Бирмата купи култовата кръчма „Кошарите”

Бирмата купи култовата кръчма „Кошарите”

Георги Станоев-Бирмата е новият собственик на култовата кръчма „Кошарите” в столичния квартал „Лозенец”. Буйният наследник на царицата на китайското карго Лидия Станоева-Лидка Скалата, неотдавна е броил 2 млн. лв. на Коко Динев за собствеността на някогашната крепост на чалгата, съобщава столичен седмичник.Запознати с плановете на Бирмата разкриват, че настоящото гадже на фолкпевицата Алисия е купил „Кошарите” по нейна заръка. Заведението щяло да бъде основно ремонтирано и да се превърне в елитен балкански ресторант, предлагащ гръцка, сръбска и турска кухня. В новия проект ще участва и Коко Динев, който е запазил 30% от собствеността.

Заведението бе най-оборотното в София през 90-те години, но залезе след смъртта на висаджията Георги Илиева. Преди 3 години бомба избухна в кръчмата и временно затвори врати за посетители. Преди няколко месеца Коко Динев отдаде под наем „Кошарите” на бизнесмена Емил Коларов, но възродената кръчма не потръгна.

По всяка вероятност заведението ще отвори отново през есента след мащабен ремонт и с нови инвестиции от новия собственик Георги Станоев. Той се заричал да върне старата слава на ресторанта и да го превърне в любима дестинация на елита.

Източници на БЛИЦ уточниха пред медията ни, че култовата кръчма всъщност не е продадена, а е отдадена под наем на бащата на Малката Бирма. /БЛИЦ
 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG