Антон Хекимян заживя с колежка

Антон Хекимян заживя с колежка

Нюзрумът на Би Ти Ви редовно се задръства от колети, адресирани до Антон Хекимян, издават от частната медия. Перото „разходи за храна” на топрепортера е снижено до минимум благодарение на щедрите му бабички, пръснати из цялата страна. 

Хекимян до такава степен бил любимец на възрастните хора в България, че макар те да живеят на ръба на отчаянието и беднотията, спонсорират 
хладилника на водещия с домашни сладка, компоти и други произведени на село храни. 

Преди да стане журналист, Хекимян всъщност искал да стане историк или археолог. В крайна сметка се озовал в сутрешния блок на една от най-гледаните родни телевизии. „Бях много притеснен. Помня, че 

бях направил интервю за аквариумите и рибките

защото репортажът е много къс, но питаш сто неща да видиш какво можеш да извадиш накрая, докато стигнеш до момента, в който отсяваш кое е интересно и кое - не”, припомня си Хекимян. 

Проблем с ранното ставане той има и до ден-днешен, въпреки че вече години наред е отвикнал да спи нормално. „Трудно се събуждам. Ставам по тъмно и за целта включвам шест аларми, карам майка ми и баща ми да ми звънят. Всяка сутрин ставам между 04:30 и 5:00 ч.”, обяснява Хекимян.

Оказва се, че водещият е и много суеверен. „Много е важно къде стоят чашата му с вода, очилата. Много е важно кой е паркирал до неговата кола на паркинга пред телевизията. Ако сме паркирали автомобилите си един до друг, това означава, че ще има космическа хармония. Носи ни едно успокоение за деня. Ако обаче местата от двете страни на колата му са заети, Антон казва, че „днес нещо ще се случи, нещо не добро”, признава колежката му Искра.

Освен това Хекимян е и силно вярващ, обича често да ходи и на църква.

Когато не преглежда новинарския поток, репортерът забавлява колегите си, а почти всяко негово преминаване през нюзрума, се превръща в подвижно арменско гости. Приказки, шеги, закачки, докато стигне, закъдето е тръгнал. Случвало се е

да ходи на работа и с 40 градуса температура

Здрав сън не помни откога не е имал покрай натоварения график. Въпреки това любовта не е дефицит в живота му.

Антон Хекимян има сериозна вече 3-годишна връзка. От близо четири месеца дели един покрив с приятелката си Василена. За негов късмет и тя работи в телевизия. Двамата се срещат за първи път на морето по време на журналистически конкурс, точно след тежки раздели с бившите си партньори. Романсът им започнал едва когато се прибрали в София. „Мина дълго време преди връзката ни да се задълбочи, защото той по-трудно се отпуска, нищо че изглежда приветлив, усмихнат. За да се разкрие напълно му трябва доста време”, признава Василена.

От няколко години насам близките му все въртят разговорите около сватба, внуци и щастлив семеен живот. За тв репортера обаче това да правиш планове и да редиш стъпките в личния си свят, не е най-добрият вариант. Дали от суеверие или не, Хекимян признава, че още не му е дошло времето. Но все пак си представя живота с Василена.

„Представял съм си я до мен изобщо, но казват, че както за парите, и за любовта трябва тишина, без много шум, ако е истинска. Много харесвам Лили Иванова и в една нейна песен се пее точно така: „Не времето лекува всички рани, а любовта”.

Преди Василена Антон е имал няколко разтърсващи връзки. За да се обясни в любов на една от бившите си жени, направил огромен транспарант с надпис „Обичам те”.



Храни нюзрума с оризови палачинки 

Антон Хекимян е страхотен кулинар. За радост на колегите си от медията, тв репортерът почти всяка сутрин им носи я домашни оризови палачинки, я топла баница, които е направил по нощите след поредното тв дежурство.

„Рецептата за палачинките ми я даде един приятел и от тогава не съм спирал да си ги правя. Овесени ядки заедно с 5 белтъка, канела и една лъжица мед – това го разбиват с блендер, после пека оризовите палачинки на много нагорещен тиган”, издава Антон. 

 

Има фобия от жаби

Водещият на „Тази сутрин” и „Тази неделя” има фобия от жаби. Страхът му бил още от детството, когато негови съученици решили да си направят шега и пуснали малка жаба да скача по чина му. След тази случка Антон изпадал в луда паника само при вида на крякащите животни.

Преди три години журналистът се бореше със страха си към зелените земноводни и в приключенското риалити „Форт Бояр”, но така и не успя да го превъзмогне. След това бе водещ и на екстремното „Африка: Звездите сигурно са полудели”. Там арменецът често се паникьосвал при вида на няколко жаби, а после дълго не смеел да мръдне от мястото си, докато екипът на предаването се забавлявал с неговата странност.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG