Нов удар за ансамбъла - Ина Ананиева напуска

Нов удар за ансамбъла - Ина Ананиева напуска
Ина Ананиева се отказва от поста си на старши треньор на ансамбъла ни по художествена гимнастика, потвърди тя пред bTV.


Специалистката се оттегля заради лични здравословни причини.

Ананиева пое отбора след олимпийските игри в Лондон през 2012 г. от тогавашния треньор Илиана Раева. Под нейно ръководство златните ни момичета спечелиха множество медали и отличия, сред които и ценното злато на Световното първенство в Измир през 2014 г.

През изминалото лято грациите ни се окичиха и с два бронза - от Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел и от Олимпиадата в Рио.

Очаква се мястото на Ина Ананиева да бъде заето от Весела Димитрова. Тя участва в подготовката на състезателките от новия ансамбъл, като част от нейния екип е и капитанът на досегашния ни ансамбъл Михаела Маевска. Преди месец двете бяха избрани единодушно от ръководството на федерацията.

Това е поредният удар за почитателите на родната художествена гимнастика, след като през юни Цветелина Стоянова опита да се самоубие, скачайки от шестия етаж, но лекарите в „Пирогов“ успяха да спасят живота й и тя все още се възстановява от тежките травми.

Само преди две седмици пък 20-годишната Любомира Казанова, която смени Стоянова в ансамбъла, обяви, че спира състезателната си кариера. Бронзовата медалистка от Олимпийските игри трябваше да е единствената грация, която да бъде част от новия национален ансамбъл, но тежка травма в десния глезен я принуди да се оттегли от спорта.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG