Kак ще се развива строителството през следващата година

Kак ще се развива строителството през следващата година

2016-та беше годината на малките и средни строителни фирми. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод Деня на строителя. На днешния ден свършва строителният сезон и правим равносметка на годината.През тази година беше направен преходът между старите европейски фондове и новите програми. В тази година, благодарение на програмата за саниране, малките и средни фирми работиха най-много, заяви тя за "Фокус".

„Освен това през тази година правителството отпусна 145 млн. лв. за пътни ремонти, приоритетно в Северна и Северозападна България, които също осигуриха работа за строителния сектор”, допълни тя. По думите на министър Павлова следващата година ще бъде предизвикателство за строителния сектор, тъй като предстои много работа през нея.

„Очаквам през 2017 г. да започне реалното строителство по проекти, които ще се финансират със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Очакваме процедурите за обществени поръчки, които ще бъдат обявени през следващата година, да са общо близо 1 млрд. лв. Освен това, Националната програма за енергийна ефективност достигна своя пик, но през следващата година предстои още много работа по нея, така че ще има още много работа и за малките и средните фирми в бранша”, отбеляза министър Павлова.

Тя благодари на всички, които работят в строителния бранш за устрема, за ползотворното сътрудничество и затова, че ни подкрепят и ни вярват. „Благодарение на тях строителството е един от водещите сектори в икономиката и аз съм уверена, че и през следващите години той ще бъде този, който ще осигурява нови работни места и растеж”, заяви Павлова. Тя допълни, че само с добро партньорство между държавата и бизнеса ще продължи да се гради и модернизира, да се подобрява стандарта на живот, икономическото развитие на регионите. „А така ще разчитаме на инвестиции и връщане на младите хора от чужбина. Затова в Деня на строителя на всички работещи в областта на строителството пожелавам здраве, късмет и много нови професионални успехи и нека Свети Димитър закриля тях и семействата им”, допълни още регионалният министър. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG