ТЪРСИ

Христо Шопов прави историческо завръщане на театралната сцена

Христо Шопов прави историческо завръщане на театралната сцена

След 15 години отсъствие от сцената актьорът Христо Шопов тръгва на театрално турне с две постановки. „Върна ме Георги Михалков с предложението си за „Човек от земята” в театър „Възраждане”, след което изненадващо дойде ново предложение – „Догодина по същото време”, пак под негова режисура, но този път е свободен проект, с продуцент Влади Въргала. И с двете постановки ще пътуваме”, разкри той пред bTV.Двете роли са много различни, единият човек е на 14 000 години, другият е малко по-съвременен, разказа Шопов.

„1997 година, ако не бъркам, реших, че предпочитам да бъда свободен и да избирам това, което правя и от тогава сам се грижа за себе си. Имаше период, в който просто нямаше интересни предложения и това е причината, поради която се разминах с театъра за 15 години”.

Той каза, че е израсъл в театъра, но не се е качвал на сцената като дете.

„Малко преди да стана студент в „Ромео и Жулиета” във Военния театър, режисьор Иван Добчев, имах една малка роличка, това беше първото качване.

Шопов сподели, че като дете е намирал театъра за странен, не го е разбирал. Започнал е да го привлича в по-късна възраст. Често е гледал родителите си на сцената по принуда: „Като повечето деца на актьори, които няма кой да ги гледа са в театъра, така че съм бил и на много репетиции и на много представления”.

„По-приятно се играят лоши хора. Смятам, че всеки злодей има своя мотив да бъде такъв, не че го оправдавам, но, когато играя злодей, аз се опитвам да го оправдая пред себе си”, сподели той.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG