Земеделски производители с предимство по схемата за училищни плод и мляко

Земеделски производители с предимство по схемата за училищни плод и мляко

При избор на доставчици по обединената схема за училищен плод и училищно мляко се запазва предимството на земеделските производители и на производителите на мляко и млечни продукти, това гласи решение на Министерски съвет. Правителството одобри промени в Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения. Припомняме, че от следващата учебна година схемите „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“, се обединяват в обща схема.

От Министерски съвет отбелязват, че нов момент при прилагане на обединената схема е възможността за финансирането на съпътстващи мерки, които целят да информират децата за селското стопанство, здравословното хранене, биологичното земеделие, местните хранителни вериги, борбата с разхищение на храна. Досега съпътстващите мерки бяха допустими за подпомагане само по схемата „Училищен плод”.

С промените се въвеждат задължителни документи, които трябва да помогнат при проверка за установяване на реално доставените и раздадени количества продукти и на качеството им./Агрозона

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG