4 точки повече по 4,1 за проекти от приоритетните сектори

4 точки повече по 4,1 за проекти от приоритетните сектори

С 4 се увеличават точките, които ще получават проекти в приоритетните сектори, при оценяването на кандидатите по подмярка 4,1, става ясно от проектонаредба за промяна на правилата за прилагане на подмярката. Така вече 19, а не 15 точки ще получават  проекти с инвестиции и дейности, насочени в секторите „Плодове и зеленчуци“, „Животновъдство“ и „Етерично-маслени и медицински култури“. Проекти, които комбинират дейности от изброените сектори, ще получават 20 точки.

Увеличават се максималните точки, които може да получи проект по приоритет 1 – Подпомагане на чувствителни сектори в земеделското производство. Вместо 19, проектите ще могат да съберат най-много 23 точки.

Променя се и критерият, насочен към „Проекти с инвестиции и дейности, които се изпълняват на територията на Северозападен район в страната“, по който са били предвидени 9 точки. За област Плевен ще се дава 1 точка, за Ловешко – 2 точки, 5 ще са точките за областите Видин, Враца и  Монтана. Вместо 18 максималният брой точки се смалява до 14.

Стопанствата в преход към биопроизводство отпадат от критерия, насочен към „Проекти с инвестиции и дейности от стопанства за производство на биологични продукти и/или стопанства в преход към биологично производство на продукти“. Така максимум 15 точки ще получават само проекти на био стопанства, при положение, че над 50% от допустимите инвестиционни разходи по проекта са свързани с производство на биологични продукти“.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG