. Знаете ли, не е случайно, че коалицията, която създадох, се казва „Роден край”.  За нас нашият край е всичко. Тук са двете южни граници на България, тук са костите на Самуиловите воини. Ние не се плашим и не се спираме лесно. А за мен и моите колеги в общината повтарям - колкото и да са непочтени противниците ни, те не са наши врагове, те са петричани. Единствените ни врагове са проблемите на обикновените хора.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG