Продуцентът на "Господари на ефира" със сензационно разкритие за опитите на Слави да се намърда в политиката! Вижте рокадите в шоуто, които прави Джуди Халваджиян!

Продуцентът на

Джуди Халваджиян е продуцент на едно от най-рейтинговите предавания в родната телевизия. "Господари на ефира" са вече 13 години на екран и от хумористично предаване в началото, се превърнаха в институция, нещо което е рекорд за България.

 

ПИК потърси г-н Халваджиян да разкаже за равносметките, които е направил за изминалата година, развитието на шоуто, българската политика и мераците на Слави Трифонов да влиза в политиката.

 

Интервю на Явор Белчев

 

- Г-н Халваджиян, доволен ли сте от изминаващата 2015 г.?

- Тази година беше много успешна за "Господари на ефира". Успяваме да спечелим все повече доверието на хората и зрителите с това, което правим. За мен това е най-голямата оценка. Резултатите потвърждават, че хората продължават да ни гледат много. Побеждаваме и бием конкуренцията постоянно. Какво по-хубаво от това?

 

- „Господари на ефира” се превърнаха в институция и благодарение на вашето предаване са разкрити много нередности. Получавали ли сте заплахи?

- Заплахи имаше преди години, когато не бяхме това, което сме сега. Тогава се опитваха да ни сплашват. Но вече е много трудно. Хората, които смятат, че могат да заплашват го правят само когато разбират, че някой е слаб. При нас обаче нещата не са така и всички знаят, че ако се опитат да ни сплашат нещата ще станат още по-лоши за тях.

 

- Как успявате толкова години „Господари на ефира” да не се забърка в нито един сериозен политически скандал?

- Много зависи от темите, които подготвяме. Има теми, заради които със сигурност разни институции ни се сърдят. Но 99,9 % от нещата, които правим са проверени. Сигурни сме за това, което излъчваме. Колкото и да ни се сърдят институциите знаят, че сме прави и няма какво толкова да кажат. За разлика от много други провокативни медии ние гледаме да си проверяваме информацията. Опитваме се да си изпипваме нещата, а не само да подхвърляме новини, които после се оказват, че не са верни.

 

- Преди дни стана ясно, че ще имате ново попълнение при водещите. Защо избрахте Ненчо Балабанов?

- В последната една година Ненчо Балабанов доказа, че е много талантлив и това ме накара да му се доверя и да му поверя воденето на "Господари на ефира" и от първи февруари ще го видите на екран. Аз не каня всеки да води предаването, защото смятам, че не е достатъчно само да си талантлив. Всеки който води "Господари на ефира" трябва да бъде и морално обезпечен и истински човек. За това смятам, че в лицето на Ненчо съм намерил още един съмишленик.

 

- Може ли да издадете кой ще бъде негов партньор?

- Още не мога да ви кажа, защото доизчистваме програмите и ще ни трябва още малко време. Много е важно да сложим човек, който да си пасне с Ненчо.

 

- Ще остане ли неговата рубрика „Фейс Бойко”?

- Разбира се, че ще остане. Рубриката "Фейс Бойко" винаги я има. Няма значение дали Ненчо е водещ или не. Когато има някакви интересни теми тази част от шоуто ще се излъчва. Ще има "Фейс Бойко" и за Бъдни вечер. Например в момента подготвяме новогодишното предаване, което ще бъде час и половина. Там ще има и други политици, които ще поздравяват аудиторията си с музикален поздрав, ще свирят и пеят. Така, че ще сме забавни и на Нова година.

 

- Често е имало запитване, защо предаването се излъчва толкова късно и защо е само 30 минути. Обмисляте ли по-ранен час и удължаване на времетраенето на шоуто?

- Предаването винаги е било половин час. Само в началото се излъчваше 1 час, но перфектното време за това предаване е около 35-40 минути. Но в България няма такъв формат - 40 минути, а има или 60 минути или 30. Така, че сега тези 25 минути, през които излъчваме за мен са ОК. Може би, ако имаме още едни 5-7 минути ще сме перфектни. Но един час е много време, защото най-интересното е, че остава желанието на зрителите да гледат още и още и да очакват на другия ден.

 

Иначе аз също смятам, че е малко късен този час на предаването, но все пак ние сме партньори с Нова телевизия и се съобразяваме с програмните схеми. Моето желание един ден това шоу да го направим на живо, а това може да се случи само, ако има по-ранен час. Но за съжаление на този етап с тези дълги формати - "Биг Брадър", Х Фактор, които са между час и половина и два часа и половина е много трудно да се наместим. Съобразяваме се също с конкуренцията. На този етап може би така трябва да бъдат нещата. Може би едно повторение в по-добър час е вариант.

 

- Как бихте определили политическия живот у нас и мислил ли сте някога да се занимавате с политика?

- Не мисля никога да влизам в политиката, защото за съжаление в България политиката не е нещо, с което човек може да се гордее. Колкото и да си чист, искрен и морален, в момента, в който влезеш в политиката се вкарваш в едни схеми, в които те принуждават да влезеш. Няма как човек като мен, с моите принципи и моите разбирания да стане политик. Казвам за съжаление, защото смятам, че има и морални и свестни хора в нашата държава. Но те никога няма да влязат в политиката, а България има нужда от такива хора. Но на този етап мисля, че е невъзможно.

 

- Тиражират се информации, че Слави Трифонов влиза в политиката. Редно ли е шоумен да се впуска в това поприще?

- Ако Слави Трифонов влезе в политиката, това ще бъде голяма грешка за него, защото сме виждали примери като Росен Петров и Бареков. Това са хора, които са тръгнали от телевизията и имат популярност. Може би ще има хора, които ще гласуват за него, ако Слави реши да влезе в политиката. Ще има такива, които ще му гласуват доверие.

 

Проблемът е това доверие да се запази и хора като него да бъдат нещо различно от всичко това, което сме видяли до сега. За съжаление историята е доказала, че нещата не се случват точно по този начин. Моето мнение е, че ако Слави Трифонов влезе в политиката същото ще се случи и с него.

 

- Да, но как си обяснявате, че Слави води лекции на студентите по страната и ги призовава към гражданска война?

- Той е в правото си да прави каквото реши. Всеки в тази държава е свободен да прави каквото си поиска. Друг е въпросът какъв е начинът, по който го прави. Ако той има за цел да става политик, е логично да постъпва по такъв начин. В момента Трифонов се опитва да привлече на своя страна младите хора, които не вярват в политиката и не вярват на никой. В момента той хитро се опитва да го направи това нещо. Но за мен дори такива опити нямат бъдеще.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG