Анрю Пийч, Мариета Митева и Христо Янакиев са шампионите на Пирин Голф и Кънтри Клуб за 2017 година

Анрю Пийч, Мариета Митева и Христо Янакиев са шампионите на Пирин Голф и Кънтри Клуб за 2017 година

След оспорвана битка и финален плей-оф, Андрю Пийч спечели шампионската титла при мъжете в Шампионата на Пирин Голф и Кънтри Клуб, който се проведе в два състезателни кръга, на 12 и 13 август 2017. С хендикап от 2,1 и сборен резултат от двата турнирни дни - 154 удара, Анди Пийч спечели първото място в най-важното състезание, по време на голф сезона в Пирин Гофл и Кънтри Клуб. Финалът на състезанието завърши с еднакви резултати на Анди Пийч и Радослав Рашев и двамата играха плей-оф на 18-та дупка, който завърши с победа за Анди. Спечелената титла, му донесе не само призива Шампион на клуба, а и едногодишно членство в Пирин Голф и Кънтри Клуб.

Шампионът на клуба, изрази радостта си от победата, благодари на флайта си и шеговито се извини на Радослав Рашев за трудния плей-оф. Изказа благодарности на организаторите, Пирин Голф и Кънтри Клуб и на всички участници в турнира.

В нетното класиране в дивизия А при мъжете, с общ резултат от 149 нетни удара и по-добра игра през втория ден, първи се класира Фабио Фурнари, който през 2016г. се класира на трето място. На второ място се нареди Пламен Мицански, с общ резултат от 149 нетни удара, който бе последван от Петър Стратиев, само с удар повече(150). В дивизия Б, първи се класира Ангел Василев, със 70 нетни Стейбълфорд точки, втори стана Стоян Ангелов, онтово със 70 точки, но –слаба игра на последните 9-дупки на игрището. Трети в класирането стана, Иво Димитров с 66 точки. В дивизия С, първото място спечели, Бойко Ангелов с неуспоримия резултат от 67 точки, втори стана македонецът Милчо Попов с 57 точки, а с точка по – малко се класира Красимир Мартинов.

При дамите,също след успорвана надпревата, шампионската титла на клуба спечели Мариета Митева, с хендикап 13,3, с резултат от 37 грос точки, което освен призива Шампион на клуба й донесе едногодишно членство в клуба. Митева също благодари на флайта си за добре прекараното време по време на двата дни.

В нетното класиране при дамите, първа се нареди Ива Валканова, която миналата година спечели 1–вото място при младежите. Тя поведе с резултат от 69 точки, следвана от миналогодишния клубен шампион при Дамите – Бойка Мицанска, със 60 точки. Третото място спечели Албена Денева с 50 точки.

Младежите и девойките бяха изключително ентусиазирани и играха със завиден хъс, и през двата турнирни дни. В групата на юношите, Шампион на Клуба стана 14-годишния Христо Янакиев, член на Националния отбор по голф на България, с общ грос резултат от двата турнирни дни – 67 точки. Той исказа благодарности на флайта си и на голф инструктора му– Скот Голди. В нетното класиране на първо място се нареди 9-годишната Кристина Бушева, с общ резултат от двата турнирни дни от 73 нетни Стейбълфорд точки. Второ място спечели по-малкия брат на клубния шампион – 8-годишния Йордан Янакиев, с резултат от 52 нетни точки, но с по-добра игра пез втория ден, следван от 16-годишната Анна Маринова, също с 52 нетни точки.

Всички младежи благодариха на Скот Голди, професионален голф инструктор в голф клуба, на когото се дължи победата им.

Интересът към турнира беше значителен, общо 84 голф играчи стартираха и показа своите умения. Устниците премериха сили на шампионското игрище по проект на Иън Ууснам, на  36 дупки, в два турнирни дни. През втория турнирен ден времето не се смили над участниците и различно за месец Август, с ниска температура. Метеорологичните условия по време на шампионата, бяха истинско предизвикателство за участниците, първия ден температурите стигнаха до 35градуса, без вятър, а втория ден вятъра започна още от сутринта, а температурите не надвишиха 20градуса.

Специалните награди за „Най-близо до флага”, на 15-та дупка(само на 0,42м от пин позицията) спечели Олег Чернев, а „Най-дълъг удар”, на 11-та дупка, спечели Александър Ковачев.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG