Ето кой взима бизнеса на "Карфур" в България след фалита

Ето кой взима бизнеса на

Български вериги за хранителни стоки заемат освободените търговски площи в моловете на веригата "Карфур", сочи докладът на консултантската компания MBL/CBRE за второто тримесечие на годината.Новата българска верига – "АБО Маркет" (АБО - Агро, Био, Органик) взима два търговски обекта в софийските "Дъ Мол" (The Mall) и "България Мол" (Bulgaria Mall) в София. Във варненския "Гранд Мол" (Grand Mall Varna) се нанася "Пикадили", в бургаския "Галерия" (Galleria Burgas) – "Лидл", а в плевенския "Мол" (Mall Pleven) – местна верига за хранителни стоки. За обектите на "Карфур" в моловете в Стара Загора и Русе все още няма наематели, показа проучване на Mediapool.

Новата българска верига – Агро, Био, Органик

Идеята на новата българска верига "АБО Маркет" е да представи качествени продукти, произвеждани от малки семейни фирми, чиито стоки не могат да намерят място в големите вериги заради високите такси за влизане.

Именно това означава и абревиатурата АБО – Агро, Био, Органик. До момента компанията има сключени около 350 договора с български производители. Плановете им са да отворят първия си обект в "България Мол" през октомври, а след това и в "Дъ Мол".

Проектът се управлява от регистрираното през миналата година дружество "Вердон Инвест" в Перник. То е собственост на Кирил Венков Георгиев, според Търговския регистър.

Хранителните вериги – най-активни на пазара на търговски площи

Хранителните вериги са били най-активни на пазара на търговски площи през второто тримесечие на 2016 г., сочи докладът на MBL/CBRE. Те са наели нови 8350 кв.м площи в сравнение с 10 500 кв.м спрямо предходното тримесечие.

"Лидл" отваря първия си магазин на площ от 2200 кв.м в мол - в "София Ринг Мол" (Sofia Ring Mall) през есента.

"Кауфланд" започна строителството на нов обект в района на "Красно село" в столицата. Плановете са магазинът да бъде отворен в началото на 2017 г. на площ от 6400 кв.м.  Веригата има намерение да започне изграждането и на нов обект в Ловеч.

"Била" остава лидер по брой магазини в страната със 103 обекта. Плановете на компанията са до края на годината да отвори още седем нови магазина във Варна, Бургас, Хасково и Кюстендил.

Мол "Марково тепе" в Пловдив отваря врати наесен

Единственият мол, който ще отвори врати тази година, е "Марково тепе" в Пловдив, става ясно от доклада на MBL/CBRE.

Това ще добави нови 18 000 кв.м търговски площи към 760 000 кв.м в молове. От тях 428 хил. кв. м са в София, а останалите са извън столицата, сочат данните на консултантската компания.

Мол "Марково тепе" в Пловдив беше придобит в началото на 2015 г. от строителната компания "Джи Пи груп", която се свързва с шефа на "Лукойл България" Валентин Златев.

Ръстът на вътрешното потребление е основният двигател на отварянето на нови търговски обекти предимно в София и големите градове. Продажбите на дребно растат с 6.4% на годишна база през април, сочат данните на Националната статистика.

С над една пета се е увеличила търговията на дребно на облекло и обувки, следвана от продажбите на хранителни стоки, напитки и цигари, показват още данните на НСИ.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG