Експерт разкри какви козунаци да купуваме за Великден!

Експерт разкри какви козунаци да купуваме за Великден!

Потребителите да купуват български козунаци за Великден, посъветва Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. За радио "Фокус" тя заяви, че когато хората избират козунак, е важно да четат съдържанието на етикета.„Изберете продукция, която е опакована, на която има посочен производител и съдържание на козунака. Притесняваме се, че сивият сектор не опакова своите изделия, а обикновено се опитва да ги продаде през нерегламентирани малки търговски обекти, така че да изглеждат като току-що приготвени. 

Козунакът по своему като изделие не крие риск за здравето, но понеже е хляб, който даряваме, освен че вкусваме, е добре да бъде качествен“, обясни Кукушева.

Тя коментира още, че в новия Закон за храните се предвижда по-голямо участие на браншовите организации в контрола на производството. Кукушева допълни, че това е важно, тъй като така ще се гарантира прозрачност и качество. 

"За пръв път се създава и консултативен съвет, който да засили ролята на бранша и който ще гарантира пълна прозрачност на целия процес на производство на храната", каза още председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG