Американският посланик у нас Ерик Рубин се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

Американският посланик у нас Ерик Рубин се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

Кметът на Банско Георги Икономов проведе среща с американския посланик в България Ерик Рубин, който е в курорта във връзка с провеждащото се 20-то издание на джаз фестивала.

Посланикът на САЩ сподели, че това е второто му посещение в Банско, като първото е било по повод ски ваканция през декември. Той разкри на кмета Икономов впечатленията си от града и не пропусна да отбележи, че този път за своя престой е избрал да отседне в малък хотел, за да почувства духа на Банско, а вечерите да посвети на джаз музиката и вкусната банска кухня.

„Освен близостта до природата, в Банско непрекъснато се провеждат събития, които са посещавани от високопоставени гости. Факт, който може само да ни радва” заяви на срещата кметът Икономов. В потвърждение на думите му, американският посланик изтъкна, че Банско вероятно е сред малкото градове, освен столицата, които имат посещаемост от толкова високо ниво.

На срещата бяха засегнати въпроси за визовия режим в САЩ, както и привличането на външни инвестиции. Градоначалникът получи уверението на посланика, че ще съдейства за представянето на възможностите на Банско за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост пред американската търговска камара.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG